Girona

Poder per consolidar

Diamanka és el tretzè jugador del continent africà que passa per Montilivi des de l’arribada a la Lliga de Futbol Professional

Lligat per tres anys, el mig aspira a millorar el rendiment de la majoria d’africans, amb un pas discret i curt pel club

Competint lluny de casa des del 2010, en què va arribar al filial del Rayo Vallecano, Pape Maly Diamanka ha traçat una trajectòria llarga a segona A, però també ha jugat a segona B, a primera i fins i tot a Noruega. Ara enceta una nova etapa a Montilivi, amb l’ambició confessada de fer amb el Girona el salt a primera divisió després d’una bona progressió a la categoria de plata, arrodonida amb un curs molt inspirat al Numància. Diamanka és el tretzè futbolista africà que passa per Montilivi des de l’arribada del club a la Lliga de Futbol Professional i vol tenir-hi un pas estable i productiu, cosa que no poden dir la majoria de jugadors del continent que l’han precedit.

Pape Diamanka és del Senegal, el novè país africà representat al vestidor de Montilivi des de l’ascens a segona A. Fins ara, el país africà representat amb més productivitat amb la samarreta blanc-i-vermella és, amb diferència, el Marroc. Moha el Yaagoubi va arribar a Montilivi ja com un futbolista veterà, l’estiu del 2009, i va completar tres temporades de molta participació, superant la trentena de partits per curs –en va acumular 101 en la lliga– i amb vuit gols. L’actual entrenador de l’Igualada va ser a Girona fins al 2012. Quatre anys més tard, hi va arribar Yassine Bounou, que ha trobat a Montilivi la seva plataforma de llançament com a porter, amb un bon rendiment a primera divisió.

Discrets i inactius

El paper de Bounou i Moha el Yaagoubi és una excepció en el balanç global dels dotze futbolistes africans que han vestit la samarreta del Girona. Els també nord-africans Farid Boulaya i Walid Cherfa –nascuts a França però amb passaport algerià– van fracassar. A Cherfa, ni tan sols li van tramitar la fitxa, perquè va ser descartat un mes després de ser fitxat del Nàstic, l’estiu del 2010. I Boulaya va durar mig any en l’estrena a primera, sense haver debutat en la lliga –només un partit de copa–, abans de tornar al Metz. Els altres futbolistes africans també han tingut un pas molt discret per Montilivi. Agostinho Cá, de Guinea Bissau, només va jugar un partit de lliga. El nigerià Nwakali i el camerunès Omgba, amb problemes burocràtics, ni tan sols van arribar a debutar. El congolès Kitoko va jugar molt poc la temporada de Rubi, i Kayode, Olunga i Doumbia han estat apostes ofensives fallides a primera divisió. El camerunès Kevin Soni mira de guanyar-se una altra oportunitat, després de presències testimonials els dos últims cursos.

país africà
representat al vestidor de Montilivi amb Diamanka. D’Algèria, el paper va ser efímer i escàs.
Els marroquins Moha i Bounou són l’excepció a l’escàs rendiment dels africans
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)