Girona

Una remuntada de punt de partida

El Girona capgira un 0-1 contra l’Al-Arabi en un amistós deslluït per la pluja que va caure durant més de mig partit a Riudarenes

En l’estrena de Juan Carlos Unzué, amb dos equips diferents i molta joventut, Borja García i el debutant Marc Gual hi posen la inspiració

GIRONA 2 AL-ARABI 1

AL-ARABI SPORTS CLUB:Gomis; Bilal, Yagub, Yahia, Fahad Ali, Abdullah Hassan, Abdullraman Anael, Yousef Abdulrazak, Kamal, Khalfan i Lassoga. (Mahmonel, Sharef, Salem, Ibrahim, Harboui, Jabir, Sagel, Essam i Gunnarson). GIRONA:José Suárez; Maxi Villa, Juanpe, Muniesa, Iago; Èric Montes, Paik, Borja García; Kevin Soni, Jairo i Marc Gual.Segona part:Jonathan Morilla; Maxi Villa, Alcalá, Pau Resta, Carles Planas; Diamanka (Jofre Cherta, 74’), Granell; Valery, Boselli, Andzouana; i Pachón. GOLS:0-1 (16’) Lassoga. 1-1 (25’) Borja García. 2-1 (44’) Marc Gual.ÀRBITRE:Romero Freixas.Targetes grogues:Khalfan i Jabir, de l’Al-Arabi.

El Girona va resoldre amb una remuntada la primera prova de l’era Juan Carlos Unzué. L’amistós contra l’Al-Arabi, a porta tancada a Riudarenes, va estar marcat per la pluja que va començar a caure a partir de la mitja hora i que ja no va parar en tota la segona part. Tot es va escriure en la primera, amb una badada en l’estratègia defensiva que va costar un gol i la remuntada amb dianes de Borja García i Marc Gual, una de les incorporacions de l’estiu.

Amb Marc Gual i Jairo Izquierdo com a únics fitxatges en la primera alineació, Juan Carlos Unzué va plantejar d’entrada un 4-3-3. Amb Juanpe i Muniesa a l’eix, Maxi Villa va cobrir les absències de Pedro Porro i Pablo Maffeo (tots dos s’ho miraven sense ni equipar-se) al costat dret, i Iago va jugar a l’altre costat. Al mig, Èric Montes feia de pivot, amb Paik i Borja García, un dels més actius, com a interiors. Kevin Soni i Jairo ocupaven els extrems i Marc Gual era la referència. El Girona va tenir més la pilota des del començament, amb força aparicions de Borja a la mitja punta i de Jairo entrant amb velocitat pel costat esquerre. La primera rematada va ser de Juanpe, de cap, en la sortida d’un córner (4’). Més clara va ser una de Paik, amb la cuixa, que es va estavellar al travesser (10’). L’Al-Arabi, però, va sorprendre els gironins amb el 0-1, en la seva primera arribada. Va ser en una falta lateral mal defensada pels blanc-i-vermells, que van veure com Lassoga imposava el físic i marcava sense oposició de cap (16’).

El Girona ho provava sobretot amb la profunditat de Jairo i també amb córners, executats sempre per Borja García. El madrileny, des de molt lluny, es va regirar i va provar un xut sec que el porter va treure amb dificultats (23’). Va ser el preludi de l’1-1. Muniesa va trobar dins l’àrea Marc Gual, que va assistir Borja. El mitjapunta va superar el porter amb un xut creuat (25’). L’amenaça del cel es va traduir en pluja, llamps i trons, que no feia gaire bona pinta tenint en compte, a més, que no hi ha llum artificial. El Girona va tenir temps, encara abans del descans, de concretar la remuntada, després d’un xut de falta directa molt desviat de Borja (40’). El 2-1 va ser en una bona combinació entre Borja, Paik i Marc Gual, que va recollir l’assistència precisa del coreà i va batre amb molta facilitat Gomis (44’).

Del 4-3-3 al 4-2-3-1

Sempre amb línia de quatre al darrere, el cos tècnic encapçalat per Unzué va substituir el 4-3-3 pel 4-2-3-1 en la segona part, amb tots els canvis excepte Maxi Villa, que es va mantenir al lateral dret. Alcalá i Pau Resta eren els centrals; Granell i Diamanka van formar el doble pivot, tot i que el senegalès es despenjava molt més i feia irregular el dibuix. Valery, Boselli, Andzouana van formar la línia de mitja punta amb Pachón a dalt. El segon període, amb la pluja incessant, no va tenir gols ni gaire fluïdesa. Granell va provar un xut de falta directa que el porter Mahmonel va treure amb dificultat (55’). Els blanc-i-vermells miraven de pressionar la sortida de pilota del conjunt de Doha. I en una d’aquestes accions, Valery va robar la pilota al lateral i va arribar sol davant del porter, que el va superar en l’un contra un (57’).

L’Al-Arabi mirava d’estirar-se en alguna jugada puntual, però el domini era del Girona. Costava, això sí, posar a prova Mahmonel, que va mostrar dificultats a l’hora de blocar pilotes. Boselli, amb detalls interessants a la mitja punta, va provar un xut fort (64’). També va buscar el gol Pedro Alcalá, amb un parell de rematades de cap en córners. A Andzouana li va faltar precisió en un parell de xuts massa creuats.

Planas, amb problemes

Pape Diamanka només va jugar mitja hora i va ser substituït per Jofre. Tampoc va acabar bé el partit Carles Planas, que va haver de marxar abans d’hora amb gel a la cama.

LES CARES NOVES

Marc Gual i Jairo debuten en la primera part i Diamanka, en la segona

ELS ESQUEMES

Unzué fixa línia de quatre homes al darrere i combina el 4-3-3 i el 4-2-3-1

BAIXA EL RITME

Els gols van arribar en la primera part, i la segona va tenir poca història

Sense Maffeo, Porro, Aday, Mojica, Choco ni Doumbia

Seydou Doumbia, que dilluns tornava a La Vinya però començava a treballar al marge del grup mentre busca una sortida, ni tan sols va ser a Riudarenes. Sí que hi eren Pablo Maffeo, Aday Benítez, Johan Mojica, Choco Lozano i Sebas Coris, que no es van ni equipar. El cos tècnic va preparar una convocatòria per fer dos onzes diferents. I amb tres porters disponibles, finalment qui no va jugar va ser Juan Carlos Martín, un dels fitxatges. José Suárez i Jonathan Morilla van jugar una part cadascun.

A Riudarenes, a porta tancada, hi havia Pere Guardiola, un dels màxims accionistes del Girona. Tampoc es van perdre l’estrena de Juan Carlos Unzué el president, Delfí Geli; el director general, Ignasi Mas-Bagà, i el director esportiu, Quique Cárcel, juntament amb el seu equip de treball. A la segona part, i sense parar de ploure, els futbolistes que havien estat titulars en la primera i els que no es van equipar van seguir el partit des de dins del gimnàs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)