Girona

Els hostes de cada estiu

Des del 2016. El Girona marxa avui cap a Manchester per fer la quarta estada consecutiva de pretemporada a les instal·lacions del City, on l’equip d’Unzué hi treballarà durant una setmana

Amb Pep Guardiola i el Manchester City en una gira asiàtica, les instal·lacions de primer nivell que solen utilitzar Agüero, David Silva,De Bruyne i companyia a la City Football Academy –la ciutat esportiva del club en un racó de Manchester a tocar de l’Etihad Stadium– seran ocupades a partir d’aquest vespre pels futbolistes del Girona. Una connexió que s’ha convertit ja en un clàssic de cada estiu, des que la relació entre els dos clubs va derivar en la primera estada de pretemporada del Girona a Anglaterra, l’estiu del 2016. Aquella temporada, va acabar amb l’ascens anhelat a la primera divisió. Ara, l’equip blanc-i-vermell arrenca la quarta visita consecutiva a les instal·lacions del City amb la intenció d’accelerar la preparació de la temporada que l’ha de guiar cap al retorn a l’elit.

Les dues primeres estades a Manchester –la de l’ascens i la de l’estrena a la màxima categoria– les va encapçalar Pablo Machín. La temporada passada, que va acabar amb el descens, amb Eusebio Sacristán. I avui encapçalarà l’expedició cap a Manchester Juan Carlos Unzué, que viu la seva estrena com a entrenador del Girona. L’equip, que ha fet la primera fase –deu dies– de la pretemporada amb molta calor a la Vinya, tindrà ara una setmana de treball a temperatures molt més baixes a Manchester. L’estada inclou dos partits amistosos, al camp del Derby County (el dijous 25) i contra el Leeds, el dissabte 27. L’endemà, l’equip tornarà cap a Girona. A l’estada, no hi estan citats encara ni Cristhian Stuani ni Yassine Bounou, de vacances després d’acabar tard la temporada per compromisos amb la selecció. El cos tècnic farà avui mateix la convocatòria per a l’estada.

DERBY I LEEDS

Encara sense Stuani ni Bounou, l’estada al Regne Unit inclou dos partits amistosos

LA SEGONA FASE

Després de deu dies a la Vinya, l’equip tindrà una setmana de feina amb menys calor

Chicho hi va anar dos cops el curs passat

Unzué s’estrenarà a Manchester, però el segon entrenador ja hi ha estat. Chicho Pèlach va fer dues visites a les instal·lacions del City la temporada passada, quan entrenava el Peralada. El gironí va anar a Manchester el juliol de l’any passat a fer una primera trobada amb Pep Guardiola i a veure entrenaments, i hi va tornar aprofitant el parèntesi de Nadal. En aquella segona visita, va aprofitar també per veure entrenaments del Leeds de Marcelo Bielsa, un dels rivals de la pretemporada, tot i que no serà el primer equip perquè els de Bielsa són a Itàlia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)