Girona

Una resposta que anima

El Girona, pendent encara de tancar la xifra oficial de renovacions, té molt bones sensacions amb la campanya d’abonaments

La plantilla i el cos tècnic es prenen la fidelitat dels abonats com una dosi capital de motivació i confiança amb vista a l’objectiu declarat de tornar a primera

El Girona no ha fet pública encara la xifra exacta de renovacions d’abonats, perquè està pendent de tenir concretats i comptats els retorns dels girs bancaris –totes les renovacions s’havien de fer per domiciliació bancària– abans de donar per bona la xifra. Les sensacions, però, són molt bones i superen les expectatives que hi havia a Montilivi quan es va presentar la campanya d’abonaments. Encara sense xifra oficial pública, el cos tècnic i la plantilla sí que han començat a mostrar la sorpresa i l’agraïment per una resposta dels aficionats que els dona un plus d’energia.

“Sembla que la resposta dels abonats és molt bona, i m’encanta. És un motiu més per sentir-nos uns privilegiats. Perquè amb un equip que ha baixat a segona A, que els aficionats hi tornin a creure i es facin socis, és senyal que alguna cosa hi han vist o estan demostrant aquest punt de pertinença, de fidelitat, i també m’encanta”, reflexionava l’entrenador, Juan Carlos Unzué, en una entrevista a aquest diari. Ahir s’hi va afegir un dels capitans, Aday Benítez, en una entrevista que el Girona va difondre per les xarxes socials: “El més important és estar junts, i la gent ja ho està demostrant. Perquè tothom s’està abonant, i això és espectacular per a nosaltres, perquè és una cosa que hem aconseguit tots junts.”

El Girona va encetar la campanya d’abonaments –amb el reclam de regalar als socis el cost del carnet de la temporada 2019/20 si l’equip puja a primera– el mateix dia que confirmava la desinstal·lació de dues de les tres graderies retràctils que s’havien muntat a primera divisió. Les expectatives inicials eren bones, però el ritme de renovacions –i també les noves altes– les ha superat. Els abonats la temporada passada tenien tot el mes de juny per renovar el carnet, i a partir del 5 de juliol se’ls girava el rebut. Les noves altes d’abonaments –la llista d’espera a què s’havien d’inscriure al juny era d’unes 500 persones– es van començar a tramitar a partir del 10 de juliol.

El rècord a segona A

El Girona tenia 9.500 abonats a la màxima categoria, en què sempre reservava un percentatge generós de la capacitat de l’estadi (14.500 seients la temporada passada) per a la venda d’entrades. És de preveure que el Girona no començarà la temporada amb tants abonats com va arribar a tenir a la màxima categoria, però marcarà un nou rècord a segona A, ja que superarà amb escreix els 7.000 seients ocupats amb què va tancar l’aixeta en l’última temporada a plata. En aquell moment, la capacitat de l’estadi era de 9.282 seients. Ara, n’hi ha 11.200, perquè es manté la graderia supletòria de preferent que es va instal·lar després de l’ascens.

L’etiqueta de favorit

La bona resposta de l’afició, que a segona A solia trigar a assistir de manera massiva a Montilivi, arriba en un nou context a la categoria per al Girona, que tindrà un dels pressupostos més alts i serà candidat claríssim a l’ascens. “Tenim aquesta etiqueta, i m’agradaria fer un toc d’atenció. No seria el primer equip que ho passa malament després de baixar de primera”, comenta Aday Benítez. “Hem de saber que l’objectiu és ser a dalt, però ocupar els dos primers llocs és molt difícil. La lliga és molt complicada, hi haurà moments de tot i s’ha d’anar pas a pas.” El de Sentmenat juga un paper important pel seu pes al vestidor: “Aquest equip l’han fet gran uns valors que es mantenen i que hem de dur sempre al pit, a primera o a segona. Els més antics aquí ho tenim, cadascú amb la seva personalitat. I com més ràpid fem pinya i continuem sent el Girona que hem estat, més aviat estarem en la línia que volem estar”, sentencia Aday.

LES REACCIONS

Tothom s’està abonant, i això és espectacular per a nosaltres. És una cosa que hem aconseguit junts
Aday Benítez
JUGADOR DEL GIRONA
Que els aficionats hi tornin a creure i es facin socis, és senyal que hi veuen alguna cosa o de pertinença. M’encanta
Juan Carlos Unzué
ENTRENADOR DEL GIRONA
9.500
abonats
tenia el Girona a primera. La xifra no serà tan alta perquè n’hi ha que no renoven, però també hi haurà altes noves.
11.200
seients
hi haurà aquest curs a Montilivi, després de desmuntar les grades retràctils dels gols. El curs passat n’hi havia 14.500.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)