Girona

Sala de màquines per completar

El Girona focalitza l’interès al mig del camp, conscient que el necessita reforçar de manera imminent

Unzué té de moment dos migcampistes purs (Granell i Diamanka) i Borja García i Samu Saiz, dos mitjapuntes de talent

El Girona va tancar amb mitja dotzena de peces –el porter Juan Carlos, el defensa Maffeo, els mitjos Samu Saiz i Diamanka, l’extrem Jairo i el davanter Marc Gual– la primera tanda d’incorporacions, abans d’un parell de setmanes de treball sense integrar-ne cap més. Pendent d’una altra venda que donaria molt d’aire en el límit salarial, amb Pedro Porro com a candidat idoni per ofertes i caixet, hi ha una línia que reclama ajuda, i si pot ser de manera imminent. És el mig del camp, que necessita acabar-se de definir per més que dos dels fitxatges fets fins ara siguin d’aquesta línia.

El Girona ha perdut Pere Pons, un jugador referencial en les temporades del creixement del club en el futbol professional, que continuarà competint a primera amb l’Alavés. Tampoc hi són Douglas Luiz, un futbolista amb un perfil molt interessant per al pivot posicional i per qui l’Aston Villa ha pagat 17 milions d’euros, ni Aleix Garcia, que se n’ha tornat al Manchester City pendent d’una nova destinació. A les baixes d’aquest estiu, s’hi afegeix el fet que el Girona ja va perdre dues peces més al mig del camp ara fa un any. Rubén Alcaraz se’n va anar al Valladolid a mitja pretemporada, i David Timor va canviar el Girona pel Las Palmas –la seva marxa va coincidir amb el retorn de Douglas Luiz– després d’haver disputat ja dues jornades. Amb aquest context, tant Juan Carlos Unzué com l’àrea esportiva encapçalada per Quique Cárcel tenen assumit que reforçar la sala de màquines és imperatiu. De moment, l’equip blanc-i-vermell té en nòmina dos migcampistes clàssics, l’esquerrà Àlex Granell i el dretà Pape Diamanka, i dos mitjapuntes de talent com Borja García i Samu Saiz. Amb característiques diferents, tots quatre s’adapten a la posició d’interior. Tant Granell com Diamanka poden fer també de pivots fixos, tot i que no és on més acostumats estan a jugar, sobretot si és com a únic home d’enllaç entre els defenses i els interiors. De fet, el senegalès reconeix que prefereix jugar com a interior per tenir més arribada, especialitat que va exhibir el curs passat en el Numància (nou gols en la lliga).

El Girona necessita com a mínim un pivot per davant de la defensa. Les necessitats s’accentuarien encara més si hi hagués una altra baixa a la línia de mitjos, perquè tant Borja García –amb una clàusula de 7 milions d’euros– com Àlex Granell mantenen un punt d’incertesa penjat a l’esquena.

Les combinacions

En plena fase de proves i esquemes de joc diferents, Unzué ha plantejat diverses fórmules al mig. En un 4-3-3, Àlex Granell ha jugat de pivot sol –també ho va fer Èric Montes, que ja no va viatjar a Manchester–. Granell també ha format un doble pivot amb Diamanka, i fins i tot amb Borja García.

MOLT NECESSARI

Convé com a mínim un pivot posicional, i si hi ha vendes s’han de compensar

DEL CURS PASSAT

L’equip ha perdut Douglas Luiz, Aleix Garcia i Pere Pons, vital en els últims cursos

FA UN ANY

L’estiu passat van acabar marxant Rubén Alcaraz i David Timor, dos pivots de treball

L’ascensor de Jofre i el hàndicap de Paik

X.M.

Amb fitxatges encara per fer i amb problemes físics com la lesió muscular de Diamanka, els joves jugadors del filial que treballen des del primer dia a les ordres de Juan Carlos Unzué estan tenint molt protagonisme durant la pretemporada. És el cas de dos migcampistes, Jofre Cherta i Paik Seung-ho. Tots dos estan ajudant a formar la línia de mitjos en les diferents proves que ha fet el conjunt blanc-i-vermell, però tenen perspectives de futur diferent. Jofre (foto), que la temporada passada encara era juvenil tot i que ja va competir a segona B amb el Peralada, treballarà durant el curs amb el primer equip però tindrà fitxa del filial. El gironí, de 18 anys, jugarà a primera catalana si Unzué no el reclama. Paik, en canvi, és dels que no alternaran el filial i el primer equip. El coreà, que va debutar amb Eusebio a primera, haurà de fer les maletes si és que no convenç molt Unzué fins al punt que el mantenen com a jugador de ple dret del primer equip. Amb el hàndicap que ocupa plaça d’extracomunitari, cosa que encareix la seva oportunitat. Paik, de 22 anys, acaba contracte al juny, i el club podria proposar-li una ampliació de contracte i cedir-lo.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)