Girona

Stuani i Bounou tornen avui sense saber el seu futur

Retorns. El davanter uruguaià i el porter marroquí, després d’esgotar els dies que tenien de permís, s’incorporen avui al grup amb la incertesa de saber si s’hi acabaran quedant

Després de l’estada de la setmana passada a Manchester, la plantilla del Girona tornarà avui a la feina amb una sessió matinal a La Vinya. La gran novetat serà la presència de Yassine Bounou i Cristhian Stuani, que després d’allargar les seves vacances pels compromisos internacionals que van tenir un cop finalitzada la temporada es reincorporaran al grup –el porter marroquí va disputar la copa Àfrica i el davanter uruguaià, la copa Amèrica–. Tots dos, de fet, ahir ja van estar a Girona per passar les respectives revisions mèdiques prèvies a la pretemporada i avui es posaran a disposició del tècnic navarrès, tot i que previsiblement entraran a un ritme més baix.

Només per uns dies?

Curiosament, els dos jugadors que més tard s’han incorporat als entrenaments són dos dels membres de la plantilla que tenen més números per deixar de ser jugadors del Girona, i és que tant Bounou com Stuani estan a la mateixa llista que jugadors com Pedro Porro i Borja –fins i tot Granell, per la seva baixa clàusula de rescissió– de candidats a ser traspassats. De fet, al Girona li convé fer com a mínim una venda més per rebaixar la massa salarial de la plantilla i tenir més marge per moure’s en el mercat, així que sembla impossible que tots ells s’acabin quedant. I és clar que tampoc seria estrany veure’n sortir més d’un si el Girona rep ofertes que s’acosten a les seves clàusules de rescissió.

Sens dubte un dels jugadors que més interès han despertat és Stuani. Amb una clàusula d’uns set milions d’euros, l’uruguaià és un caramel per a molts clubs, però de moment cap oferta de les que hi ha hagut s’ha acabat concretant. En aquest sentit, el seu silenci ha fet que creixin tots els rumors que han anat sorgint des que es va acabar la temporada. El que és segur és que el seu futur és a les seves mans, i és que la voluntat del Girona és que es quedi per ser el líder a la categoria de plata. Però si Stuani prefereix marxar, el club que esculli pagarà el valor de la clàusula o, si més no, s’hi acostarà molt.

Com passa amb Stuani, el desig dels jugadors tindrà molt pes en les decisions que es prendran. En aquest sentit, Bounou ha estat molt clar, i és que ja va comunicar al Girona la seva intenció de buscar una sortida a un club de primera per continuar en l’elit i el seu nom ha estat lligat durant moltes setmanes al Leganés i a l’Espanyol. De fet, a final de curs semblava complicat d’imaginar que el porter marroquí tornaria a entrenar-se a La Vinya perquè trobaria una sortida durant l’estiu, però al final no hi ha hagut cap oferta que hagi satisfet els gironins, que demanen els cinc milions de la seva clàusula.

El pitjor per al Girona és que el que passi amb els casos de Stuani i Bounou condicionarà molt la feina de la direcció esportiva, i és que, si es queden, Unzué tindrà dos jugadors de màximes garanties, però si marxen el Girona haurà de reaccionar per trobar recanvis de qualitat i, tot i tenir diner fresc que haurà ingressat en concepte de traspàs, com més avanci el mercat menys possibilitats hi haurà.

JA HI SÓN TOTS

Amb el retorn de Bounou i Stuani, ja no queda cap jugador de vacances

MITJA SORPRESA

Bounou vol marxar i esperava haver trobat un destí abans de tornar a Girona

LA GRAN DECISIÓ

La continuïtat de Stuani continua sent el gran cavall de batalla de la direcció esportiva
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)