Girona

juan carlos unzué

Entrenador del Girona

“Les primeres impressions són importantíssimes”

Juan Carlos Unzué Entrenador del Girona

Després de més d’un mes i mig de fer-se oficial que Juan Carlos Unzué agafaria les regnes del Girona en l’intent de tornar a primera divisió, el tècnic navarrès viurà aquesta nit el primer dia com a entrenador local a Montilivi. Serà en un ambient diferent, sense la tensió competitiva de la lliga i amb una resposta de l’afició que és una incògnita, però Unzué va reconèixer que afronta l’estrena a casa “amb il·lusió i ganes”. De fet, va ser més contundent, i és que va remarcar la importància de començar a tenir bones sensacions a l’estadi i bona sintonia amb l’afició: “Les primeres impressions són importantíssimes i tant de bo tinguem molts aficionats al nostre costat el primer dia; per això esperem que molts d’aquests milers que ja s’han abonat tinguin ganes de venir-nos a veure i que tinguem sensacions positives.”

Exigència

Tot i tractar-se d’un trofeu amistós com el Costa Brava, Unzué va remarcar una idea que ha anat transmetent des del primer dia, i és que el resultat sempre importa. “En el futbol actual els partits amistosos ja són història. Des del primer dia he dit que hem de competir sempre i l’equip s’ha d’acostumar a guanyar des del primer dia perquè el que ens espera, l’objectiu que tenim, requereix molts triomfs. Les victòries importants vindran a partir del dia 18, però aquestes també sumen”, va destacar el tècnic, que destaca l’exigència que té l’equip en aquesta pretemporada i que també tindrà avui contra el Montpeller. “Potser no és un rival tan cridaner com el d’altres anys [City i Tottenham], però és un rival molt interessant i que ens exigirà moltíssim, cosa que farà que es vegi un partit disputat amb moments de tota mena que haurem de saber contrarestar. De fet, tots els rivals que ens hem trobat de moment són de molt nivell i la seva manera de jugar també ens ha fet créixer. El Montpeller segurament no ens donarà la possibilitat de pressionar a dalt perquè és un equip al qual li agrada més el joc directe i que té jugadors profunds que ens obligaran a fer un gran sacrifici”, explica.

Per fer front a aquestes exigències Juan Carlos Unzué va combinant des del primer amistós un sistema amb una defensa de quatre amb el de tres centrals i carrilers. Ahir tampoc va voler aclarir quin serà el seu sistema predilecte i que acabarà utilitzant més, però no va voler ni sentir a parlar de dubtes. “No s’ha d’interpretar com un dubte, sinó com un aspecte que ens farà més forts, i és que ens farà més difícils d’identificar per als rivals. De moment hem provat dos sistemes, però no seran els únics que veurem durant la lliga, i és que, segons la idea de partit que tinguem o els jugadors disponibles, podem escollir diferent per ser més forts que els rivals”, va sentenciar el navarrès, que farà servir el partit d’avui per consolidar aquesta filosofia de joc.

Absències importants

Segurament el gran llast que està deixant la pretemporada del Girona són les lesions. Avui, per exemple, Unzué encara no podrà disposar de cap dels jugadors que van tornar lesionats de Manchester. De fet, tampoc tindrà Bounou i Stuani, que es van reincorporar al grup dimecres i el tècnic encara no els vol forçar a tenir minuts –el porter marroquí també té unes petites molèsties–. Per això, els joves –dels quals el tècnic s’ha endut “una grata sorpresa, i s’han guanyat el dret a mostrar-se”, va comentar– tornaran a tenir molt protagonisme i, com va dir Unzué, “tots tindran minuts”.

ABSÈNCIES

“Encara és aviat per veure’ls”, va avisar Unzué sobre la presència de Stuani i Bounou

EXIGENT

“Ja no hi ha partits amistosos. Guanyar sempre és important i competir bé, més”

EL RIVAL

“No ens donarà la possibilitat de pressionar a dalt i ens exigirà moltíssim”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)