Girona

El Montpeller, l’estrena a casa

El Girona 2019/20 alça el teló davant la seva afició en la 43a edició del trofeu Costa Brava

Lluny del glamur i el prestigi del City i el Tottenham, el Montpeller, de la Ligue 1 francesa, exigirà un bon to a l’equip dirigit per Unzué

El Girona de Juan Carlos Unzué entra en escena avui per primera vegada davant la seva afició. En el tradicional partit corresponent al torneig Costa Brava, que arriba enguany a la 43a edició, l’equip gironí intentarà engegar un binomi amb els seus aficionats que ha de ser clau per afrontar una temporada llarga, dura i competitiva amb l’objectiu principal de pujar i tornar a la màxima categoria. Si bé el club i l’equip ja compten amb el suport dels seus –les renovacions i les altes d’abonats van a molt bon ritme–, les sensacions positives que puguin mostrar els d’Unzué en aquest primer contacte contra el Montpeller (20.30 h) podrien ser un bon mirall per a la resta de curs tot i el marge de creixement evident en aquestes dates inicials. I és que en les últimes dues edicions del Costa Brava el glamur i el prestigi d’equips capdavanters a Europa i la Premier League com el Manchester City i el Tottenham van permetre al Girona mesurar el seu potencial i treure’n conclusions molt positives –els gironins van superar el City (1-0) i els Spurs (4-1).

Darrerament, nivell alt

El Costa Brava és una de les cites tradicionals del futbol de la demarcació, juntament amb el torneig de l’Estany a Banyoles. En les 43 edicions, equips com l’Stuttgart, el CSKA de Moscou, l’Espanyol, el Mallorca, el Sevilla i darrerament l’Olympique de Marsella o el City i el Tottenham han augmentat el nivell a l’altura de la projecció i la competitivitat que ha d’afrontar el Girona. Enrere han quedat els rivals habituals de la demarcació, com el Figueres, el Banyoles, el Palamós o l’Olot, tot i que el Llagostera va ser un dels convidats recentment, el 2014.

El Montpeller, que competirà a la Ligue 1, la màxima categoria del futbol francès, també exigirà el màxim al Girona tot i estar encara en construcció i tenir diverses baixes, fet que obligarà Unzué a continuar recorrent als exjugadors del Peralada que fan la pretemporada amb el primer equip. Les primeres impressions a manera de presentació solen ser importants en tots els conjunts, encara que el matx ha de ser una festa lluny de la pressió dels resultats que s’exigiran al llarg de la campanya.

L’equip occità va fer una gran campanya a primera, en què va tenir una trajectòria regular que el va instal·lar en la sisena posició final, a només set punts de l’Europa League. Durant el curs, el Montpeller va arribar a situar-se en la segona i tercera posició gràcies al bon joc d’una plantilla sobretot jove, però també amb futbolistes veterans i contrastats, dirigida per l’armeni Michel Der Zakarian. Els blau-i-taronges van ser una de les sensacions de la lliga i aquesta campanya intentaran fer un pas més endavant per aspirar a les places europees, un objectiu ambiciós entre equips importants com el PSG, el Mònaco, l’Olympique de Marsella, el Lió, el Lilla o el Saint-Éttiene.

El Girona haurà de mostrar un bon to i una bona versió a només dues setmanes de l’inici de la lliga si vol aspirar al setzè títol del trofeu Costa Brava, el cinquè en les últimes sis edicions. Els jugadors dirigits per Juan Carlos Unzué han disputat ja quatre partits amistosos i només han perdut el darrer contra el Leeds United, durant l’estada a Manchester (2-3). Els altres es van saldar amb victòria gironina contra l’Al-Arabi i el Bournemouth (2-1) i contra el Derby County (0-2). Les sensacions han estat bones en algunes fases dels partits, però les proves constants que el tècnic navarrès ha fet en els seus equips han fet gairebé impossible extreure conclusions. En el primer duel a Riudarenes a porta tancada la línia defensiva va ser de quatre futbolistes, mentre que en la resta d’enfrontaments va optar per la tradicional defensa de tres centrals d’anteriors temporades.

Unzué disposarà de tots els jugadors que van tornar sans de l’estada a Manchester, però encara no reapareixeran els lesionats Juanpe, Diamanka, Planas, Valery i Maffeo. Tampoc tindran minuts Bounou i Stuani, que van tornar dimecres de vacances i només han fet quatre sessions.

PROVES CONSTANTS

Tret del primer matx, jugat amb línia de quatre, Unzué ha optat per la línia de tres

EL RIVAL

El Montpeller, sisè, en l’última Ligue 1 va ser una de les sensacions del futbol francès

L’EXAMEN

En les últimes edicions, el Costa Brava ha estat una primera vara per mesurar l’equip
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)