Girona

L’eix necessita apuntalar-se

Cárcel ha de buscar competència per a Muniesa, Juanpe i Alcalá, sobretot si Unzué aposta per donar continuïtat a la defensa de tres

En la pretemporada, l’entrenador hi ha situat també Pablo Maffeo i els futbolistes del filial Maxi Villa i Pau Resta

Quique Cárcel té una pila de fronts oberts, un dels quals és l’eix de la defensa. Tot i que el trio de centrals és de luxe (Muniesa, Juanpe i Alcalá), el nombre és clarament insuficient, sobretot si Unzué considera la defensa de tres un sistema a utilitzar amb una certa regularitat. Però encara que el tècnic es decantés per una defensa de quatre amb dos centrals, aquesta demarcació també continuaria coixa. “És possible que falti algú més si hem de jugar amb tres o si algú es lesiona o si hi ha algun altre impediment, però això ja és cosa dels de dalt”, va reconèixer Marc Muniesa, un dels inquilins de l’eix.

Respecte al curs passat, el Girona ha perdut un titular com és Bernardo (31 partits) i un futbolista que sempre hi era quan se’l necessitava, Jonás Ramalho (22). I no n’ha arribat cap. Durant la pretemporada, Unzué hi ha acoblat Pablo Maffeo i Maxi Villa (amb més perfil de laterals o carrilers que no pas de centrals) i també Pau Resta, que sí que ha actuat en la seva posició natural. Malgrat que Unzué sempre podrà estirar algun futbolista del Girona B, Quique Cárcel té clar que almenys un central més haurà d’arribar.

En aquest punt, el Girona ha sondejat l’opció de Xabier Etxeita, complicada perquè el futbolista basc enllaça sis temporades a primera (cinc amb l’Athletic i una amb l’Osca) i vol esgotar les possibilitats de començar-n’hi una setena. Cárcel també té el problema afegit del marge salarial, que ara mateix limita la llibertat de moviments del director esportiu, que necessitaria una venda important (sospesant-ho tot, Pedro Porro seria el futbolista a traspassar) i també preveu almenys estalviar-se la fitxa de Seydou Doumbia, una de les nòmines més altes. Si el director esportiu és capaç de casar aquestes dues operacions –la prioritat es mantenir jugadors com ara Stuani, Borja García o Granell–, tindrà marge en el mercat no només per fitxar un o dos centrals, sinó també per enllestir la incorporació de Gerard Gumbau –molt ben encarada i en la recta final– i potser un altre jugador de banda.

“No ens podem refiar”

Marc Muniesa no va defugir el paper de favorit que el Girona s’ha penjat des del minut 1, però va llançar també un missatge de cautela. “Tinc la referència de l’Stoke City, que fa un any va baixar a la Championship i, mantenint el bloc de la Premier, va acabar onzè. Que tothom t’assenyali com a candidat no és garantia de res”, va afegir-hi. De fet, el Girona es trobarà a segona A els tres rivals que van baixar fa dos anys de primera (Deportivo, Màlaga i Las Palmas), que no van aconseguir retornar-hi la següent temporada. “Dels 33 equips que han baixat a plata els onze últims anys, només set han aconseguit pujar a la primera oportunitat. Això sol demostra com de complicada és la segona A”, hi va afegir el lloretenc.

Marc Muniesa també va destacar la importància que tindrà per a la plantilla la continuïtat d’un futbolista com Cristhian Stuani. “No se l’ha de descobrir. Tothom ha vist el que ha fet aquestes dues últimes temporades i és normal que tingui propostes, tot i que el veig molt confiat a continuar amb nosaltres.” Amb l’uruguaià a dalt i dos futbolistes del talent de Samu Saiz i Borja García, Muniesa va reconèixer que, ofensivament, el Girona farà molt bona pinta.

Pel que fa a la defensa, al lloretenc tant li fa la defensa de quatre com de cinc. “Em sento còmode amb els dos dibuixos. I el que vol el tècnic és que tothom les assimili sense dubtes ni confusions.”

UN COM A MÍNIM

De les quatre o cinc peces que han d’arribar, almenys una ha de ser un central

ELS DOS SISTEMES

Com Eusebio, fa tota la pinta que Unzué alternarà la defensa de quatre i de cinc

PROTAGONISTA

Siguem els centrals que siguem i juguem el sistema que juguem, l’important és treballar fort per complicar l’elecció a l’entrenador
Els rivals ens veuran com un dels equips a batre, però ser favorit no és garantia de res. S’ha de demostrar
Marc Muniesa
Ens entrenem molt bé i el ‘mister’ vol que dominem els dos dibuixos des de bon començament, sense que hi hagi confusions

Deu partits més l’any passat que el curs del debut

Marc Muniesa va millorar la temporada passada els números del curs del seu debut amb el Girona. El lloretenc, que va jugar la campanya 2017/18 a Montilivi cedit per l’Stoke City, només va poder participar en 14 partits oficials (13 de lliga i un de copa). Segurament van ser unes estadístiques per sota del previst, però la permanència del Girona el primer any a primera va activar la clàusula de compra obligatòria del lloretenc, que va passar a ser propietat del club de Montilivi, tot i que els blanc-i-vermells van haver de passar per caixa i pagar uns 4 milions al club anglès. La temporada passada, Marc Muniesa va acabar disputant 24 partits (19 de lliga i 5 de copa), deu més que en el curs anterior. El lloretenc, que l’estiu passat va signar fins al 2021, té encara dos anys per endavant a l’equip.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)