Girona

“Aquí sempre m’he sentit estimat”

El davanter uruguaià recull el premi al millor futbolista del curs 2018/19 atorgat per la Penya Gironina, però no desvela res sobre el seu futur immediat

El president, Delfí Geli, es mostra tranquil amb la continuïtat del pitxitxi “perquè està a gust en el Girona i també hi ha trobat estabilitat”

“Estic agraït per aquest premi i, especialment, per l’estima que estic sentint aquí des del primer dia.” Cristhian Stuani va recollir ahir al Tàndem Cafè –nova seu de la Penya Gironina– el guardó al millor futbolista del Girona de la temporada 2018/19, que atorgava la penya més antiga del club (fundada el 1982, tot i que refundada el 2017 després d’un llarg parèntesi sense activitat). Davant la presència d’un centenar d’aficionats, el davanter uruguaià no va defugir ni els flaixos ni els autògrafs, però sí que va evitar pronunciar-se sobre la principal pregunta que es fa a hores d’ara qualsevol seguidor incondicional del Girona: continuarà el pitxitxi marcant gols a segona A que ajudin l’equip a tornar a primera la temporada vinent?

“Només vull dir que els que som avui aquí i els que no hi són t’estimem molt”, va comentar el president de la Penya Gironina, Lluís Bosch. En l’acte s’hi van aplegar representants de la gran majoria de penyes que té escampades el Girona per tota la demarcació. Delfí Geli, president del club, va agrair als aficionats la seva fidelitat als colors blanc-i-vermells i va llançar un missatge ple d’optimisme: “La temporada serà llarga, però ens esperen reptes il·lusionants. Intentarem tornar allà d’on no hauríem d’haver baixat”, va indicar.

Nova York en la proposta

El Girona ho està posant tot de la seva part per retenir Cristhian Stuani i convertir el davanter en el pal de paller de l’equip de Juan Carlos Unzué a la divisió de plata. El director esportiu, Quique Cárcel, va dir la setmana passada que l’uruguaià “és feliç en el Girona” i que l’entesa amb el futbolista se centra “en un tema de futur”. Més enllà de ser l’únic futbolista a qui el club mantindria les condicions econòmiques de primera divisió –la resta de contractes han estat escapçats entre un 30% i un 50%–, Stuani ha rebut una proposta de més llarga durada que la que se li va fer el més de febrer passat quan se li va ampliar el contracte fins al 2022. A través del City Football Group, l’uruguaià tindria les portes obertes fins al 2023 o 2024 del New York City, que ara dirigeix el tècnic gironí Domènec Torrent, i que seria una plaça molt llaminera per posar punt final a una trajectòria espectacular amb 36 o 37 anys.

“Fins que no es tanqui el mercat no es pot dir que es quedarà, però personalment soc optimista”, va comentar Delfí Geli. “Ell se sent a gust i valorat aquí. Ens ha donat molt, però el Girona també li ha donat estabilitat i tranquil·litat. Al club no tenim constància d’un canvi d’aires, sinó de tot el contrari”, va afegir-hi el president, que va insistir que Stuani, més enllà de tenir contracte amb l’equip de Montilivi, també té al cap l’inici de lliga. “Està treballant, com tota la resta de jugadors, per posar-se en forma i pensant en el partit del dia 18 contra l’Sporting.”

Un dels socis històrics de la Penya Gironina, Joan Vicens, va fer el discurs més emotiu en què va desitjar la ràpida recuperació de Gerard, un jove jugador de Sarrià afectat per una malaltia i a qui Stuani va signar una bandera de la penya amb dedicatòria.

Curs 2017/18
Partits 33
Minuts 2.697
Gols 21
Titularitats 32
Partits complets 16
Faltes comeses 88
Faltes rebudes 67
Assistències 0
Xuts 64
Xuts a porteria 37
Targetes grogues 8
Targetes vermelles 0
Curs 2018/19
Partits 32
Minuts 2.731
Titularitats 30
Gols 19
Partits complets 26
Faltes comeses 89
Faltes rebudes 74
Assistències 0
Xuts 67
Xuts a porteria 39
Targetes grogues 9
Targetes vermelles 0
Vull agrair a Stuani la seva implicació de sempre i a la penya, el seu suport. Afrontem el curs amb reptes il·lusionants
Delfí Geli
president del girona
El desig de tots els aficionats del Girona és que puguem continuar gaudint del teu joc i també dels teus gols
Quim Alegret
PRESIDENT DE LA FEDERACIÓ DE PENYES DEL GIRONA FC
Durant tot l’any l’equip va notar el vostre suport i jo personalment he sentit la vostra estima des del primer dia
Cristhian Stuani
DAVANTER DEL GIRONA
No és dia de fer preguntes a Stuani, però volem que sàpigues que tots els que estem aquí t’estimem molt
Lluís Bosch
PRESIDENT DE LA PENYA GIRONINA

Un fitxatge d’un rendiment impressionant amb 40 gols en dos cursos a 1a

L’uruguaià va ser el cinquè màxim golejador de la lliga. Tot i tornar a ser eficaç no va poder evitar el descens.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)