Girona

Pedro Porro, la venda desitjada

El Girona pacta amb el Manchester City el traspàs del lateral, que podria jugar cedit al Valladolid

La direcció esportiva veu així complert l’objectiu de recaptar més diners per tenir més marge salarial

El Girona i el Manchester City van arribar ahir, el darrer dia del mercat estival a Anglaterra, a un acord de traspàs per Pedro Porro. L’extremeny, però, segurament no trepitjarà territori anglès, ja que el City el podria cedir fins al 30 de juny del 2020 al Valladolid, de primera divisió, una operació que permetrà al futbolista continuar foguejant-se en la màxima categoria, al club de Montilivi ingressar els diners desitjats amb una altra venda per tenir més marge salarial, i a l’entitat citizen tenir controlat un dels jugadors amb més projecció a escala estatal: “El Girona sempre estarà al meu cor, no oblidaré mai el club ni l’afició. Espero que pugin a primera, que és on es mereixen competir. Aquests dos anys han estat els millors de la meva vida, i és que el Girona m’ha ajudat a complir somnis”, comentava el jugador a les xarxes socials del club gironí.

Pedro Porro va irrompre amb molta força l’estiu passat, quan després de fer un gran any amb l’equip juvenil i aparèixer de manera brillant al final del curs amb el Peralada, va realitzar la pretemporada amb el primer equip. El futbolista va convèncer Eusebio Sacristán, que curt d’efectius al lateral dret el va convertir en un jugador fix. Les bones actuacions en la màxima categoria van revalorar el de Don Benito a cotes inimaginables per al club gironí, que es fregava les mans amb una venda milionària.

En una posició més dèbil

Baixar a segona A ha fet perdre força al Girona a l’hora de negociar el traspàs de Pedro Porro, que encara no fa ni un any havia renovat el seu contracte amb el club de Montilivi fins al 2023 –aquella va ser la quarta revisió del seu vincle– i les parts van establir una clàusula de rescissió de 50 milions.

Amb la nova posició del Girona, tot i que el futbolista manté intacta la seva projecció, l’àrea esportiva, que va decidir no malvendre el lateral, ni acceptar propostes que reduïen a més de la meitat la clàusula, ha acabat lligant l’operació amb un club afí com el City per una quantitat molt inferior a l’esperada. L’operació amb els anglesos, però, permetrà a la direcció esportiva gironina ingressar uns milions que donaran més marge pel que fa al límit salarial de la plantilla i poder així mantenir jugadors clau: “Porro és un jugador jove que ha tingut una evolució gran, del juvenil a jugar a primera. La venda podria permetre mantenir les peces que volem. Estem contents amb l’operació, ja que era una oportunitat de mercat i han triat l’opció del City”, deia el director esportiu, Quique Cárcel.

La venda de Porro al City és una de les operacions més importants de la història del Girona, tot i que no han transcendit les xifres. Després de traspassar, el juny passat, Portu a la Real Sociedad per 10 milions d’euros, l’extremeny superarà aquesta quantitat o s’hi situarà ben a prop. Els de Montilivi hauran ingressat aquest estiu una bona quantitat de milions, ja que Pere Pons també va fitxar per l’Alavés per 2 milions, el valor de la clàusula reduïda després pel descens de categoria.

Els tres traspassos, això sí, són els que més diners han reportat en la història al Girona, que amb l’equip encara a primera, l’estiu del 2018, David Tímor va deixar 1,5 milions al club i Rubén Alcaraz 1 milió, més mig en variables. Quique Cárcel també va aconseguir diners per la sortida de Pablo Machín al Sevilla –1 milió–, així com per Boulaya, que va acabar cedit amb opció de compra de 800.000 euros al Metz.

El rècord durant molts anys de Despotovic, traspassat a l’Urawa Red per 700.000 euros ja queda força més lluny.

El Girona sempre estarà al meu cor, no oblidaré mai el club ni l’afició. Espero que pugin a primera, que és on es mereixen competir
Aquests dos anys han estat els millors de la meva vida. El Girona m’ha ajudat a complir somnis
Pedro Porro
exjugador del girona
Porro és un jugador jove que ha tingut una evolució gran, del juvenil a jugar a primera. Això podria permetre mantenir les peces que volem
Estem contents amb la venda, ja que era una oportunitat de mercat i han triat l’opció del City
Quique Cárcel
director esportiu del Girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)