Girona

Una anècdota de partit

El Girona es presenta a Tarragona amb pocs futbolistes de la primera plantilla i completa un duel discret, sobretot en la segona meitat

Choco Lozano va traduir la bona arrencada en el 0-1 (18’) i el Nàstic, que mai va desistir, va trobar el just premi a les acaballes (90’)

NÀSTIC 1 GIRONA 1

NÀSTIC:Bernabé; Pol Valentín (Albarrán 65’), Juan Rodríguez, Goldar, Bonilla; Viti (Carreón 65’), Javi Márquez; Roger Brugué (Ferran Giner 46’), Petcoff (Lolo Pla 65’), Pol Prats (Pol Ballesteros 46’); i Jonathan Pereira (Joel Lasso 65’). GIRONA:Suárez; Iago López (Eppy 73’), Juanpe, Resta, Andzouana; Ibrahima, Paik, Diamanka (Mateo 65’); Pachón (Ferran López 46’), Choco Lozano (Ilyas 77’) i Kevin Soni. GOLS:0-1 (18’) Choco Lozano. 1-1 (90’) Lolo Pla.ÀRBITRE:Subirats Matamoros.T.G:al local Viti (44’) i al visitant Mateo (91’).T.V.: cap.PÚBLIC:Uns 700 espectadors al Nou Estadi.

Les pretemporades serveixen per al que serveixen, però el Girona que va jugar ahir a Tarragona va tenir ben poca cosa a veure amb el Girona que jugarà avui a Montilivi contra l’Osca o amb l’equip que està cridat a lluitar per tornar a primera divisió. Si el reclam al Nou Estadi era la presència d’un dels favorits de segona A, els quatre gats que van anar al camp es van quedar amb un pam de nas, perquè els blanc-i-vermells –ahir de blau City– es van presentar amb més futbolistes del filial i gairebé del juvenil que no pas amb integrants de la primera plantilla a tots els efectes. És el problema de planificar dos partits en 24 hores i de tenir encara a mig fer la plantilla. El resultat importava poc, com tampoc importarà gaire el del Girona-Osca d’aquest vespre, però l’1-1 que el Nàstic va assolir en l’últim instant va premiar la major perseverança dels locals en la segona meitat.

Juan Carlos Unzué va plantejar una defensa de quatre amb Juanpe i Resta a l’eix i Iago i Anzouana a les bandes; i va fer un triangle invertit al mig del camp, amb Paik un pèl més endarrerit que Diamanka i el jove Ibrahima, un dels més actius en el primer acte. A dalt, Kevin Soni i Pachón van flanquejar Choco Lozano, que va obrir el marcador amb un xut des de la frontal de l’àrea (prèvia recuperació per anticipació de Resta) just un minut després de fallar una ocasió com una casa de pagès. El 0-1 va arribar en el tercer avís dels gironins, després que Kevin Soni enviés un xut encreuat que es va estavellar al pal dret de Bernabé (14’).

A partir del gol, el Girona va cedir les ocasions al Nàstic, però no pas la possessió. Javi Márquez (21’), Roger Brugué (25’) i Pol Prats (30’) van tenir a les seves botes l’1-1, però en les dues primeres oportunitats va emergir José Aurelio Suárez –pletòric de reflexos en la segona– per evitar l’empat. Després de la pausa d’hidratació, els equips també es van agafar un llarg respir fins al descans en què tot va passar lluny de les àrees.

El Nàstic, millor

El Girona va estar espès en la segona meitat. L’únic xut que va fer en 45 minuts va ser una falta directa de Paik que no va ser el 0-2 gràcies a una gran estirada de Bernabé (58’). Els locals ja havien començat la segona part molt més endollats que els gironins i amb clares ocasions de Pol Ballesteros (50’) i de Bonilla (51’). Tot i que Unzué va fer pocs canvis, els debuts de Ferran López, Mateo, Ilyas i Eppy es van traduir, com no podia ser de cap més manera, en una pèrdua de prestacions en l’aspecte col·lectiu.

El Nàstic no va deixar el comandament del partit en tota la segona meitat, i el Girona es va acabar partint. Resta va estar eficient a dins l’àrea i Kevin Soni va estar més actiu que mai, però ningú el va acompanyar. El Nàstic va inclinar el camp i el Girona ja no es va acostar a l’àrea local en el que quedava de partit. Això sí, va haver de pedalar en defensa perquè els locals, molt incisius per la banda esquerra, no ho van deixar d’intentar. I després d’una rematada a fora de Pereira (60’), un cop de cap al travesser de Goldar (71’) i un xut enverinat de Pol Ballesteros (83’), els locals van trobar el premi del gol en el darrer minut, quan Lolo Pla va retratar Suárez amb un xut imparable després de la passada de la mort de Ballesteros.

La plana major, reservada per al duel d’avui a Montilivi contra l’Osca

El Girona-Osca d’aquest vespre (a les 8) servirà d’assaig general per als de Juan Carlos Unzué, que farà un onze que possiblement tindrà força similituds amb l’equip que arrencarà en la lliga diumenge que ve a Montilivi contra l’Sporting. És molt probable que l’uruguaià Cristhian Stuani, que va allargar les vacances després de la copa Amèrica i va ser dels últims a incorporar-se, disposi dels seus primers minuts de la pretemporada. El pitxitxi només va ser una de les moltes absències d’ahir al Nou Estadi de Tarragona. Unzué també va deixar a Girona futbolistes com Bounou, Juan Carlos, Mojica, Maffeo, Aday, Alcalá, Muniesa, Granell, Borja García, Samu Saiz, Jairo, Doumbia i Marc Gual, a banda dels únics descartats per lesió: Planas i Valery. Tal com va fer ahir amb els que es van desplaçar a Tarragona, és molt probable que el tècnic del Girona ja allargui la presència dels futbolistes sobre el camp més d’una hora, tenint en compte l’imminent inici de campionat. La plantilla farà demà l’última sessió de la setmana (de recuperació per als que juguin avui) i el retorn als entrenaments serà dimarts a la tarda, per començar a preparar el debut de diumenge, dia 18, a segona A.