Territorial

Barça B-Unió, a la gran final

Torneig de l’Estany. El Barça B, complint els pronòstics, i el Figueres, que va superar en els penals l’Olot, es jugaran el títol de la cinquantena edició del torneig, avui a les 21.30 h

Banyoles 1 barça b 3

BANYOLES:Bru, Ferru (Rubén, 76’), Quimo (Titi, 68’), Bena, Pol, Majó, Bech (Bassols, 76’), Andreu (Mercader, 61’), Èric (Moha, 61’), Turon i Henry (Genís, 61’).BARÇA B:Puig, Chumi (Morer, 61’), Mingueza (Araujo, 80’), Comas (Cuenca, 80’), Miranda (Guillem, 61’), Jandro (Collado, 75’), McGuane, Busquets (Reis, 75’), Marqués (Ansu, 45’), Sarsanedas (Monchu, 75’) i Peque (Hiroki, 75’).GOLS:1-0 (1’) Pol Bastidas. 1-1 (17’) Chumi. 1-2 (53’) Bena, en pròpia porteria. 1-3 (59’) Peque.ÀRBITRE:Rodríguez Enrique.T.G.:a Bena i Sarsanedas.T.V.:cap.PÚBLIC:Uns 900 espectadors a l’estadi Miquel Coromina i Moretó.

OLOT 2 (1) FIGUERES 2 (3)

OLOT:Marc Vito, Jose (Eloi Amagat, 45’), Alan, Carles Mas, Joel Ferrés (Hèctor Simón, 45’), Masó, Vivi, Pujadas (Natalio, 60’), Xumetra, Kilian (Blázquez, 72’) i Joel Arimany (Àlex Garcia, 79’).FIGUERES:Embela, Gabri Vidal, Mario, Genís Balaguer, Belenchón (Acosta, 78’), Bora, Treviño, Iván Vidal (Gelmà, 62’), Reñé (Pepu Soler, 62’), Dubasin (Bicker, 78’) i Sergio Álvarez (Pau Baró, 78’).GOLS:1-0 (27’) Xumetra. 1-1 (30’) Treviño. 1-2 (37’) Iván Vidal. 2-2 (60’) Kilian.ÀRBITRE:Fernández Pérez.T.G.:a Raúl Garrido, entrenador de l’Olot.T.V.:cap.PÚBLIC:Uns 700 espectadors a l’estadi Miquel Coromina i Moretó.

El Barça B i el Figueres disputaran avui la final de la cinquantena edició del torneig de l’Estany, després de superar el Banyoles i l’Olot, respectivament.

Bona imatge local

En la primera semifinal, el Banyoles va plantar cara al Barça B, d’una categoria superior. Els del Pla de l’Estany es van avançar en el primer minut de joc gràcies a un espectacular gol de falta de Bastidas que es va colar per l’escaire de la porteria blaugrana. L’equip visitant es va veure sorprès per una bona entrada al terreny de joc dels d’Adam Fontes, però Chumi va rematar a la xarxa amb el cap, lliure de marca, a la sortida d’un córner (17)’. La primera meitat va baixar d’intensitat amb un Barça B dominador i amb molta possessió de pilota.

En el segon acte, Turon gairebé va tornar a avançar els banyolins anticipant-se a tothom, però el seu xut va sortir a fora per poc. Just després de l’ocasió local, el filial del Barça va sentenciar el matx amb dues dianes seguides. Bena, en una jugada inoportuna, es va fer un gol absurd en pròpia porteria (53’), i en el minut 59 un contraatac de llibre va acabar amb Ansu assistint Peque i aquest superant Bru.

Els canvis van trencar el ritme del matx i el resultat ja no es va moure més.

El Figueres, als penals

La segona semifinal va començar ensopida i amb l’Olot intentant imposar el ritme del joc. En el minut 3, Kilian Grant va avisar Embela, però la Unió abans de la mitja hora va tenir una doble ocasió a les botes de Treviño (21’), i de Genís, més clara, en un llançament de falta.

En el minut 27, una passada a l’espai d’Alan Baró va permetre a Xumetra avançar els de la Garrotxa, i és que el de l’Estartit va superar el porter empordanès amb una vaselina. La reacció figuerenca no es va fer esperar i només tres minuts després Treviño va aprofitar una bona jugada de Reñé per empènyer la pilota gràcies a la passada de la mort. El gol va esperonar encara més els jugadors dirigits per Xavi Agustí, que en el minut 37 van capgirar el resultat després que Iván Vidal, molt atent i murri, aprofités una errada de Marc Vito

Després de la represa, l’Olot va sortir amb una marxa més decidit a dominar de cap a peus el matx i buscar la classificació. Kilian Grant va estrenar-se com a golejador en la pretemporada superant el seu marcador per velocitat i fent passar la pilota entre les cames d’Embela (60’).

En els darrers minuts cap dels dos equips va poder decantar la balança tot i que va insistir més l’Olot i els penals van decidir el finalista. Embela va aturar el primer a Alan Baró –contra el Tossa ja n’havia aturat dos–; en canvi, Gelmà, Treviño i Pepu Soler no van errar els seus llançaments.