Girona

Estabilització i trampolí

Gumbau i Bueno. El migcampista de Campllong confia a allargar la seva etapa a Montilivi i jugar a primera amb el Girona, mentre que l’uruguaià vol fer un salt de qualitat aquest curs

Dia mogut al Girona pel que fa als anuncis de noves incorporacions, però també a les presentacions de futbolistes ja incorporats a l’entitat. Gerard Gumbau i Santi Bueno van vestir-se de curt per presentar-se davant els mitjans de comunicació tot i que el primer ja va jugar els darrers 26 minuts de l’estrena en la lliga contra l’Sporting de Gijón. El mig de Campllong i el central de Montevideo van mostrar-se ambiciosos i convençuts de les seves possibilitats a l’hora d’ajudar l’equip, i de les de tot el bloc per tal de lluitar pels objectius fixats.

El primer a aparèixer va ser Gerard Gumbau. Format a les categories inferiors del Girona, el mig va exposar l’emoció que va sentir diumenge en el debut amb el primer equip i el sentiment que té després de tornar al club de casa: “El sentiment és màxim ja que des de ben petit que vaig jugar al Girona en les categories inferiors. Tornar a casa és increïble, ho faig després de créixer i evolucionar com a futbolista a fora i amb la voluntat d’ajudar en tot el que pugui l’equip per tal d’aconseguir els objectius”, deia Gumbau, que respecte al debut comentava: “Va ser emocionant. Estava molt content i segur de mi mateix ja que estava convençut i sabia el que havia d’aportar. Em vaig trobar molt còmode al camp però no endur-nos els tres punts va ser una llàstima.”

El migcampista de Campllong es va oferir per jugar en qualsevol posició en la medul·lar de l’equip d’Unzué: “Em considero un futbolista polivalent i puc jugar de sis, de vuit o al doble pivot. Estic disposat a jugar on el tècnic em digui”, analitzava Gumbau, convençut del pas que ha fet de fitxar pel Girona: “Pel que fa a la categoria, faig un pas enrere però tinc clar que fitxar pel Girona ha de ser un pas endavant per a la meva carrera”, sentenciava.

Sobre l’evolució com a futbolista de Gerard Gumbau s’hi va referir el director esportiu del Girona, Quique Cárcel: “Des que va marxar ha crescut molt dins l’estructura del Barça i el Leganés. Sabíem que necessitàvem un jugador del seu perfil i els seus valors”, analitzava Cárcel, que es referia al sentiment de gironisme del futbolista: “Quan parla del Girona li brillen els ulls ja que té el cor blanc-i-vermell i un compromís alt. Necessitàvem un jugador com ell amb un sentit de pertinença al club i que cregui en el projecte.”

El desig de créixer

Després de Gumbau, Santi Bueno va agafar el relleu a la sala de premsa. Amb un discurs ferm, el central uruguaià va agrair al club l’aposta de llarga durada –firma fins sl 2024–, un fet que l’omple d’orgull: “Agraeixo molt al club tota la confiança que ha dipositat en mi, accepto el repte i l’oportunitat que se m’ofereix per seguir creixent”, exposava Bueno, que va reconèixer que s’adaptarà ràpid a l’equip després d’entrenar-se el curs passat amb molts dels futbolistes que encara s’hi mantenen: “M’agrada sortir amb la pilota des del darrere i m’adaptaré bé a l’equip ja que els conec a tots.”

Amb l’arribada de Bueno i la flamant de Ramalho la posició de central queda tancada i l’uruguaià sap que haurà de lluitar per guanyar-se alguna oportunitat amb el basc, Alcalá, Juanpe i Ignasi Miquel: “Tenen més experiència que jo i són molt bons però m’esforçaré en cada entrenament per tal d’aprofitar les oportunitats que em doni l’entrenador”, deia Santi Bueno, pel qual Quique Cárcel va tenir paraules d’elogi: “El coneixem bé de la seva feina amb el Peralada i el fet que rescindís i quedés lliure ha facilitat les coses perquè sempre l’hem volgut fitxar”, comentava el director esportiu blanc-i-vermell.

“Té un caràcter que m’agrada molt, un perfil interessant i una competitivitat clàssica d’uruguaià”, sentenciava Quique Cárcel davant del futbolista de només 20 anys, per qui el Barça va pagar un milió i mig d’euros al Peñarol de Montevideo però que el Girona ha aconseguit gratis després que aquest rescindís el contracte amb els blaugrana.

GERARD GUMBAU

Diumenge va debutar per fi amb el primer equip, en el doble pivot amb Granell

POLIVALÈNCIA

El de Campllong s’ofereix a jugar en qualsevol de les posicions del mig del camp

SANTI BUENO

El central promet treball per tornar la confiança al club, amb qui firma fins al 2024

LA COMPETÈNCIA

L’uruguaià haurà de batallar a l’eix amb Alcalá, Juanpe, Ignasi Miquel i Ramalho
Pel que fa a la categoria faig un pas enrere, però tinc clar que fitxar pel Girona ha de ser un pas endavant per a la meva carrera
Tornar a casa és un sentiment increïble, ho faig després de créixer i amb la voluntat d’ajudar
Gerard Gumbau
MIGCAMPISTA DEL GIRONA
Des que va marxar ha crescut molt dins l’estructura del Barça i el Leganés. Sabíem que necessitàvem un jugador del seu perfil i els seus valors
Quan parla del Girona li brillen els ulls ja que té el cor blanc-i-vermell i un compromís alt
Quique Cárcel
director esportiu del Girona
Agraeixo molt al club tota la confiança que ha dipositat en mi, accepto el repte i l’oportunitat que se m’ofereix per seguir creixent
M’agrada sortir amb la pilota des del darrere i m’adaptaré bé a l’equip ja que els conec a tots
Santi Bueno
CENTRAL DEL GIRONA
El coneixem bé de la seva feina amb el Peralada i el fet que rescindís i quedés lliure ha facilitat les coses perquè sempre l’hem volgut fitxar
Té un caràcter que m’agrada molt, un perfil interessant i una competitivitat clàssica d’uruguaià
Quique Cárcel
director esportiu del Girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)