Girona

RUBÉN DE LA BARRERA

ACTUAL ENTRENADOR DE L’AL AHLI I EXTÈCNIC DE GALLAR A LA CULTURAL LEONESA 2016/17

“Té desequilibri i s’adaptarà a qualsevol posició d’atac”

“Manté aquelles ganes de menjar-se el món amb què va venir a Lleó”

“No veig cromos repetits, sinó un ventall de grans jugadors que donaran a l’equip una complementarietat tremenda”

Rubén de la Barrera (la Corunya, 18-1-1985) era el tècnic de la Cultural Leonesa el curs en què Àlex Gallar va fer eclosió i va assolir el seu sostre de gols (17). El tècnic, que actualment dirigeix l’Al-Ahli de Doha (Qatar), repassa aquella temporada de Gallar, que va acabar amb el davanter fitxant per l’Osca i amb la Cultural a segona A i també amb 400.000 euros pel traspàs del terrassenc.

Gallar va arribar a la Cultural després d’un curs a l’Hèrcules. Què els va cridar l’atenció perquè el fitxessin?
Nosaltres teníem molt clar el que preteníem del nostre equip i necessitàvem futbolistes que poguessin oferir tot allò que volíem de manera immediata. I Gallar, tot i que no va fer un any del tot rodó a l’Hèrcules, n’era un. El coneixíem molt bé i enteníem que a Lleó se li podia oferir un entorn ideal d’acord amb les seves característiques. En la primera reunió ja vaig percebre que era un jugador que tenia gana i ganes de menjar-se el món. I abans del primer entrenament ens vam dir que posaríem el Reino de León [l’estadi de la Cultural] de cap per avall. I ho vam fer.
Vostè en va treure molt de suc. Quina és la posició ideal d’Àlex i en quin sistema creu que s’adapta millor?
Àlex està capacitat per jugar en qualsevol posició d’atac. Però em sembla més important trobar el context on es troba millor. A Lleó, la majoria de vegades ho va fer a l’extrem dret, però també va fer mal a l’extrem esquerre o rebent per dins. És un futbolista que té desequilibri i definició, però que també genera molt.
Fins als 24 anys va estar a tercera i a segona B. Va fer eclosió tard o algú va badar no descobrint-lo abans?
Tenim també el cas d’Enric Gallego, que encara és més exagerat. Cada futbolista té el seu moment, i el de l’Àlex coincideix amb la seva arribada a Lleó. No és que es transformés allà, però sí que ens vam acostar a crear el clima on ell es trobava més a gust.
I a l’Osca, igual...
També té un molt bon encaix. I l’equip de Rubi també li dona molt protagonisme tot i ser un jugador debutant a segona A.
Al Girona es trobarà amb molts mitjapuntes i extrems (Jairo, Borja García, Samu Saiz, Diamanka...). Hi veu massa cromos repetits o molta competència?
D’entrada, Gallar és un futbolista que ha evolucionat. Manté les ganes de menjar-se el món amb què va venir a Lleó i també la capacitat de desequilibri que sempre ha tingut, però a la Cultural el vam guiar perquè jugués també per a l’equip i fos més complet. Al Girona, amb tots aquests noms, jo no hi veig cromos repetits sinó un ventall de grans jugadors que donaran a l’equip una complementarietat tremenda.
Vostè era segon de Garitano a la Real però ha aterrat a Qatar. Com va l’experiència?
Molt bé. És una lliga emergent que té el focus a sobre perquè el 2022 organitza el mundial. Qatar, a més, ha guanyat la copa d’Àsia, i la previsió és que el nivell mitjà de la lliga pugi considerablement. Nosaltres hem fitxat Hernán Pérez i El Zhar. L’Al-Arabi, Muniesa. És lògic que es pesqui a la lliga espanyola perquè hi ha molts espanyols en els equips tècnics dels principals equips.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)