Girona

Unzué descarta Stuani i Mojica per a Albacete

Lesionats. El davanter uruguaià continua amb molèsties físiques i no pujarà avui a l’autocar per jugar contra el seu exequip. Tampoc ho farà el colombià, rellevat a mitja part en el debut

Cristhian Stuani continua sense fer net dels problemes al pubis que arrossega des de fa setmanes i el tècnic, Juan Carlos Unzué, ja va avançar ahir que l’uruguaià no pujarà a l’autocar cap a Albacete per jugar demà al Carlos Belmonte contra el seu exequip. “Ha fet tot el possible per arribar al partit, però entre tots hem decidit que no val la pena arriscar-se i que la millor solució és que treballi amb els fisioterapeutes i els recuperadors per mirar d’estar a punt contra el Màlaga”, va argumentar el tècnic, que no es va voler pronunciar sobre si veu el pitxitxi amb la samarreta del Girona més enllà del 2 de setembre, que és quan es tanca el mercat d’estiu. “Això ja ho ha de decidir ell”, hi va afegir Unzué, que creua els dits com tots els aficionats desitjant que l’uruguaià es quedi.

Mojica, tampoc

Qui tampoc figurarà a la llista de divuit convocats serà Johan Mojica. El colombià encara arrossega molèsties del partit del debut, en què va haver de ser substituït a la mitja part. “Ha estat un any sense competir, amb una lesió greu. I tot i que té una ambició i una actitud fantàstiques, el cos està reaccionant a la inactivitat”, va aclarir Unzué. El carriler, pel qual el Girona es va gastar cinc milions d’euros l’estiu passat, també ha estat sempre tingut en compte pel club com una possibilitat de negoci (no es va perdre ni un sol minut en el mundial passat) i no s’ha de descartar que hi hagi algun club que truqui a la porta, com ja ho van fer ara fa un any després del campionat del món i abans que el futbolista es lesionés.

Sense Stuani ni Mojica i amb Planas ja més a fora que a dins, és possible que el tècnic inclogui tres dels quatre reforços que l’àrea esportiva ha lligat aquesta setmana (Santi Bueno, Jordi Calavera i el mateix Gallar) en la convocatòria d’aquest migdia.

Un esquerrà i un mig

Unzué també va reconèixer que queden pocs retocs per fer per equilibrar la plantilla abans que es tanqui el mercat d’estiu. Més enllà de l’adeu de Carles Planas, que és imminent, el tècnic va comentar que n’hi haurà prou amb dues arribades si no es produeix cap més sortida: “Voldríem un migcampista i un jugador que acompanyi Mojica i Aday en el carril esquerre. Amb aquests dos jugadors, la plantilla quedaria perfectament coberta i doblada.”

Mentre que les característiques del carriler estan molt clares i definides, Unzué no creu que el migcampista que ha d’arribar hagi de ser específicament un futbolista de contenció i de treball. “Per la nostra manera de jugar no tinc la sensació que ens falti un pivot defensiu. Crec que Granell, Gumbau i Diamanka poden fer aquesta feina”, va comentar. “Busquem un futbolista amb capacitat de jugar entre línies i que en un moment determinat pugui eliminar línies de pressió”, va afegir-hi el tècnic. En aquest retrat robot realitzat per l’entrenador navarrès hi encaixa el futbolista del Celta Jozabed Sánchez, per qui el Girona ha preguntat i que és 100% segur que sortirà de Vigo cedit. “Estem esperant l’altre equip perquè nosaltres ja tenim les coses arreglades”, va dir el director esportiu del Celta, Felipe Miñambres, referint-se possiblement al Girona com a destí de Jozabed.

NECESSITATS

El tècnic diu que enllestiran la plantilla amb un carriler esquerrà i un migcampista

JOZABED, EL PERFIL?

“Per la nostra manera de jugar no tinc la sensació que ens falti un pivot defensiu”

CRISTHIAN STUANI

“Sobre el seu futur, és ell qui ha de decidir; per demà, hem decidit no arriscar”

LA CONVOCATÒRIA

És probable que tres dels últims fitxatges (Bueno, Calavera i Gallar) entrin a la llista

“Ramalho necessitarà uns dies per agafar la forma”

Jonas Ramalho encetarà el quart capítol a Montilivi i el seu sisè curs al Girona, però el seu debut encara es farà esperar. Tot i que federativament té els papers en regla per jugar a Albacete, físicament li falta. “De tots els que han arribat és el que necessitarà una mica més de treball per posar-se al nivell de la resta”, va reconèixer Unzué. “No ha parat de treballar i d’entrenar-se, però la diferència entre fer-ho sol o amb l’equip és notable, i encara no està en dinàmica de grup.” El tècnic té clar que és un reforç de garanties: “Pot jugar de central i de lateral, té molta energia, sempre ha aportat coses a l’equip i fa més bona la defensa.”

“Calavera serà un recanvi molt important a la dreta”

L’entrenador del Girona també va analitzar la incorporació de Jordi Calavera, que ha arribat cedit per l’Eibar. “Ens dona la possibilitat d’un recanvi al costat dret de la defensa que per a nosaltres és molt important, sobretot després del contratemps de Valery”, va comentar Unzué. El tècnic també va valorar que el futbolista arriba en dinàmica d’equip i que pot oferir un rendiment immediat. “També té experiència a segona A amb diferents equips i sempre a un bon nivell, i arriba amb l’ambició de fer un pas endavant en relació amb la temporada passada, en què va jugar poc per problemes amb les lesions”, va afegir-hi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)