Girona

Gallar afegeix competència a dalt

El Girona fitxa per 1,5 milions i 500.000 més en variables l’extrem de l’Osca, que firma fins al 2023

Amb la companyia de Jairo, Borja García i Samu Saiz, Unzué tindrà una segona línia d’escàndol

Fa poc més d’una setmana Àlex Gallar va trepitjar Montilivi vestit amb la samarreta de l’Osca en un assaig general de mal record per als gironins (0-2), tot i que el terrassenc no va jugar ni un sol minut. Això va provocar que s’intensifiquessin els rumors que aleshores ja el situaven molt a prop del Girona. Ahir a la nit, onze dies després, el club de Montilivi va fer oficial l’adquisició de l’extrem, pel qual ha desemborsat un fix d’1,5 milions d’euros que tant de bo acabin essent dos –la clàusula de rescissió que tenia el futbolista– ja que els 500.000 de variables són en cas d’ascens del Girona a primera divisió. I mentre els dos clubs enllestien els detalls del traspàs, Gallar feia el seu darrer servei a l’Osca: fa només tres dies va marcar el gol de la victòria de l’equip aragonès al camp de Las Palmas (0-1). Gallar s’ha vinculat al Girona per a les quatre properes temporades, fins al 2023.

L’extrem, de 27 anys, arriba a Montilivi com un objecte de desig de Quique Cárcel després de destacar els dos últims cursos a l’Osca. Amb el conjunt aragonès, Àlex Gallar va ajudar amb 8 gols a aconseguir l’ascens a primera i en va marcar 4 més en el seu debut i el de l’equip en l’elit.

De fet, el curs passat va ser la culminació d’una trajectòria ascendent en què Gallar ha hagut d’anar escalant molt a poc a poc fins a estrenar-se a primera divisió. I és que l’egarenc es va estrenar com a sènior a 2a B amb el Terrassa i el Mallorca B però després va haver de fer un pas enrere per tornar a créixer. Ho va fer a 3a amb el Rubí i el Terrassa, on amb 12 gols es va guanyar la confiança del Cornellà per tornar a 2a B. Allà i el curs següent a l’Hèrcules es va consolidar a la categoria de bronze, però va acabar de despuntar la temporada 2016/17 amb la Cultural Leonesa, on va marcar 17 gols a la lliga i va aconseguir l’ascens a 2a A abans de fitxar per l’Osca.

Una segona línia de por

Amb Gallar, el Girona injecta encara més competència en la posició de mitjapunta i extrem, on ja disposa de Jairo, Borja García i Samu Saiz. Combinar-los a tots sembla impossible, però de qualitat a la segona línia del Girona n’hi ha de sobres.

LA FITXA

ÀLEX GALLAR Falguera
Terrassa 19-3-1992 (27 anys) Extrem i mitjapunta Alçada: 1,76 m Pes: 71 kg
FORMACIÓ:
Terrassa
TRAJECTÒRIA
09/10
Terrassa (2a B) 11 p. 2 g.
10/11
Mallorca B (2a B) 1 p. 0 g.
11/12
Mallorca B (2a B) 17 p. 1 g.
12/13
Rubí (3a) 19 p. 7 g.
13/14
Terrassa (3a) 36 p. 12 g.
14/15
Cornellà (2a B) 40 p. 10 g.
(35 de lliga i 5 de promoció a 2a A)
15/16
Hèrcules (2a B) 33 p. 6 g.
(31 de lliga i 2 de promoció a 2a A)
16/17
Cultural Leonesa (2a B) 44 p. 22 g.
(35 de lliga, 5 de copa i 4 de promoció a 2a A)
17/18
Osca (2a A) 38 p. 8 g.
(37 de lliga i 1 de copa)
18/19
Osca (1a) 25 p. 4 g.
19/20
Osca (2a A) 1 p. 1 g.
19/20
Girona (1a) ?
DEBUT A PRIMERA:
El 19 d’agost del 2018, en un Eibar-Osca (1-2), va jugar 70 minuts i va marcar els dos gols de l’Osca, en el que també era el debut dels aragonesos a primera divisió.
DEBUT A 2a DIVISIÓ A:
El 19 d’agost del 2017, en un Numància-Osca (1-0), va jugar 90 minuts. El primer gol a 2a A el va marcar el 10 d’octubre contra el Reus.
PALMARÈS:
Ascens a 2a divisió A amb la Cultural Leonesa 2016/17 i títol de 2a divisió B. I Ascens a 1a divisió amb l’Osca 2017/18.

Unzué: “Gallar té gol i moltes més altres coses”

El tècnic Juan Carlos Unzué ja va valorar ahir mateix el que Àlex Gallar pot aportar a la plantilla del Girona. “És un jugador amb gol i això és molt important per nosaltres però també ens aportarà moltes altres coses. Té la capacitat de rebre entre línies i fer mal en espais reduïts però a la vegada si té espais i és capaç de córrer també pot generar molt perill. És una alternativa clara a altres opcions que tenim a l’atac i el que estem buscant és que, sobretot en cada línia, tinguem alternatives i no siguin jugadors específicament per jugar entre línies i combinar”, va analitzar el tècnic, assegurant que aquestes alternatives faran més forta la plantilla.

Tot i que l’extrem egarenc tot just va arribar ahir a la nit a Girona per passar la revisió mèdica i ser anunciat com a nou jugador del club, avui realitzarà la primera sessió amb la resta de l’equip i és molt probable que entri en la convocatòria que el tècnic navarrès donarà avui per jugar el partit de demà a la nit contra l’Albacete.

Ha marcat a 3a, 2a B, 2a A, 1a, en copa i en ‘play-off’

Àlex Gallar ha marcat gols en totes les competicions que ha disputat. El terrassenc va celebrar 19 dianes en els dos anys en què va militar a tercera divisió amb el Rubí i el Terrassa; tot i que on més gols ha celebrat ha estat a segona B (34), la categoria on es va destapar amb 17 dianes a la Cultural Leonesa. Abans, a més, ja havia marcat 2 gols amb el Terrassa, un amb el Mallorca B, 8 amb el Cornellà i 6 amb l’Hèrcules a la categoria de bronze. A segona A i a primera Gallar només hi ha jugat amb l’Osca, on va firmar 9 dianes a plata (una diumenge passat) i 4 el curs passat a l’elit. A més dels gols que ha marcat en lliga, l’egarenc també ha marcat 4 gols en copa, dos amb el Cornellà i dos amb la Cultural, on també en va fer 3 en la promoció d’ascens a 2a A.

De la plantilla del Girona, només Àlex Granell supera el rècord de Gallar. El gironí ha marcat a primera divisió (1 gol), a segona A (11), a segona B (6), a tercera (22), a primera catalana (1) i a preferent (3), i també en la copa (2).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)