Girona

Enlloc regalen res

Les derrotes en les dues sortides, a Albacete i Cadis, corroboren les dificultats del Girona, que no en fa prou dominant la pilota

“L’objectiu és estar a dalt, però que ningú es pensi que anirem líders tota la lliga”, apunta Aday Benítez, un dels capitans

La victòria de fa mig any al camp del Leganés, que havia de ser la de la tranquil·litat definitiva i es va acabar convertint en l’últim capítol abans d’una esfondrada molt difícil de predir, és la darrera alegria del Girona a camp contrari. Les decepcions majúscules a primera van tenir el colofó en un partit sense història a Mendizorrotza, on l’equip va enllaçar la cinquena derrota a fora i va tancar l’etapa a l’elit. Un cop a segona, i malgrat tenir disparat el límit salarial i formar una plantilla de molt nivell, el Girona tasta l’exigència de la categoria, sobretot a camp contrari. Li va passar a Albacete, víctima d’un autogol d’Alcalá (1-0), i va reincidir dissabte al camp del Cadis, que va saber explotar molt bé les seves virtuts per mantenir el ple de punts que el fan líder de plata.

El Girona sabia quin partit li plantejaria el Cadis, però no se’n va sortir. Va tenir més la pilota, cosa que al conjunt d’Álvaro Cervera ja li va bé, i per més talent que acumulés a la zona ofensiva, no va ser capaç d’inquietar el porter Alberto Cifuentes. “Vam caure a la seva trampa. Sense estar molt malament, ells ens tancaven els espais i ens dificultaven la feina”, resumia Aday Benítez, un dels que van jugar tot el partit. “Te’n vas amb un 2-0 i una mica fotut, però crec que si haguéssim transformat alguna ocasió, hauria estat diferent. No ho considero un desastre. Però això és segona A i costa molt. Et fan un gol i et foten enlaire el partit”, afegia el futbolista de Sentmenat.

En un context ben diferent, perquè a primera era dels més modestos, el Girona s’ha trobat en l’arrencada de lliga un problema que ja va tenir amb Eusebio a la banqueta. L’equip volia ser protagonista amb la pilota, però puntuava molt més quan la tenia menys que el rival. Dels cinc partits amb Unzué, els blanc-i-vermells han guanyat precisament els dos únics en què han tingut un percentatge de possessió inferior al 50%. I això que l’equip està pensat per manar, amb molts més futbolistes de creació que de contenció. Els gironins hauran de saber trobar l’equilibri entre la voluntat i l’exigència de la categoria.

“Això és segona, és molt llarg i costa. Però arribarem a tres quarts de lliga amb deu equips amb possibilitats d’estar a play-off”, apunta Aday, que recepta paciència. “Jo crec que el nostre objectiu és estar a dalt, però que la gent no es pensi que anirem líders tota la lliga. Tant de bo ens hi posem, però hem de tenir precaució. Hem vist a Cadis un ambient de primera dels bons. I hi haurà molts partits així.” Aday tampoc creu que sigui alarmant la sequera de punts a fora: “De deu partits com el d’Albacete, n’hauríem perdut pocs. És veritat que n’hem de guanyar algun per agafar confiança, però crec que som un equip que a fora també farem punts”, sentencia.

REACCIONS

Hem perdut dos partits a fora, però en el d’Albacete hi ha moltes coses. N’hem de guanyar un per agafar confiança; crec que serem de fer punts a fora
A FAVOR:
2 DERROTES
2. Albacete-Girona 1-0
52% de possessió
5. Cadis-Girona 2-0
65% de possessió
1 EMPAT
1. Girona-Sporting 1-1
58% de possessió
EN CONTRA:
2 VICTÒRIES
3. Girona-Màlaga 1-0
45% de possessió
4. Girona-Rayo Vallecano 3-1
47% de possessió
ÚLTIMS PUNTS:
Leganés-Girona 0-2
2018/19, j. 28 de 1a (16 de març)
7 DERROTES CONSECUTIVES:
Atlético-Girona 2-0
2018/19, j. 30 de 1a (2 d’abril)
Celta-Girona 2-1
2018/19, j. 33 de 1a (20 d’abril)
Valladolid-Girona 1-0
2018/19, j. 34 de 1a (23 d’abril)
Getafe-Girona 2-0
2018/19, j. 36 de 1a (5 de maig)
Alavés-Girona 2-1
2018/19, j. 38 de 1a (18 de maig)
Albacete-Girona 1-0
2019/20, j. 2 de 2a A (23 d’agost)
Cadis-Girona 2-0
2019/20, j. 5 de 2a A (14 set.)

DES DEL MARÇ

Això és segona i costa molt. Et fan un gol i et foten enlaire el partit. Arribarem a tres quarts de lliga amb deu equips amb opcions de ‘play-off’
Aday Benítez

COM EL CURS PASSAT

Entre primera i segona A, el Girona encadena set derrotes a camp contrari
L’equip d’Unzué ha guanyat els dos únics partits en què ha tingut menys possessió

Les porteries equivocades d’Alcalá

X.M.

Les dues derrotes a camp contrari tenen com a denominador comú els autogols de Pedro Alcalá. A Albacete, el murcià va intentar refusar amb el cap una centrada de l’esquerra, però li va sortir una rematada que Juan Carlos no va poder treure (81’). I el Girona, perjudicat per decisions arbitrals (i de VAR) més que dubtoses, ja no va poder rescatar ni un punt. I dissabte a Cadis, justament quan semblava que els gironins començaven a tenir collat el Cadis, un xut de Perea cap al pal llarg el va tocar amb la punta del peu Alcalá, que va desviar la trajectòria i va deixar venut Juan Carlos (31’). Alcalá, titular tots els partits, tampoc va estar fi en el segon gol del Cadis (95’).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)