Girona

L’equip encara s’ha de fer

Els plantejaments. Juan Carlos Unzué ha utilitzat tres sistemes diferents en les sis jornades de lliga que s’han disputat. El Girona no ha ofert una versió convincent ni rodona en cap partit

“Intentarem ser un equip que domini els màxims aspectes del joc, amb i sense pilota, per ser com més camaleònics i forts millor.” Aquesta va ser la targeta de presentació de Juan Carlos Unzué com a entrenador del Girona. En la seva presentació, el tècnic va assegurar que el seu principal objectiu per aconseguir els resultats era construir un conjunt amb alternatives, amb diferents registres i que se sabés moure en qualsevol context, dos mesos després d’iniciar els entrenaments i amb sis jornades de campionat disputades, l’equip està lluny del propòsit.

I això que Unzué està insistint des de la pretemporada en diversos sistemes tàctics i també en diferents propostes de joc, però tot i això el Girona no acaba de funcionar i, ja en la competició, en cap dels sis enfrontaments de lliga ha ofert una versió convincent. I és que no ha completat un partit rodó –ni els que ha guanyat– i en els dos últims jugats, els desplaçaments a Cadis i Almeria, ha posat de manifest que és un equip en procés.

Fins a tres dibuixos distints ha plantejat Unzué en les sis jornades, un amb defensa de quatre (4-1-4-1) i dos amb defensa de tres i dos carrilers (3-4-2-1 i 5-3-2): el 4-1-4-1 és el que més ha repetit, va utilitzar-lo tres vegades, en els triomfs contra el Màlaga (1-0) i el Rayo (3-1) i en la derrota amb el Cadis (2-0); mentre que amb la defensa de 3 els blanc-i-vermells no han guanyat, amb el 5-3-2 han recollit dues desfetes contra Albacete (1-0) i Almeria (3-1), i amb el 3-4-2-1, un empat (1-1) amb l’Sporting.

Tot i la disparitat de resultats amb els diferents esquemes, el que és cert és que les actuacions de l’equip han estat similars, i ha demostrat, sobretot, que té moltes dificultats per generar situacions de gol a porteria rival tot i dominar en la majoria d’ocasions la possessió. Les xifres així ho expliquen: en les sis jornades disputades, el Girona no ha creat ni dues ocasions de gol per partit, la mitjana és d’1,8, i fa 3,2 xuts a porteria per partit.

La producció ofensiva, doncs, per a un grup del nivell del blanc-i-vermell és escassa i, de fet, els gironins només sumen sis dianes, un bagatge curt per a un conjunt que ha de lluitar per l’ascens de categoria i al qual li queda temps encara per acabar de ser un equip fet.

J. 1- SPORTING 1-1 (empat)
Possessió: 59% Passades: 402 per 279 del rival Xuts a porteria: 6 Ocasions de gol: 1 Aturades de Juan Carlos: 5
J. 2- ALBACETE 1-0 (derrota)
Possessió: 53% Passades: 378 per 302 del rival Xuts a porteria: 1 Ocasions de gol: 2 Aturades de Juan Carlos: 1
J. 3- MÀLAGA 1-0 (victòria)
Possessió: 47% Passades: 358 per 399 del rival Xuts a porteria: 2 Ocasions de gol: 2 Aturades de Juan Carlos: 1
J. 4- RAYO 3-1 (victòria)
Possessió: 42% Passades: 280 per 373 del rival Xuts a porteria: 8 Ocasions de gol: 4 Aturades de Juan Carlos: 3
J. 5- CADIS 2-0 (derrota)
Possessió: 64% Passades: 463 per 256 del rival Xuts a porteria: 1 Ocasions de gol: 1 Aturades de Juan Carlos: 0
J. 6- ALMERIA 2-1 (derrota)
Possessió: 52% Passades: 432 per 406 del rival Xuts a porteria: 1 Ocasions de gol: 1 Aturades de Juan Carlos: 4
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)