Girona

Guanyar no ho tapa tot

El triomf contra Las Palmas treu un pes de sobre al Girona però no li esborra la percepció que necessita corregir i millorar molts aspectes

L’equip fa autocrítica i reconeix que ha de fer passos endavant per adaptar-se a l’exigència de la categoria

El risc gros era tornar a ensopegar, després de les dues derrotes consecutives a Cadis i Almeria que, combinades amb una imatge ben pobra, havien alimentat els dubtes. El Girona va frenar el cop, amb una victòria que li permet tallar la mala ratxa, però els tres punts obtinguts contra Las Palmas gràcies a la fiabilitat de Cristhian Stuani des dels onze metres no ho tapen tot. Ni de bon tros. “L’equip encara no ha arrencat”, resumia el porter Juan Carlos Martín, un dels més regulars i destacats en un començament que, a nivell col·lectiu, no ha estat ni regular ni destacat.

L’equip blanc-i-vermell va tornar a patir molt contra Las Palmas. L’entrada de Samu Saiz li va donar llum i l’1-0 de Stuani li va obrir el forat per crear ocasions, però amb la igualtat en el marcador els d’Unzué van encallar-se molt, i ja no ve de nou. Les ocasions de perill van ser gairebé nul·les amb el 0-0 i l’equip va tornar a trobar-se moltes dificultats per sotmetre el rival. I això que la plantilla estava feta i construïda per manar amb la pilota, amb jugadors d’un nivell molt alt i de qualitat tècnica contrastada. La idea, però, no es tradueix a la gespa. I quan ha tingut més la pilota, el Girona no ha sabut què fer-ne. De fet, contra Las Palmas es va tornar a corroborar la relació inversament proporcional entre possessió i resultats, perquè l’equip va celebrar la tercera victòria en el tercer partit en què té un percentatge de pilota inferior al 50%. Aquesta vegada va ser de manera molt ajustada (48%) però la dinàmica ve de molt lluny, des que Eusebio Sacristán va assumir l’herència de Pablo Machín amb la idea d’apostar més per tenir la pilota, un tret d’identitat que també pregona Unzué però que de moment no acaba de reeixir a Montilivi.

Amb la pressió que genera tenir el pressupost més alt, una plantilla de molt nivell i un discurs ambiciós des del primer dia, el Girona té problemes, reconeguts pel mateix vestidor, per adaptar-se a les característiques d’una categoria dura, competida, exigent i molt llarga. La majoria de futbolistes la coneixen, però n’hi ha pocs que hi competissin la temporada passada. De l’equip titular contra Las Palmas, només el porter Juan Carlos (jugava al Lugo) i el davanter Marc Gual (al Saragossa).

“Més intensitat”

“És una categoria molt igualada i hi ha molta més intensitat a totes les parts del camp. A primera, és més a la zona de finalització. Aquí, n’hi ha a tot arreu. Potser no hi ha tantíssima qualitat, però hi ha molta intensitat. I costa adaptar-t’hi quan has estat a primera. A mi em va passar”, reconeix el porter de Guadalajara, amb un discurs clar, transparent i contundent: “Hem de canviar el xip mental. No podem estar pensant si hi ha més intensitat o menys. Hem de ser conscients que ens hem d’igualar en intensitat al rival, sigui el que sigui. I, si ho fem, la qualitat de l’equip marcarà la diferència.” Juan Carlos va trobar a faltar “un pèl més d’agressivitat” contra el conjunt canari.

L’autocrítica predominava al vestidor malgrat haver assegurat la tercera victòria a Montilivi, un dels grans maldecaps de la temporada passada. “Ens va faltar una mica més de dinamisme per poder generar més situacions de perill, tot i que a la segona part es va millorar. Hem de fer autocrítica i mirar el que s’ha fet malament per intentar millorar-ho”, comentava Gerard Gumbau, que va reconèixer que el rival els havia superat “en tots els aspectes del joc” en la primera part. També admetia el marge de millora el tècnic Juan Carlos Unzué, que va qualificar el partit contra Las Palmas d’“un dels pitjors, si no el pitjor” quant a joc de la temporada.

El Girona assumeix que ha d’accelerar el procés d’adaptació al nou context si vol confirmar amb resultats i regularitat les expectatives generades des del primer dia, a fora però també a dins del club. Força més preocupant hauria estat no guanyar diumenge. “Tots voldríem veure el millor espectacle. Hi ha moltes maneres de jugar, però també és important que la idea que anem executant ens vagi donant resultats. L’autoestima sempre és més alta”, assegurava Unzué. “Segur que aquesta setmana serà fantàstica, després de tallar amb una victòria els dies més complicats d’aquest trajecte.” La plantilla té dos dies de descans abans de començar a preparar, a partir de demà, la visita a El Alcoraz.

LES REACCIONS

A segona hi ha molta més intensitat a totes les parts del camp. Costa adaptar-s’hi però hem de canviar el xip mental

COM EL CURS PASSAT

Hi ha moltes maneres de jugar, però és bo que la idea que executem vagi donant resultats. L’autoestima sempre és més alta
Juan Carlos Unzué
ENTRENADOR DEL GIRONA

PER DEFINIR-SE

Fet per manar amb la pilota, el Girona s’encalla i troba dificultats per sotmetre el rival i crear perill
La tercera victòria va coincidir amb el tercer partit amb menys possessió de pilota que el rival
Hem de fer autocrítica, mirar el que s’ha fet malament per intentar millorar-ho
Gerard Gumbau
MIGCAMPISTA DEL GIRONA

LA XIFRA

L’equip encara no ha arrencat. La predisposició és bona però hem de donar un plus
Juan Carlos Martín
PORTER DEL GIRONA
2
jugadors
de l’onze inicial contra Las Palmas jugaven la temporada passada a 2a A: el porter Juan Carlos i el davanter Marc Gual
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)