Girona

Barallats amb la pilota

El joc. Fa més d’un any i mig, amb Pablo Machín a la banqueta, que el Girona no guanya cap partit de lliga tenint més possessió que el seu rival

El Girona viu barallat amb la pilota. En els darrers temps, les estadístiques així ho revelen: mentre més la té, pitjor li va. I això que els dos últims entrenadors que han ocupat la banqueta blanc-i-vermella, Eusebio Sacristán i Juan Carlos Unzué, mantenen un perfil similar, amb la mateix idea de generar a través de la pilota, de dominar i fer-se fort amb la possessió i la pressió alta perquè el rival la tingui el mínim possible. Malgrat tot, el conjunt gironí no s’hi acaba d’avesar, no funciona encara sota aquest marc futbolístic i, de fet, amb cap d’aquests dos tècnics ha aconseguit una victòria tenint més la pilota que el seu rival. Amb el castellanolleonès la temporada passada a primera, no va guanyar cap partit sent superior en aquest aspecte, i amb el navarrès a segona A, de moment, tampoc.

I és que amb Eusebio es van assolir nou triomfs en la lliga, sense guanyar en cap d’ells la possessió, mentre que amb Unzué, dels tres que suma, l’equip no l’ha dominat tampoc i, encara més, sempre que l’ha tingut més que el rival, ha acabat perdent o empatant el partit. El conjunt gironí sembla ancorat encara en el model de joc instaurat fa anys per Pablo Machín, en què abundaven les transicions defensa-atac ràpides i monopolitzar la pilota no era una prioritat. Tot i això, l’última victòria del Girona amb més possessió que el contrari data de fa més d’any i mig, amb ell a la banqueta; el 16 de febrer del 2018 a Montilivi, l’equip blanc-i-vermell es va imposar al Leganés (3-0 amb gols de Stuani, Portu i Juanpe), amb un 52% de possessió. I va ser una excepció, ja que aquest és un dels dos triomfs, d’un total de 14 en l’estrena del club a primera, en què els blanc-i-vermells van tenir més la pilota que el rival. En els dotze restants, sempre va estar per sota en aquest sentit, palesant que la naturalesa de l’equip no era basar-se en la possessió.

Continua el canvi

Des de l’adeu de Machín, doncs, el Girona ha intentat canviar el seu joc sense èxit. Els blanc-i-vermells no aconsegueixen ser contundents i guanyar quan tenen la pilota. El seu relleu, Eusebio no va poder fer competir l’equip sota aquest principi; Unzué continua treballant-hi, amb incorporacions de futbolistes com Jozabed, Gumbau, Samu Saiz i Gallar, de característiques properes a aquest estil i que li poden facilitar la feina. “Estem en un procés i l’hem d’accelerar”, confessava autocrític el tècnic aquest cap de setmana després de l’última victòria contra Las Palmas, assolida amb menys possessió que els grocs. “Hi ha moments en què a mi també m’agradaria veure altres coses i desgraciadament no surten. Això és futbol, i no és tan senzill com pot semblar”, va explicar l’entrenador, conscient que ha de fer arrencar el seu equip amb urgència.

L’ÚLTIM DIA

Aquella victòria amb la possessió (3 a 0 al Leganés) data del 16 de febrer del 2018
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)