Girona

Els astres s’alinearan a Osca

Àlex Gallar i Samu Saiz, que van jugar dos cursos en el conjunt blaugrana sense arribar a coincidir, tornen dissabte plegats a El Alcoraz, amb el Girona

Tots dos futbolistes van oferir un rendiment espectacular en el conjunt aragonès, on van deixar marca i un molt bon record

El de dissabte a El Alcoraz no serà un partit més per a Samu Saiz i Àlex Gallar. Ara amb la samarreta del Girona, tots dos jugadors s’enfrontaran al seu passat a l’Osca on, en temps diferents sense arribar a coincidir, van jugar, van fer eclosió, van encisar i van deixar petjada en un club que no els oblida. “Se’n guarda molt bon record, se’ls rebrà molt bé”, explica a aquest diari José Antonio Martín Petón, conseller de l’entitat aragonesa, a les portes del retrobament.

L’últim a marxar va ser Gallar (Sabadell, 1992). El futbolista català, que va oferir un últim servei amb la samarreta blaugrana marcant el gol del triomf de l’equip al feu de Las Palmas (0-1) en el primer partit d’aquesta temporada, va decidir aquest estiu tornar a Catalunya després de quatre anys fora, dos dels quals a Osca. “És un futbolista especialment estimat aquí. Pel seu caràcter, per la seva proximitat, perquè va marcar un gol en el partit de l’ascens i el primer gol a primera... Aquí hi ha adoració per Gallar”, indica Petón. El sabadellenc, que va estar dues temporades en terres aragoneses (2017/18 i 2018/19) va aterrar-hi procedent del Cultural Leonesa, de segona B, i en la seva estrena en el futbol professional, a segona A, va oferir un gran rendiment i va ser un dels futbolistes importants en el primer ascens a primera divisió de l’Osca. “És un futbolista extraordinari. Té molt de talent, tècnicament és boníssim i té molt bona pilota aturada”, descriu Petón.

En el seu segon curs, ja a la màxima categoria, Gallar no va poder oferir la seva millor versió. “Marxava dels entrenaments a veure al seu pare, que tristament va morir aquest estiu, a acompanyar-lo en la malaltia. Molts dies marxava cap a Barcelona i tornava per entrenar-se, això va influir en el seu rendiment”, rememora el conseller, que afegeix del català que “és un jugador d’aquells que deixa marca també com a persona i lamento que estigui jugant amb el Girona i no amb nosaltres”.

El mateix dia que Gallar va arribar a terres aragonès, l’estiu del 2017, exactament el 10 de juliol, en marxava Samu Saiz (Madrid, 1991), rumb al Leeds United. Abans, doncs, que Gallar escrivís la seva història amb l’Osca, Saiz ja havia fet la seva. El madrileny també va ser-hi dues campanyes (2015/16 i 2016/17), totes dues a segona A, les dues molt diferents. I és que, quan va fitxar per l’Osca, Saiz tampoc havia tastat amb continuïtat el futbol professional, tot i passar per cinc filials. La seva fita més important van ser els 11 minuts disputats a primera amb el Getafe el 2012 en un partit que els azulones van perdre 3-0 contra l’Atlético. “Havia estat en cinc filials i no havia aconseguit arrelar en cap dels primers equips. Va jugar en el Real Madrid, el Getafe, el Sevilla, l’Almeria i l’Atlético, tots filials. Era un cas de talent indiscutible, se l’esperava i mai acabava d’arribar”, diu Petón, que recorda que van confiar en aquell diamant de ja 24 anys, procedent de l’Atlético B amb el qual aquell curs havia descendit a tercera. “Venia de fer una temporada regular, la veritat, però el seu talent va sorgir quan va arribar a Osca”, rememora.

Va costar-li en la primera temporada, en què va tenir un rol més secundari, de revulsiu al final del matx, però en la segona va fer el salt definitiu. “Va acabar sent el jugador estrella. Aquell any que va fer... va ser sensacional, una exageració. Va finalitzar amb la promoció que no vam poder superar, però va ser una meravella”, assenyala Petón.

Tots dos, Gallar i Saiz, viuran doncs un partit especial a El Alcoraz, un feu que no els va poder gaudir a la vegada, amb la mateixa samarreta. Dissabte, amb la del Girona, això sí, els dos astres s’alinearan.

LES FRASES

Per Gallar hi ha adoració aquí. És un futbolista especialment estimat

LA DADA

Samu va acabar trencant i sent el jugador estrella. Va fer un any que va ser una exageració
Es guarda molt bon record de tots dos, se’ls rebrà molt bé
J.A. Martín ‘Petón’
CONSELLER DE L’OSCA
27
minuts
ha jugat aquesta temporada Gallar amb l’Osca al feu de Las Palmas (0-1) on va marcar.
5
filials
havia defensat Saiz abans de recalar a l’Osca: Madrid, Getafe, Sevilla, Almeria i Atlético.

ELS NÚMEROS AMB L’OSCA

Samu Saiz
2015/16 (2a A)
Partits 29
Titularitats 10
Minuts 1.098
Targetes grogues 4
Targetes vermelles 0
Gols 3
2016/17 (2a A)
Partits 42
Titularitats 41
Minuts 3.627
Targetes grogues 10
Targetes vermelles 0
Gols 12
Àlex Gallar
2017/18 (2a A)
Partits 37
Titularitats 23
Minuts 2.143
Targetes grogues 6
Targetes vermelles 0
Gols 7
2018/19 (1a)
Partits 25
Titularitats 10
Minuts 1.002
Targetes grogues 2
Targetes vermelles 0
Gols 4

Samu Saiz signa autògrafs a Montilivi

El mitjapunta, que va ser el factor diferencial diumenge contra Las Palmas i va completar la seva primera gran actuació amb el Girona, va passar una estona de la tarda d’ahir amb els aficionats que van acostar-se a Montilivi. Juntament amb Marc Gual, van estampar la seva signatura als seguidors que van anar a la botiga oficial del club.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)