Girona

NUHA MARONG

DAVANTER DEL RACING

“Haig d’aprofitar el moment”

“Estic content d’haver arribat a la LFP després de molt treball i esforç”

“Aquest Girona podria competir a primera”

Després de 146 partits a segona B entre lliga i promocions d’ascens, Nuha Marong (16/06/93, Santa Coloma de Farners) ha posat per fi els dos peus a la LFP. El Racing, pròxim rival del Girona, és el club que ha obert les portes de bat a bat al futbol professional a l’heroi de l’ascens del Llagostera a segona A, aquell 22 de juny del 2014, en la tornada de l’eliminatòria decisiva contra el Nàstic al municipal.

Acumula molts anys a segona B, diferents aventures pel territori i, per fi, se li obren les portes de la LFP. Satisfet?
Sí. Han estat molts anys en diversos equips i estic molt content d’haver arribar a la LFP després de molt treball i esforç. Aquesta és la il·lusió de qualsevol jugador i estic molt satisfet.
Ja va estar a punt de tastar la LFP després de l’ascens amb el Llagostera. Tenia 20 anys i tot i ser l’heroi d’aquella proesa no va poder ser. Recorda aquella vivència?
Era el meu primer any a segona B i va ser una experiència increïble. Sense cap mena de dubte és una cosa inoblidable.
En poc temps ha viscut un descens amb l’Atlètic Saguntí, un ascens a segona B amb el Castelló i s’ha quedat a les portes d’un altre ascens a segona A amb l’Atlètic Balears. Emocions sense aturador?
Les he vist de tots colors en molt poc temps i aquestes situacions m’han servit per adquirir experiència. El futbol et dona aquests moments i només sé que ara haig d’aprofitar el moment i gaudir de segona A, sense perdre de vista que haig de donar-ho tot per mantenir el rendiment.
I també ha estat internacional absolut amb Gàmbia.
Ha estat molt maco poder representar Gàmbia i tot ha vingut gràcies a l’esforç i al fet d’aprofitar la línia bona de rendiment que m’ha portat fins a on soc ara.
Ha canviat molt el Nuha del Llagostera, que tot just començava a obrir-se camí, amb l’actual?
Segur. Tinc més partits a l’esquena i experiències viscudes. He acumulat vivències a segona B que segur que m’han ajudat a ser millor futbolista i progressar. He madurat molt com a persona i com a jugador.
S’esperava entrar a l’equip i oferir un bon rendiment tan immediat amb el Racing?
El primer objectiu que em vaig marcar va ser posar les coses complicades a l’entrenador a l’hora d’escollir els davanters que havíem de jugar, per tant, havia de treballar i treure el millor de mi per aprofitar els minuts i les oportunitats que em donava cada partit.
Sumen vuit punts, una sola victòria però cinc empats que demostren que són un equip competitiu?
Volem no perdre el màxim de partits possibles, ja que, tot i que el més important és guanyar, en aquesta competició puntuar i sumar és vital.
Del Girona què me’n diu? Una gran plantilla per noms que li està costant acoblar-se?
Tothom sap que el Girona, amb aquesta plantilla, podria competir actualment a primera divisió. Aquesta setmana la tenen atapeïda de partits després de jugar dijous, però a nosaltres ens havia passat dimarts a Albacete, ja que veníem de jugar dissabte contra el Numància.
El futbolista nota la falta de preparació o de temps en aquestes jornades?
Sí que es nota mentalment i físicament. El poc descans fa que t’hagis de recuperar més ràpid, que no puguis plantejar i preparar bé el següent partit i t’hagis d’acoblar a les condicions.
El Girona té molta més pressió i obligacions que el Racing?
Segur que sí. És molt diferent del Racing. Per ser recent descendit, tenir un pressupost alt i una gran plantilla, el nivell d’exigència del Girona és més elevat. Però segur que acabarà fent un bon curs.
Es plantarà a El Sardinero amb un 0 de 12 punts a domicili...
Cadascú fa el que pot dins les seves limitacions però estranya una mica aquest bagatge. El Girona lluita per treure’s aquest pes de sobre dels partits a fora però intentarem que no iniciïn el camí del triomf a El Sardinero.
De fet a fora de casa costa a tots els equips habitualment?
En totes les categories tots els partits són igualats i sempre hi influeix el factor camp i l’ambient. Té incidència en el procés d’adaptació de cada equip.
Així doncs, el Girona està a temps de lluitar per l’ascens?
És clar. De fet, tots els equips en aquest punt tenim possibilitats de fer un gran any i colar-nos en l’ascens directe o en el play-off, per descomptat que el Girona té temps. Dependrà de tot l’esforç que faci durant el curs.
Com és la vida de Nuha Marong a Santander? Ha canviat Mallorca pel Cantàbric.
La veritat és que el canvi és gran però, a Santander, també s’hi viu molt bé i la gent et transmet estima, és maco de viure.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)