2a divisió A

Primers punts a domicili del conjunt blanc-i-vermell en la lliga amb el triomf a El Sardinero

El Girona goleja al Racing (0-3) i s’estrena a fora

Primers punts del Girona a domicili. El conjunt orientat per Juan Carlos Unzué s’ha imposat al Racing (0-3) a El Sardinero i ja és a dos punts de la segona posició, la d’ascens directe. Ha tingut diferents moments l’equip blanc-i-vermell durant el partit, amb fases de domini, amb d’altres que ha estat més sotmès fins al punt de veure perillar el marcador. Finalment s’ha pogut imposar i amb dues victòries seguides i el primer triomf a fora agafa aire.

En l’inici del matx, els gironins han donat continuïtat a la versió oferta en la primera part de l’altre dia a Montilivi contra el Dépor. Els mateixos onze futbolistes que van jugar dijous, s’han fet amb la pilota, l’han mogut de cantó a cantó i han generat diverses arribades per banda, sobretot per l’esquerre. En la primera d’elles, al minut 4, una bonica combinació entre Jozabed i Borja García ha acabat amb centrada del 10 al cap d’Stuani que no ha perdonat per avançar als blanc-i-vermells.

La diana ha fet agafar confiança als d’Unzué, que han dominat, amb uns destacats Borja jugant entre línies i Mójica arribant per banda esquerre. Sense pilota, també han estat bé els gironins, pressionant amunt la sortida de pilota del Racing que no ha aconseguit treure bé l’esfèrica.

Malgrat tot, no ha estat capaç el Girona de materialitzar la superioritat i ha acabat el primer temps, corrent darrera de la pilota i amb Juan Carlos fent una aturada de molt mèrit a un xut de David Barral.

Després del descans, el Girona s’ha situat més endarrere, esperant per tenir més metres per contraatacar, però ha perdut el control del joc davant d’un Racing crescut. De fet, els càntabres han fregat l’empat amb una rematada al pal de David Barral i un posterior xut de Lombardo bloquejat in extremis per Aday. En els moments de més dubte ha aparegut el gol. En una falta centrada per Granell, prolongada per un defensa local, Marc Gual ha rematat de volea al segon pal i Gumbau l’ha embocat a l’àrea petita. Faltaven 20 minuts i el Racing ja s’ha entregat. Al tram final Granell ha completat la golejada, amb un fantàstic xut des de fora l’àrea amb l’esquerra.