2a divisió FEF

Ballesté, com a protagonista

2a divisió B. El porter barceloní, que va arribar durant el mercat d’hivern passat davant la teòrica sortida de Xavi Ginard, s’ha consolidat com a titular fix amb la recent marxa del d’Artà

D’un curs a un altre, les situacions i el protagonisme dels jugadors en les plantilles pot canviar radicalment. En una posició tan peculiar com la de porter, en què només hi ha una vacant per ocupar habitualment entre dos jugadors, les possibilitats que hi hagi un canvi de rols són menors. A l’Olot, però, després dels moviments recents, Pol Ballesté ha vist com el seu paper en la plantilla olotina ha variat molt. Suplent de Xavi Ginard des que va arribar al club de la Garrotxa, l’hivern passat, el barceloní ha assumit un rol de protagonista sota els pals amb la marxa definitiva del d’Artà a l’Atlètic Balears aquest estiu: “El curs passat va ser complicat, ja que vaig arribar al club per jugar amb la hipotètica marxa d’en Xavi Ginard, però al final es va quedar i vaig agafar el rol de porter suplent. Aquest any lluitàvem també els dos per la posició, però va acabar sortint, i això va fer augmentar les meves possibilitats de jugar. Intento fer-ho al millor possible; la relació amb Marc Vito, com ho era amb Ginard, és molt bona i la competència, sana”, comenta el porter de l’Olot en els primers set partits.

Ballesté té la confiança de Raúl Garrido i, després d’una campanya passada dura –en el primer tram va quedar sense equip–, el porter format al Barça vol refer-se: “Estic molt content, ja que des del primer dia el tècnic m’ha mostrat confiança i estic gaudint dels minuts de joc i de vivència damunt del terreny de joc. Treballo al màxim en els entrenaments per millorar encara més”, explica el jugador de l’Olot, que de cap manera se sent titular indiscutible: “En tots els equips on he jugat mai m’he sentit titular. Fer-ho és una forma de relaxar-te i que et passi a davant el company.”

L’estil Olot, com l’anell al dit

Amb una tècnica exquisida i un grau elevat de seguretat jugant amb els peus, Pol Ballesté ha trobat en l’Olot el millor equip possible per desenvolupar el seu joc: “Vinc de l’escola Barça i des de petit vaig créixer amb l’estil característic de sortir amb la pilota des del darrere i de treballar amb la pilota als peus. Això aquí a Olot ho he tornar a palpar”, analitza el futbolista, que ha encaixat sis dianes en la lliga en les primeres set jornades i ha hagut de salvar l’equip, tot i que normalment concedeixi poc al rival: “És veritat que som un equip que concedeix poques ocasions i per a un porter és bo, ja que hi ha més possibilitats de no encaixar. És clar que això fa que hagis d’estar molt concentrat per, quan t’arriben, estar encertat. Hi ha poques possibilitats d’actuar, però s’ha de fer bé quan ho fas”, diu el porter, un jugador feliç, confiat de les seves possibilitats i habilitats, i optimista de mena: “Veig l’equip millor del que diu la classificació, ja que mereixem més que vuit punts. Esperem que el futbol ens posi on mereixem estar”, sentencia Ballesté, ja amb l’Espanyol B en el punt de mira.

EL PROTAGONISTA

El tècnic m’ha mostrat la seva confiança i estic gaudint dels minuts i de cada moment que visc damunt del terreny de joc

TRES INAMOVIBLES

Pol Ballesté, Alan Baró i Carles Mas són els únics que han jugat tots els minuts (630)
Som un equip que concedeix poc al rival, però això fa que hagis d’estar encara més concentrat
Pol Ballesté
Porter de l’Olot
Patrocini

Ginard, encara inèdit amb l’Atlètic Balears

Tot i renovar per dues temporades amb l’Olot a finals de juny, Ginard va complir el seu desig de fitxar per l’Atlètic Balears el mes d’agost passat. El porter d’Artà va cedir la titularitat a Pol Ballesté en lluita amb Marc Vito, fitxat poc després, per defensar la samarreta d’un dels equips que porta al cor, el de la seva terra. L’inici de lliga del conjunt dirigit per Manix Mandiola ha estat molt bo i l’Atlètic Balears és líder del grup 1 de segona B, però el porter titular de l’equip ha estat Manu Herrera, que ha relegat Ginard a la suplència. De fet, l’exjugador de l’Olot encara no ha debutat en la lliga.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)