Girona

Perfil similar, encaix complicat

Borja, Samu, Gallar i Jozabed, ‘a priori’ quatre dels futbolistes més diferencials de la categoria, no han coincidit a la gespa

Juan Carlos Unzué no ha trobat encara la manera de treure rendiment als tres jugadors recentment incorporats

De tots quatre, només Borja ha estat a prop de la seva millor versió

“L’aposta ha estat molt forta. És un any que sabíem que l’estratègia a seguir era apostar o no apostar, i el club ha decidit donar-ho tot per intentar aconseguir-ho.” Així va sintetitzar Quique Cárcel el mercat del Girona a l’estiu. El club blanc-i-vermell va invertir per completar una plantilla potent, competitiva al màxim, aprofitant i esprement el límit salarial, i fins a setze jugadors va incorporar, a més de mantenir peces cobejades i importants com ara Cristhian Stuani, Borja García i Àlex Granell.

Dels setze fitxatges, n’hi ha tres que destacaven per sobre de la resta quan van arribar, Samu Saiz, Àlex Gallar i Jozabed Sánchez, tres futbolistes de molt de nivell, acreditats en la categoria de plata, amb experiència a primera i a priori contractats per ser diferencials. Això sí, tots tres, amb matisos, són d’un perfil similar, jugadors que fan mal entre línies a tres quarts de camp, mitjapuntes, igual que Borja, el 10 de l’equip i un dels referents blanc-i-vermells des de fa quatre anys. “Hem intentat crear un equip amb la idea que volíem tant el mister com jo. Un equip que tingui protagonisme amb la pilota”, va explicar Cárcel. “Tenim molta gent amb nivell a la zona d’atac, i el tipus de futbolistes que hem volgut incorporar al mig també és de bon tracte amb la pilota”, hi va afegir per justificar la confecció de la plantilla.

D’aquesta manera, i amb tota la intenció, a l’equip hi ha quatre cromos –Borja, Samu, Gallar i Jozabed– pràcticament repetits, cridats a ser capitals en la temporada blanc-i-vermella, tant per currículum com per inversió, però als quals s’entreveu un difícil funcionament tots a la vegada. De moment, per a Juan Carlos Unzué és una missió impossible: aquesta temporada mai els ha alineat junts. Tots quatre plegats no han coincidit a la gespa ni un sol minut, si bé és cert que de les onze jornades disputades, sigui perquè alguns d’ells van arribar amb la lliga iniciada o bé per lesions, el tècnic els ha tingut disponibles a tots en cinc partits.

Els nouvinguts

El principal maldecap d’Unzué, però, no és només donar-los protagonisme a tots quatre a la vegada, sinó també fer-los rendir, cosa que no està aconseguint. Només Borja ha estat a prop de la seva millor versió, els altres tres –tots tres noves incorporacions– no s’hi han acostat, almenys amb continuïtat.

Segurament, dels tres jugadors qui més ha ensenyat i agradat ha estat Samu, però està entrant amb comptagotes, només ha jugat dos partits de titular. “Possiblement és el jugador de més talent, però també jugava en els altres equips d’una manera diferent de la que volem. Està patint en aquest trajecte, però està creixent. Estem invertint temps, amb vídeos, a ensenyar-li què volem, perquè sigui més efectiu i més transcendent”, va explicar Unzué fa un mes, després de la millor actuació del madrileny amb el Girona, en què contra Las Palmas va canviar el partit en mitja hora. Tot i això, Samu no ha comptat gaire més des d’aleshores, ni s’ha consolidat en una posició, ja que en la línia de tres quarts ha estat alineat tant pel mig com per les dues bandes.

Més clar és el rol de Jozabed, almenys en els últims enfrontaments jugats abans de lesionar-se al feu del Racing, una lesió que arrossegarà almenys una setmana més. El futbolista era situat a la banda esquerra, a cama canviada, encara que la intenció és que parteixi de banda i acabi per dins, per rebre entre línies. “El conec bé, ens donarà la capacitat de tenir la pilota en millors condicions”, va manifestar Unzué sobre un jugador al qual ja va dirigir al Celta però que, tot i això, en els sis partits en què ha participat ha ofert poca cosa pel que s’espera d’ell.

Un cas similar és el de Gallar, molt ben valorat també pel tècnic. “És molt complet. Té gol, ens donarà profunditat i capacitat entre línies, i d’actitud no li’n falta”, va dir el tècnic sobre un jugador al qual està donant confiança tot i que tampoc ha aconseguit encara fer eclosió amb la samarreta gironina en els nou partits en què ha participat. En l’últim enfrontament a Montilivi contra l’Elx, però, l’egarenc va disputar segurament els seus millors minuts, des de la banda dreta, on està actuant habitualment i on se sent bé jugant també a cama canviada; va estar actiu i va entrar més en joc. “El mister ha insistit molt en això per trobar la meva millor forma i juguem un sistema on em sento bastant còmode. Estic intentant trobar la meva millor versió per intentar ajudar l’equip”, va reconèixer el futbolista, l’únic dels tres que ha fet declaracions amb la competició començada.

L’encaix dels quatre jugadors sembla complicat; treure el millor d’ells, però, és imperatiu si el Girona vol assolir l’objectiu.

BORJA GARCÍA
Partits 9 Titularitats 8 Minuts 732 Gols 2 Assistències 1 Fi de contracte: 31/06/ 2022

LES DADES

SAMU SAIZ
Partits 8 Titularitats 2 Minuts 301 Gols 0 Assistències 1 Fi de contracte: 31/06/2023
ÀLEX GALLAR
Partits 9 Titularitats 6 Minuts 524 Gols 0 Assistències 1 Fi de contracte: 31/06/2023
JOZABED
Partits 6 Titularitats 5 Minuts 384 Gols 0 Assistències 1 Fi de contracte: 31/06/2020
5
jornades
els ha tingut Unzué tots quatre disponibles i en una convocatòria, dels onze partits que s’han disputat
27
anys
té el més petit, Gallar. Els altres tres, Samu, Jozabed i Borja, en tenen 28, però aquest últim en farà 29 el mes que ve
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)