Girona

Una de cada

Precedents. El Girona va guanyar en la seva estrena al nou Tartiere però hi va perdre el curs de l’ascens

OVIEDO 2 GIRONA 0

OVIEDO:Juan Carlos; Johannesson, David Costas, Héctor Verdés, Christian Fernández; Susaeta, Erice (Borja Domínguez, 70’), Lucas Torró, Nando García (David Rocha, 67’); Linares (Michu, 84’) i Toché.GIRONA:René; Kiko Olivas, Alcalá, Juanpe; Pablo Maffeo (Cifu, 78’), Pere Pons, Granell, Portu (Sandaza, 70’), Borja García, Coris (Cristian Herrera, 70’); Longo.GOLS:1-0 (46’) Toché. 2-0 (54’) Toché.ÀRBITRE:Arberola Rojas.T.G.:Borja Domínguez, de l’Oviedo; i Borja García, Maffeo, Longo, Alcalá i Juanpe, del Girona.PÚBLIC:16.048 espectadors.

OVIEDO 1 GIRONA 2

OVIEDO:Esteban; Fernández, David Fernández, Borja Gómez, Peña; Erice, Omgba (Toché, 68’); Hervías, Borja Valle (Aguirre, 31’), Susaeta (Edu Bedia, 64’); Linares.GIRONA:Becerra; Kiko Olivas, Richy, Lejeune; Javi Álamo, Eloi (Rubén Alcaraz, 56’), Pere Pons, Granell, Clerc; Mata (Coris, 88’) i Jairo (Pol Llonch, 77’).GOLS:1-0 (27’) Borja Valle. 1-1 (37’) Granell, de penal. 1-2 (66’) Mata.ÀRBITRE:Arcediano Monescillo.T.G.:Borja Valle i Susaeta; Eloi, Lejeune, Richy, Javi Álamo i Mata.T.V.:per dues grogues a Rubén Alcaraz (72’ i 74’), del Girona,PÚBLIC:12.983 espectadors.

Tot i que l’Oviedo té molta més història a l’elit, amb 38 temporades a primera divisió, quan el Girona es va instal·lar a la Lliga de Futbol Professional el conjunt asturià vivia un suplici a segona B i fins i tot a tercera. Fins que es van trobar la temporada 2015/16, amb la primera visita dels blanc-i-vermells al nou estadi Carlos Tartiere, un dels escenaris amb més afluència d’espectadors. Era tot just la cinquena jornada de la temporada posterior al drama del Lugo, i els gironins es van refer de les adversitats –hi arribaven amb diverses baixes– i van aconseguir un triomf de valor, amb una remuntada aconseguida gràcies als gols de Granell i Jaime Mata, que també havia forçat el penal que va transformar el gironí. De tota manera, el triomf no va treure de la irregularitat el conjunt de Machín, que fins després del parèntesi de Nadal no va començar a accelerar.

El curs següent va ser el de l’ascens a primera, però el pas pel Tartiere no va deixar cap bon regust. Dues desconnexions al començament de la segona part, ben aprofitades per Linares, van sortir cares als de Machín, que havien perdut la setmana anterior a Montilivi contra el Cadis i encara van encadenar una tercera derrota, contra el Rayo, cosa que començava a amenaçar de manera seriosa la seva posició de privilegi. L’equip va reaccionar en la següent sortida, al camp del Numància, i va acabar fent bo l’avantatge en una recta final de lliga complicada, plena de pressió, fins a celebrar l’èxit en la penúltima jornada contra el Saragossa.

En les dues temporades consecutives en què van coincidir a segona A abans de l’ascens dels gironins a primera divisió, l’Oviedo va aconseguir dos empats –l’1-1 del curs 2015/16 i el 0-0 del 2016/17– a Montilivi.

Seixanta anys enrere

El Girona ja havia visitat fa molts anys l’Oviedo, quan van coincidir tots dos a segona divisió, als anys 50. Les tres visites dels blanc-i-vermells, però, van acabar amb derrotes clares: 4-1 la temporada 1950/51, 4-2 la 1956/57 i 3-0 la 1957/58.

SENSE ALEGRIES

Les tres visites del Girona a Oviedo als anys 50 van acabar amb derrota
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)