Girona

La pressió no té aturador

El Girona visita el Tartiere (18h) amb la necessitat de compensar el pas enrere contra l’Elx que va frenar l’optimisme

El bon moment de l’Oviedo accentua l’exigència en un estadi on els asturians anhelen el primer triomf

Una altra ensopegada complicaria la continuïtat d’Unzué, que sense regularitat no guanya crèdit

És la llei a què s’ha de sotmetre un peix gros que no acaba de trobar el camí. La pressió ja li ve assumida de sèrie, i si és incapaç de satisfer les expectatives, començant per les pròpies, encara més. El Girona semblava haver trobat la fórmula per créixer i estabilitzar-se, amb les dues victòries seguides –contra el Deportivo (3-1) i el Racing (0-3)– acompanyades d’una correcció en la proposta de joc, amb més intensitat i més futbol directe per arribar abans a l’àrea rival. Però la derrota a Montilivi contra l’Elx (0-2) va frenar la progressió i l’optimisme. En la visita d’aquesta tarda a Oviedo (18h), als gironins els toca fer un altre pas ferm per evitar que es disparin les alarmes a Montilivi. Una altra ensopegada complicaria la continuïtat de Juan Carlos Unzué a la banqueta. Tanta irregularitat crea molts maldecaps a un aspirant indiscutible a tot i masega el crèdit de l’entrenador, que sol ser la primera víctima.

A Oviedo, Sergio Egea va pagar els plats trencats d’una mala arrencada i només va resistir sis jornades. Els asturians van ser el primer equip que van prendre una mesura dràstica i van apostar pel tècnic del filial, Javi Rozada. El canvi no va tenir un resultat immediat –empat a casa i derrota a Ponferrada–, però l’Oviedo rep el Girona en el seu millor moment de confiança, després de combinar dues victòries a camp contrari –que trencaven la sequera de les quatre primeres jornades de visitant, compartida amb el Girona– i dos empats al Tartiere. Els 8 punts de 12 els han permès sortir del pou, però ara tenen un altre repte. Els de Javi Rozada busquen la seva primera victòria al Carlos Tartiere, que fins ara se’ls ha resistit (quatre empats i una derrota). Un argument més perquè l’afició els empenyi –ara que semblen haver accelerat– i per accentuar l’exigència que tindrà avui l’equip d’Unzué.

El Girona té en l’última sortida a Santander (0-3) el referent al qual agafar-se, després d’un balanç inicial nul com a visitant. No només haurà d’intentar fer lluir el seu talent al davant, sinó sobretot estar molt atent en fase defensiva, perquè l’Oviedo només s’ha quedat un sol partit sense veure porteria (contra l’Elx, 0-2) en tota la lliga. L’amenaça principal és ben coneguda: Alfredo Ortuño, autor de set gols, els mateixos que Cristhian Stuani.

L’ÚLTIMA SORTIDA

El 0-3 a Santander marca el camí del Girona, que havia tingut molts problemes a fora

PER SORTIR DEL POU

El primer equip amb canvi de tècnic ha enllaçat dos empats i dues victòries

CONTRASTOS

L’Oviedo només s’ha quedat un partit sense marcar, però no ha guanyat a casa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)