Girona

Final de trajecte per a Unzué

El Girona anuncia el cessament del seu tècnic després d’un dia ple de reunions i trucades entre l’àrea esportiva i la propietat

El club considera que l’equip ja ha perdut massa terreny i anit va descartar donar-li una última oportunitat contra l’Alcorcón

La llista d’entrenadors que s’estan oferint és molt llarga, però el club ha anunciat que Juan Carlos Moreno s’asseurà diumenge a la banqueta

Juan Carlos Unzué ha durat només dotze jornades com a tècnic del Girona. Ahir encara va dirigir l’entrenament després del 4-2 a Oviedo, però demà ja no liderarà la plantilla, que avui té festa. El club, després d’una llarga jornada amb reunions a Montilivi i trucades a Manchester, va optar per la via de la destitució i va arraconar la de l’ultimàtum, que també es va madurar. De moment, el club va anunciar que deixa l’equip almenys fins diumenge contra l’Alcorcón en mans de la resta del cos tècnic, amb Juan Carlos Moreno al capdavant i Chicho Pèlach de segon.

Amb l’equip a 15 punts del líder però a només quatre de la segona plaça, que també té l’ascens directe com a premi, la prioritat de l’àrea esportiva és no equivocar-se per tercera vegada seguida en l’elecció d’un entrenador. Ja no va afinar amb Eusebio –tot i que la tomba va ser el xec en blanc que li va acabar donant amb l’equip navegant a la deriva de manera irreversible– i ha tornat a xutar al banderí amb Unzué, que no ha estat capaç de fer funcionar una plantilla de moltíssims quirats, la més cara amb diferència de tota la segona A.

D’alternatives a Unzué n’hi ha moltíssimes, perquè la majoria d’entrenadors que estan a l’atur sospiren per agafar una plantilla com la del Girona, que només pot millorar les minses prestacions que ha ofert fins ara. El candidat número u de Quique Cárcel continuava sent Francisco Rodríguez, que ja era dels primers a l’agenda aquest estiu abans que Juan Carlos Unzué l’acabés avançant. Francisco, però, té també una proposta del Leganés, que el vol com a recanvi de Mauricio Pellegrino, que ahir va presentar la dimissió. I hi ha altres equips de primera amb el tècnic a la corda fluixa (Escribá en el Celta i fins i tot Rubi en el Betis) i que també pensen en l’exentrenador de l’Osca i de l’Almeria. De pretendents a la banqueta del Girona, però, en sobren. La llista és inacabable.

Ultimàtum descartat

El Girona també va valorar la possibilitat de donar a Unzué algun partit extra per veure si era capaç de fer reaccionar l’equip, però finalment s’ha considerat que el navarrès ja ha tingut prou oportunitats. De fet, ja va salvar una situació crítica després de perdre al camp de l’Osca (1-0). Aleshores, el club ja es va plantejar seriosament la destitució, però l’equip va reaccionar fent un 6 de 6.

En el cas que el Girona hagués decidit donar un partit més a Unzué, el tècnic hauria estat molt exigit més enllà del partit contra l’Alcorcón. El navarrès només hauria salvat el coll si hagués trobat una línia de regularitat amb les victòries, cosa força impensable veient les sensacions que està transmetent l’equip, molt lluny de completar encara un partit del tot rodó.

La primera de Cárcel

En el Girona des del 2014, Quique Cárcel mai havia pres la decisió de fer cessar un entrenador. Quan va arribar hi havia Machín (el de Sòria va marxar després de salvar l’equip en el primer any a primera i de pagar 1 milió d’euros per rescindir el contracte i anar al Sevilla). I, tot i que Eusebio tampoc va completar els dos anys de contracte, el de La Seca va dimitir al final del curs 2018/19, arran del descens. Unzué, doncs, és la primera víctima de Cárcel.

LA CONTINUÏTAT

Encara que s’hagués guanyat l’Alcorcón, Unzué hauria necessitat una gran ratxa

LA BANQUETA

Mentre no hi hagi relleu, Juan Carlos Moreno i Chicho agafaran les regnes de l’equip

DESPRÉS D’OSCA

La derrota de fa unes setmanes a El Alcoraz ja va deixar Unzué a la corda fluixa

UNZUÉ, EL PRIMER

Al Girona des del 2014, Quique Cárcel no havia destituït fins ara cap entrenador

Moreno i un cos tècnic amb molt poca experiència

Juan Carlos Unzué, com Machín en el seu dia, va arribar sense equip tècnic i amb una mà a cada butxaca. El club, en fase de reestructuració i replegament després del descens, li va imposar els ajudants, que tenien en comú la joventut i, gairebé per una regla de tres, la inexperiència. L’únic que se sortia d’aquests paràmetres era Juan Carlos Moreno, de 44 anys, tot i que la seva etapa a les banquetes es reduïa a la del Numància B (3a divisió), ja que en el Girona ha treballat els últims anys en l’àrea tècnica (això sí, va refusar dirigir el Peralada quan el club li ho va proposar fa dos anys). De la resta de l’equip d’Unzué, qui té més experiència en l’elit, i de bon tros, és l’entrenador de porters Omar Harrak. Malgrat la seva joventut (30 anys), el marroquí va estar el curs 2013/14 en l’Alcorcón i des de la temporada 2014/15, ja en el Girona. El segon, Chicho Pèlach (31 anys), acumula quatre anys a les banquetes: el primer, amb el Figueres juvenil (compaginant-lo amb el seu últim any com a futbolista a la Unió); un curs i mig en el Figueres (tercera), i un altre any i mig al Peralada (segona B). Malgrat el descens dels xampanyers, el Girona sempre ha tingut molt ben considerat Chicho, segon d’Unzué. El tècnic també ha tingut en el seu equip el seu fill, Aitor (28 anys), i Iñaki Codinach (29 anys), que va passar de ser el preparador físic del juvenil al primer equip, a segona A. Ells seran, encapçalats per Moreno, els que agafaran les regnes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)