Girona

Unes ales encara per desplegar

El Girona no està explotant bé del tot les pujades dels seus carrilers o laterals, que després de catorze partits encara no han fet cap assistència de gol

En onze partits amb línia de quatre i amb menys llibertat ofensiva dels laterals, l’equip només ha mantingut el zero en quatre enfrontaments

L’experiència d’Aday, la velocitat de Mojica, la intensitat de Maffeo, la gana de Calavera i la precisió d’Olivan encara no s’han projectat aquest curs amb tota la seva esplendor. El Girona té pendent desplegar per complet unes ales que sobre el paper fan molt bona pinta, però que sobre la gespa encara no han donat de si tot el que tenen. Entre tots cinc sumen 549 partits en la Lliga de Futbol Professional i únicament Brian Olivan (25 anys) no té experiència en la màxima categoria. Mojica (27 anys) hi ha jugat 43 partits; Aday Benítez (31 anys) i Pablo Maffeo (22 anys), 41, i Jordi Calavera (24 anys), un.

Unzué, que els va utilitzar a tots, no en va acabar de treure tot el suc. La mostra amb Moreno (1 partit) és insuficient per treure’n cap conclusió i s’haurà de veure com explota Pep Lluís Martí els carrils. A Almendralejo, el nou tècnic va sorprendre amb una parella (Calavera i Mojica) que només havia estat utilitzada una vegada per Unzué, a Almeria, amb la diferència que en aquell partit el navarrès va optar per dibuixar un sistema amb tres centrals.

Poc, ofensivament

A l’hora d’atacar, pesa força més la banda esquerra (Mojica, Oliván i Aday, tot i que aquest últim també pot jugar, i ho ha fet, a l’altre costat) que no pas la dreta (Maffeo i Calavera). Però entre tots ells encara no han estat capaços de fer ni un gol (no és la seva missió principal ni de bon tros) ni donar cap assistència. En aquest aspecte, sí que es una estadística molt pobra tenint rematadors com Stuani, Gual i Jonatan Soriano. Qui més es va acostar a l’assistència va ser Mojica a Almeria en l’acció de l’1-1, però l’assistent real va ser René, que va refusar la centrada del colombià i va deixar el gol mastegat a Gual.

Discrets, defensivament

El Girona no ha brillat tampoc en l’aspecte defensiu, i dels disset gols encaixats, uns quants han vingut a partir de centrades laterals o d’incursions per la banda del rival. En els tres partits que l’equip ha jugat amb defensa de cinc, no hi ha hagut ni una porteria a zero. Però tampoc s’ha guanyat fiabilitat quan s’ha jugat amb defensa de quatre i els dos laterals amb no tanta llibertat ofensiva. Dels nou partits amb línia de quatre, Juan Carlos ha mantingut la porteria immaculada contra el Màlaga, el Las Palmas, a Santander i contra l’Alcorcón.

Coris, ni convocat

Aday, ara lesionat, ha estat el lateral més utilitzat, amb deu titularitats (sis amb Maffeo i quatre amb Mojica, i jugant a la dreta). Qui no ha entrat ni en una convocatòria és Sebas Coris, una altra alternativa a les ales.

LES CINC PECES

1.Girona-Sporting 1-1
Titulars: Maffeo (90’) i Mojica (45’) En el descans, Aday (45’) relleva el colombià. El Girona juga amb tres centrals.
2. Albacete-Girona 1-0
Titulars: Maffeo (90’) i Aday (90’) Carrilers en una defensa de tres centrals
3. Girona-Màlaga 1-0
Titulars: Maffeo (90’) i Aday (90’) Defensa de quatre
4. Girona-Rayo Vallecano 3-1
Titulars: Maffeo (90’) i Aday (90’) Defensa de quatre. Mojica entra en el 77’, però col·locat a l’extrem esquerre.
5. Cadis-Girona 2-0
Titulars: Maffeo (69’) i Aday (90’). Defensa de quatre. Mojica relleva Maffeo i Aday acaba jugant a la dreta.
6. Almeria-Girona 3-1
Titulars: Calavera (78’) i Mojica (90’). Defensa de tres centrals, amb Maffeo fent el trio a l’eix amb Juanpe i Ramalho. Calavera és substituït per Samu Saiz a 12 minuts del final i el Girona acaba amb línia de quatre.
7. Girona-Las Palmas 1-0
Titulars: Maffeo (43’) i Aday (90’) Defensa de quatre. Maffeo, lesionat, deixa el seu lloc a Mojica abans del descans. Aday passa al lateral dret.
8. Osca-Girona 1-0
Titulars: Aday (90’) i Mojica (90’) Defensa de quatre.
9. Girona-Deportivo 3-1
10. Racing-Girona 0-3
Titulars: Aday (90’) i Mojica (90’) Defensa de quatre. Tercer partit consecutiu amb la mateixa parella de laterals jugant el partit sencer.
11. Girona-Elx 0-2
Titulars: Maffeo (59’) i Aday (90’) Defensa de quatre. En la seva reaparició, Maffeo és substituït per Brian Olivan, que juga els seus primers 31 minuts de la temporada.
12. Oviedo-Girona 4-2
Titulars: Maffeo (90’) i Mojica (76’) Defensa de quatre. Brian Olivan substitueix el colombià quan falten 14 minuts.
13. Girona-Alcorcón 0-0
Titulars: Aday (78’) i Mojica (90’) Defensa de quatre. Aday, lesionat, és rellevat per Maffeo a 12 minuts del final.
14. Extremadura-Girona 1-3
Titulars: Calavera (71’) i Mojica (90’) Defensa de quatre. En el minut 60, Maffeo entra a la gespa (en substitució de Gallar i se situa al lateral dret. Calavera jugar 11 minuts d’interior fins que és substituït per Gual.