Girona

Pep Lluís Martí

Entrenador del Girona

“L’equip ha de saber jugar quan té la pilota i quan no la té”

La victòria al camp de l’Extremadura ha donat confiança a l’equip, que mira d’anar assimilant les ordres de Pep Lluís Martí. “Estem intentant recuperar la confiança. Sabem que a través de les victòries es pot fer millor la feina i estar més tranquils, però el partit d’Extremadura ja està guanyat. Ara hem de pensar a fer bé la feina aquesta setmana, que ha estat atípica perquè hi ha hagut menys entrenaments”, explica l’entrenador balear. “He vist molt bé l’equip, amb la confiança que necessiten els jugadors per afrontar un repte difícil.”

El tècnic està en ple procés de subministrar informació que considera fonamental als seus jugadors. Després del debut, va admetre que tenien força marge de millora. En quins aspectes? “A controlar els partits, a saber el que hem de fer en cada moment. L’equip ha de saber jugar quan té la pilota i quan no la té. I saber respondre en moments d’adversitat, com ens va passar quan ens van fer el gol. Crec que l’equip ho ha interpretat bé.” I hi afegeix: “Conèixer tots els conceptes tècnics i tàctics que estem inculcant és un procés un pèl més llarg, però crec que els jugadors a poc a poc ho estan entenent.”

La cita d’avui té dos elements que la fan especial per al tècnic. Primer, perquè és la seva estrena a Montilivi: “L’afronto amb molta il·lusió. És important que hi hagi unió entre l’afició i els jugadors, i també és molt important treure molts punts a casa. Volem que la gent ens ajudi, i la millor manera d’aconseguir-ho és que l’equip demostri el potencial que té.” L’altre al·licient és el rival. “És especial, no puc dir que no. El Tenerife em va donar l’oportunitat com a jugador i com a entrenador. Els estic molt agraït i els desitjo el millor, però evidentment l’únic que desitjo és que el Girona guanyi.” El tècnic de Palma té clar amb quina proposta arribarà el Tenerife: “És un equip molt atrevit, que està perfilat per tenir la pilota, amb la idea de tenir molts jugadors per davant de la pilota i possessions molt llargues per desesperar els rivals. Hem de ser conscients d’això, no desesperar-nos i esperar el moment oportú per robar la pilota i fer-los mal.” Ni la necessitat hauria de fer canviar el Tenerife, segons Martí: “És la seva filosofia de joc. Nosaltres hem d’intentar que no se sentin còmodes i no puguin fer el seu futbol. El més important seria que fóssim capaços de tenir la pilota, perquè és on poden patir. Espero un partit difícil, però tenim les armes suficients per endur-nos-el.”

“Tots són importants”

Martí sabrà aquest matí si té Stuani a punt. “Fins al darrer moment no descarto ningú. El darrer entrenament serà una posada a punt.” Si l’uruguaià fos baixa, Jonatan Soriano tindria l’oportunitat, després de marcar el seu primer gol. “És molt bo per a un davanter fer gol i sobretot sentir-se important dins aquest grup, però per nosaltres tots són importants. Soriano té experiència i és un gran jugador; esperem moltes coses d’ell, com dels altres companys.”

ANAR MILLORANT

“Conèixer tots els conceptes és un procés més llarg, però els jugadors ho van entenent i interpretant bé”

DEBUT A CASA

“L’afronto amb molta il·lusió. La unió amb l’afició és clau i treure molts punts a casa, també”

EL TENERIFE

“Vol la possessió i desesperar el rival. Hem d’esperar el moment oportú per fer-los mal”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)