Girona

El segon pas és primordial

El Girona enceta la quinzena jornada amb la intenció de donar continuïtat a l’estrena rodona de Pep Lluís Martí (21 h)

Els gironins, que havien assegurat 13 dels 15 primers punts a l’estadi, hi encadenen dues decepcions, amb derrota i empat

El Tenerife arriba a Montilivi després de sis jornades sense guanyar

En menys de tres mesos, Montilivi haurà viscut l’estrena de tres entrenadors a la banqueta local. Va començar Unzué, que va esgotar el crèdit superades dotze jornades, i el va rellevar Juan Carlos Moreno, que va tenir un pas efímer d’un sol partit. Avui (21 h) és el torn de Pep Lluís Martí, amb l’esperança, tant de l’interessat com del club, que sigui l’aposta definitiva. El balear va debutar diumenge passat amb victòria, cosa que no havia aconseguit cap tècnic substitut des de Javi Salamero el 2012, però l’1-3 a Almendralejo és tot just el punt de partida d’un equip que ha de començar a agafar regularitat i fiabilitat si vol fer bones les expectatives que el situaven candidat a tot. El Tenerife, el club que li va donar la primera oportunitat com a tècnic, avaluarà la capacitat regeneradora de Pep Lluís Martí al Girona.

L’arribada del balear ha significat un canvi d’estil en el conjunt blanc-i-vermell, amb la potenciació de conceptes –intensitat, agressivitat, energia– molt explotats amb Pablo Machín i menys rellevants amb Eusebio i Unzué. L’equip ja va fer un primer pas per correspondre a les exigències expressades per Martí des del primer dia, però encara hi ha molt marge de creixement. A Almendralejo, amb una versió més pragmàtica i l’equip més junt, el partit se li va complicar quan el tenia ben encarrilat (0-2). I el tècnic demana millora sobretot a l’hora de tenir la pilota, tot i que és conscient que avui el rival és dels que la voldrà. En qualsevol cas, en el primer partit a Montilivi de la nova etapa, la intenció és imposar l’autoritat i mostrar que el camí escollit és, ara sí, fiable i estable.

El Tenerife sol ser un equip valent, amb ganes de tenir la pilota i incorporar homes a l’atac. S’haurà de veure, però, si l’atreviment queda matisat pel neguit de les últimes setmanes, ja que els de López Garai encadenen sis jornades sense guanyar, amb tres derrotes i tres empats. Els illencs tenen més problemes a casa que a fora, amb una sola derrota (a Vallecas, 2-1) en les últimes cinc sortides, i golejades com un 0-4 a Albacete o un 1-4 a Lugo. El Girona, en qualsevol cas, no té excusa. Perquè una ensopegada tornaria a frenar allò que ara es vol interpretar com una arrencada i perquè els resultats de l’inici a casa (13 punts dels primers 15) han donat pas a una derrota i un empat.

DEBUTANT A CASA

Martí debuta a la banqueta local, que hauran ocupat tres entrenadors en tres partits

EL GUIÓ

Insistent amb la intensitat, el tècnic avisa que el rival voldrà dominar la pilota

EL TENERIFE

Té més problemes a casa que a fora, amb una sola derrota en les cinc últimes sortides
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)