Girona

El protagonista

Cristhian Stuani

El 9 ja n’ha fet 10

Stuani va ser dubte fins al mateix dia de partit posant l’ai al cor a tots els aficionats del Girona des que diumenge es va estirar a la gespa de l’estadi Francisco de la Hera d’Almendralejo quan va notar un dolor a la zona de l’adductor. L’uruguaià és el pal de paller del Girona, el jugador franquícia del club, el guia espiritual de l’equip i el líder que ha de tenir qualsevol bloc que aspira a aconseguir objectius ambiciosos. Stuani va demostrar contra el Tenerife que té la pell molt dura, i és que en cap moment es va notar que es va passar part de la setmana aturat, recuperant-se i mimat pels fisioterapeutes gironins, que sabien que gran part de les aspiracions de la victòria del Girona depenien de posar el més a punt possible l’estrella i màxim golejador.

Des del minut 1, el davanter es va barallar amb tothom i no va evitar el xoc amb ningú. El joc d’esquenes per generar joc a la zona de tres quarts i combinar amb Borja García va funcionar de meravella en els primers compassos i l’equip ho va notar. El pal del madrileny en el 6’ i el de Jairo en el 31’ feien presagiar una nit somrient per al bàndol gironí, que va haver de suar de valent al final per assegurar la segona victòria consecutiva coincidint amb l’arribada del nou tècnic, Pep Lluís Martí. Just quan s’arribava al descans, l’uruguaià va ser protagonista obrint les portes del triomf per als seus. Stuani va combinar amb Borja García, que li va posar una pilota a l’espai que deixava sol l’ariet. Aitor Sanz no va tenir cap més remei que fer caure clarament el pitxitxi del Girona i el col·legiat va veure’s obligat a expulsar-lo. Els de Tenerife, minvats per les baixes, sabien que els següents 45 minuts es farien molt llargs a Montilivi i així va ser en les primeres accions del segon acte.

El conjunt blanc-i-vermell va tancar al darrere els insulars, sense deixar-los respirar en una clara declaració d’intencions executada per un Samu Saiz elèctric i un Stuani en mode rematador insaciable. En el 63’, el mitjapunta va forçar una pena màxima davant de Sipcic i, naturalment, el davanter va voler assumir la responsabilitat de llançar des dels 11 metres tot i l’errada en l’últim partit també a Montilivi contra l’Alcorcón, en què l’uruguaià va enviar al pal el penal trencant una ratxa de 20 llançaments consecutius sense cap errada. Decidit i amb la força dels aficionats gironins, Stuani va enviar la pilota al fons de la xarxa per tot l’escaire, i és que Ortolá li va endevinar les intencions però estava tan ben executada la pena màxima que no va poder fer res per aturar-la. Montilivi va esclatar d’eufòria i Stuani va poder celebrar el desè gol del curs, el número 51 amb el Girona. En el tram final, l’estilet atacant va poder engreixar més el seu compte particular i evitar patiments a la parròquia gironina, que es desesperava veient com el seu equip era incapaç de controlar el ritme del joc amb un més.

90
minuts
va jugar Stuani tot i ser dubte fins a últim moment.
2
xuts a fora
va fer l’ariet, l’un amb el cap i l’altre amb la dreta massa creuat.
51
gols
ha fet l’atacant uruguaià des que va arribar al Girona, l’estiu del 2017.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)