Es pot guanyar sense Stuani?

El Girona buscarà a Ponferrada trencar el malefici de les absències de l’uruguaià, després d’acumular un empat i sis derrotes en els set últims partits de lliga sense el davanter

En les set victòries d’aquesta temporada, ha vist sempre porteria el pitxitxi blanc-i-vermell, concentrat aquesta setmana amb la selecció

No era fàcil veure’l a la gespa de Montilivi divendres al vespre, tot just cinc dies després d’haver demanat el canvi al camp de l’Extremadura. Però Cristhian Stuani no només va ser titular, sinó que va marcar el gol que va donar la victòria al Girona. Un dia més a l’oficina per al davanter blanc-i-vermell, que ha arribat a la desena de gols i es consolida com a pitxitxi de segona A, i això que s’ha perdut tres de les quinze primeres jornades. I diumenge serà la quarta, perquè la convocatòria amb la selecció uruguaiana –ara sí, després de dues cites anul·lades pel judici sobre el Llevant-Saragossa del 2010– li impedirà jugar al camp de la Ponferradina. A El Toralín, el Girona hi buscarà la tercera victòria seguida en la lliga, cosa que no aconsegueix des de l’etapa Machín –l’últim cop, entre les jornades 26 i 28 a primera–. Però no és l’únic repte que haurà de superar el conjunt gironí, que si vol fer el 9 de 9 haurà de superar la sempre delicada absència del seu referent. Al voltant del 7 del Girona, hi ha dues dades –amb el mateix número com a protagonista– que certifiquen el pes capital de l’uruguaià. Stuani ha marcat en els set triomfs del Girona aquest curs, i els set últims partits sense l’uruguaià presenten un pobríssim balanç d’un empat i sis derrotes.

L’olfacte del pitxitxi ha estat denominador comú dels set partits que han acabat amb celebració al vestidor del Girona. Stuani es va perdre les dues primeres jornades (empat i derrota) i va aparèixer en la tercera per donar el primer triomf a Unzué, contra el Màlaga. L’atacant també va resoldre les victòries per la mínima contra Las Palmas i el Tenerife –totes dues a partir de llançaments de penal– i va ser el protagonista absolut del Girona-Rayo Vallecano, amb el seu primer trio de gols com a blanc-i-vermell (3-1).

Un sol gol sense triomf

Cristhian Stuani també va fer el gol de la tranquil·litat contra el Deportivo, va obrir la llauna a Santander i va marcar el 0-2 a Almendralejo. L’únic partit en què el davanter uruguaià ha marcat i el Girona no ha guanyat va ser al camp de l’Oviedo (4-2), l’últim de Juan Carlos Unzué a la banqueta.

La de Ponferrada serà la quinzena absència de Stuani en partit de lliga des que va arribar a Montilivi, l’estiu del 2017. El balanç és de tres victòries, dos empats i nou derrotes, però s’ha empobrit molt des que l’equip va ser capaç de superar amb sis punts seguits –un 2-1 contra el Rayo amb doblet de Portu i un 0-1 a Mestalla amb l’estrena golejadora de Pere Pons a primera– la baixa del referent en un període de moltes lesions en el Girona d’Eusebio. Des d’aleshores, el Girona ha fet un sol punt de 21 possibles quan ha hagut de jugar sense Stuani a la punta d’atac. Cinc derrotes la temporada del descens, un empat en l’estrena a segona A contra l’Sporting i dues ensopegades més, a Albacete i a Almeria. Diumenge, a Ponferrada, el Girona tindrà l’oportunitat de corregir el malefici.

EL PES GOLEJADOR

53%
dels gols
de l’equip (10 de 19) ha marcat Stuani aquest curs, tot i haver-se perdut 3 dels 15 partits