Girona

Piconadora de banquetes

2a divisió A. El Racing anuncia la destitució d’Iván Ania, rellevat per Cristóbal Parralo. Amb 15 jornades disputades, ja hi ha hagut sis entrenadors acomiadats aquest curs en la categoria

A segona divisió A les destitucions a la banqueta són a l’ordre del dia. I és que la plata és una categoria que va al límit, d’una igualtat i competitivitat extremes, en què la glòria de primera i l’amenaça de la segona B estan separades per pocs punts, un petit sotrac et pot enviar a baix, la qual cosa fa que els nervis estiguin sempre a flor de pell, no només a la gespa, sinó també als despatxos dels clubs. D’això mateix en pot donar fe Iván Ania, l’últim entrenador acomiadat del campionat aquest curs. El tècnic, fins ahir al capdavant del Racing, amb el qual va pujar la campanya passada, va ser destituït a causa dels mals resultats. Després de 15 jornades disputades sota la direcció d’Ania, l’equip càntabre era penúltim, a només dos punts dels llocs de permanència, però la falta de victòries va precipitar la decisió de l’entitat, amb pressa per fer un cop de volant després de nou partits sense guanyar, malgrat que d’aquests només dos van acabar en derrota. Cristóbal Parralo, extècnic, entre altres equips, del Girona a segona A i del Deportivo a primera, i que la temporada passada va orientar l’Alcorcón a la plata, va ser el seu relleu.

Aquest és el sisè canvi d’entrenador aquesta temporada en un campionat en què la inestabilitat és pràcticament una norma i que és una piconadora de banquetes. De fet, en la campanya passada (2018/19) hi va haver fins a 19 canvis de tècnic, la tònica en la categoria en el darrer lustre: va haver-n’hi 16 el curs 2017/18, 17 el 2016/17, 16 el 2015/16, i 17 el 2014/15 i també sl 2013/14.

Pel que fa a aquest curs, el primer acomiadat va ser el tècnic de l’Almeria, Óscar Fernández, que no va poder ni tan sols debutar oficialment. L’entrenador, fitxat a principis d’estiu per liderar el projecte, va ser destituït al mes d’agost, abans de començar el campionat, per decisió del propietari, Turki al-Sheikh, que tot just després de comprar el club andalús va decidir apostar per Pedro Emanuel, que també va acabar fora. Tot i tenir el conjunt blanc-i-vermell en segona posició, la setmana passada, l’entrenador portuguès va ser despatxat i l’exfutbolista del Real Madrid José María Gutiérrez, Guti, amb experiència de tècnic al planter del club blanc i com a assistent al Besiktas, va ser l’escollit per substituir-lo.

Sense la tecla al Dépor

Abans d’Emanuel, però, van ser acomiadats tres preparadors més. Amb la temporada arrencada, el primer va ser Sergio Egea, que va acabar la paciència dels dirigents de l’Oviedo en només cinc jornades, i Javi Rozada va ser el seu successor. El següent va ser Juan Antonio Anquela, destituït pel Deportivo en el matx número 10 i rellevat per Luis César Sampedro, que tampoc és capaç d’endevinar la tecla. I és que el gallec no ha guanyat en els cinc partits que fa que dirigeix l’equip blanc-i-blau, amb un bagatge de tres derrotes i dos empats, i és el cuer en la classificació, a quatre punts de la salvació, l’actual objectiu del club. L’altra entitat que va buscar la solució en el canvi d’entrenador és el Girona, que va acomiadar Juan Carlos Unzué i va ser entrenat una jornada per Juan Carlos Moreno, interí, abans de l’aterratge de Pep Lluís Martí, que suma dos victòries en dos partits.

LA DADA

19
canvis de tècnic
va haver-hi la temporada passada (2018/19) a segona divisió A, la tònica en l’últim lustre.

EL RACING, PENÚLTIM

L’equip càntabre encadenava 9 partits sense guanyar, repartits en 7 empats i 2 derrotes
Equip i jornada Entrenador Successor
Almeria (j. 0) Óscar Fernández Pedro Emanuel Oviedo (j. 5) Sergio Egea Javi Rozada Deportivo (j. 10) Juan Antonio Anquela Luis César Sampedro Girona (j. 12) Juan Carlos Unzué Pep Lluís Martí Almeria (j. 14) Pedro Emanuel José Maria Gutiérrez, ‘Guti’ Racing (j. 15) Iván Ania Cristóbal Parralo
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)