Girona

Les limitacions són d’efectius

Amb sis baixes segures per jugar diumenge al camp de la Ponferradina, Pep Lluís Martí podria haver de recórrer al filial per completar la convocatòria de divuit

Ahir va fer el primer entrenament amb el grup després de més de dos mesos fora de combat

Tot i no jugar al Girona B, té números per ser una de les novetats en la llista del tècnic

La presència sobre la gespa d’Ignasi Miquel, que ja va treballar integrat en el grup, va ser la gran novetat en l’entrenament que va dirigir Pep Lluís Martí ahir a La Vinya. Feia dos mesos llargs que el central estava fora de combat, des d’abans del Girona-Màlaga de la tercera jornada. Durant un entrenament, Miquel es va fer un trencament fibril·lar del quàdriceps esquerre amb afectació al tendó. La previsió inicial de baixa ja era llarga: vuit setmanes. Al final hauran estat deu, però la bona notícia és que Pep Lluís Martí ja té una peça més a la seva disposició.

És possible que la recuperació d’Ignasi Miquel no vagi lligada amb la seva entrada imminent en la convocatòria, aquest cap de setmana a Ponferrada. El motiu principal és la manca de ritme després de la llarga inactivitat, però també s’hi pot afegir que, amb la més que probable recuperació de Juanpe –es va fer mal a Oviedo i s’ha perdut els dos últims partits–, la posició de central estigui més que coberta amb el canari, Ramalho, Alcalá i Santi Bueno.

De les sis baixes segures que té Martí per a aquest diumenge –Aday, Mojica, Gumbau, Jozabed, Coris i Stuani–, la de més pes és la de l’uruguaià, però possiblement la que comporta més maldecaps al tècnic és la del de Campllong, el primer jugador de la plantilla que ha arribat a les cinc targetes grogues. Per rellevar Stuani, hi ha llista d’espera: Jonathan Soriano i Marc Gual. Fins i tot per a les dues baixes al carril esquerre (Mojica i Aday) hi ha més alternatives: Brian Oliván és la més natural, però Pep Lluís Martí va acabar posant-hi Jairo Izquierdo contra el Tenerife.

Mirant el filial?

La baixa de Gumbau, en canvi, genera més incògnites. Martí ha apostat en els dos partits per un doble pivot format per dos esquerrans (Gumbau i Granell) que no podrà repetir diumenge per tercera setmana seguida. En principi, qui té més números per cobrir la baixa del de Campllong és Pape Diamanka. “O Jofre [Cherta]”, va comentar el mateix tècnic en una entrevista que va concedir a aquest diari. “És un jugador que està fent feina amb nosaltres, que té capacitat i que està en dinàmica de grup.” Curiosament, Jofre Cherta amb prou feines compta per al tècnic del filial, Àlex Vizuete. El migcampista no ha estat ni una sola vegada titular a primera catalana i de nou partits possibles només n’ha jugat sis sortint des de la banqueta.

Tot i això, la convocatòria amb la primera plantilla no seria cap novetat per a Cherta. Ja va formar part dels divuit d’Unzué en la primera jornada (contra l’Sporting) i en la segona (a Albacete). Va veure els 180 minuts des de la banqueta al costat d’un altre futbolista del filial, Pau Resta. També és cert que en les dues jornades següents i amb el mercat encara obert i moviments per fer, Unzué no disposava d’una plantilla tan àmplia com va acabar tenint quan es va tancar el mercat d’estiu, el dia 2 de setembre.

Els tres porters

Tingui disset o divuit futbolistes disponibles, Pep Lluís Martí haurà de prescindir tant sí com no d’un jugador perquè té tres porters a la plantilla. El damnificat serà amb tota probabilitat José Aurelio Suárez, que només va entrar en les convocatòries del Girona-Màlaga (va coincidir amb la sortida de Bounou cap a Sevilla i l’arribada d’Asier Riesgo) i el Girona-Rayo (Unzué li va donar un partit més i va deixar a la graderia Riesgo). Pel que fa als dubtes, tant Juanpe com Borja haurien d’estar a disposició del tècnic. Pel que fa al canari, es va preferir no forçar-lo en el darrer partit a casa perquè fes del tot net de les molèsties a l’espatlla que va patir a Oviedo. El madrileny es va retirar lesionat contra el Tenerife i està entre cotó fluix, pendent de com evoluciona en les properes sessions.

JOFRE CHERTA

Ja va ser convocat per Unzué en les dues primeres jornades de lliga, igual que Resta

EN VUIT DIES

Juanpe i Borja sembla que estaran a punt, però l’equip perdrà Mojica, Gumbau i Stuani

IGNASI MIQUEL

Mancat de ritme després de deu setmanes de baixa, el més normal és que no viatgi

ELS DISPONIBLES

Dels 19 jugadors que podrien ser convocats, un és Ignasi Miquel i tres són porters
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)