Girona

Sense prou instint costa més

El Girona surt de Ponferrada amb un punt que li impedeix accedir a zona de ‘play-off’

Gual (56’) iguala l’1-0 dels d’El Bierzo després d’un error d’Alcalá

Les males decisions en l’última passada, reproduïdes tot el partit, limiten les possibilitats de l’equip

PONFERRADINA 1 GIRONA 1

GOLS:1-0 (49’) Asier Benito. 1-1 (56’) Marc Gual.ÀRBITRE:González Esteban, del col·legi basc.Targetes grogues:a Kaxe (36’) i Òscar Sielva (84’) de la Ponferradina.Targetes vermelles:cap.PÚBLIC:5.904 espectadors a l’estadi d’El Toralín. GIRONA: Juan Carlos Maffeo Alcalá Ramalho Brian Oliván Granell Diamanka Gallar Samu Saiz
Borja García (66’)
Calavera (91’) Jairo Marc Gual
Jonatan Soriano (74’)
RESTA DE CONVOCATS: Riesgo (p.), Juanpe, Bueno i Jofre
PONFERRADINA: Caro Son Russo Trigueros Rios Reina Larrea Òscar Sielva
Isi Palazón Asier Benito
Buenacasa (77’) Kaxe
Pablo Valcarce (90’) Yuri
Nacho Gil (73’)
RESTA DE CONVOCATS: Manu (p.), Bravo, Saúl i Maxi Villa

Un petit pas més, una jornada més sense perdre –les quatre sense Unzué són el rècord del curs– i amb el mèrit d’haver superat el fet d’anar a darrere en el marcador, cosa que Pep Lluís Martí no havia viscut. El Girona, però, es va quedar a mitges a El Toralín, perquè el punt li impedeix accedir a la zona de play-off i sobretot perquè, amb una mica més d’instint letal a tres quartes parts de camp, on més ha invertit per marcar diferències, hauria tingut a l’abast allargar la sèrie de victòries. Encara bo que Marc Gual (56’), en una de les poques rematades –els atacs avortats per males decisions van ser reiterats– va compensar l’1-0 (49’) d’Asier Benito quan més feia patir la Ponferradina (49’).

Entre lesions, sancions, compromisos internacionals i molèsties diverses, Pep Lluís Martí va haver de fer força més retocs dels que hauria desitjat. La prova a El Toralín ja era exigent d’entrada, i el context apujava una mica més el grau de dificultat. A més, amb pluja i fred. El Girona s’hi va presentar amb la intenció d’estar ordenat, amb les línies juntes, i mirar de sorprendre amb arrencades ràpides. Va xutar primer la Ponferradina, després d’una pèrdua de Diamanka i una altra de Ramalho en la sortida. Va ser, de fet, el gran mal dels gironins. L’equip controlava prou bé el joc de posició de la Ponferradina, que s’acostava a l’àrea principalment a partir dels regals del Girona, molt espès en la sortida i la distribució de la pilota. Les pèrdues es multiplicaven. N’hi va haver moltes a camp rival, que és un mal menor, però també més a prop de Juan Carlos, que ja és més problemàtic. I els locals, amb empenta, se sentien més còmodes.

Per fer mal, el Girona ho reduïa tot a mirar de sortir amb espai i rapidesa. N’hi va haver unes quantes, però sempre estavellant-se amb la mateixa pedra: la incapacitat de resoldre amb clarividència l’última decisió, la més cara. Samu Saiz i Àlex Gallar rebien la pilota en condicions, però no prenien mai la millor decisió. El madrileny va fer l’únic xut a porteria dels visitants en 45 minuts, en un xut des de fora l’àrea que Caro va escopir amb algun problema (14’). Hi ha haver tres sortides ràpides seguides –com si fos un exercici d’atacs amb superioritat en un entrenament– que amenaçaven perill a la porteria de Caro, però ni tan sols van acabar amb rematada. I just després, la Ponferradina no va marcar de miracle, en un córner en què els gironins van quedar clavats a l’àrea i Asier Benito va xutar al pal (35’). La pilota aturada va ser l’altra via que van trobar els de Bolo per inquietar Juan Carlos. El fet és que la primera part es va consumir amb més imprecisions i pèrdues que perill. Un sol xut a porteria era un bagatge raquític per als gironins.

En un minut, el Girona va tenir més a prop el gol que en tota la primera part, però la rematada de cap de Marc Gual, ben assistit per Oliván, va ser massa tova per sorprendre Caro. La primer alegria, però, va ser de la Ponfe. En una centrada a l’àrea, Alcalá es va embolicar amb un gest estrany, volent rebutjar-la amb el cap, i va acabar fent una assistència d’or cap a Asier Benito, que no va perdonar (49’). El gol va engrescar els locals, que van buscar el segon just després, primer amb un xut d’Isi i després amb un malentès entre Juan Carlos i Maffeo. Amenaçava tempesta, però el Girona va treure l’instint que li havia faltat. I Marc Gual, assistit per Samu, va completar una bona acció –driblatge i xut amb l’esquerra ajustat– per fer l’1-1 (56’). Amb l’intercanvi de cops, el dubte era qui gestionaria millor la situació. Qui tindria més pressa i ambició. L’energia de la Ponferradina es va apagar amb l’empat. I el Girona va anar guanyant terreny i feia la sensació que tenia més armes.

Ramalho, en fora de joc

Borja, que va rellevar Samu Saiz, va connectar amb Gallar i Jairo a tres quarts de camp, però va faltar precisió final, emulant el guió de la primera meitat. A Jonatan Soriano, el van buscar dues vegades, però primer se li va anticipar un central de cap i després el porter Caro. Sense notícies dels d’El Bierzo al davant, el Girona va arribar a marcar, però en fora de joc. Ramalho va rematar de cap el servei de falta de Granell, però l’assistent ho va tenir clar i el VAR, tot i posar-hi el punt d’incertesa habitual, també (85’). En fase ja de tensió, neguit i descontrol, Alcalá va estar a punt de tenir un altre ensurt i Isi va demanar penal de Jairo. El moment de rematar la feina del Girona havia passat. I no hi va haver més remei que quedar-se amb l’empat.

LA PRIMERA PART

La multitud de pèrdues va fer mal a un Girona estèril, i un pal va evitar l’1-0 (35’)

COL·LAPSE I REACCIÓ

Els gironins van tenir sort de no rebre el segon just abans del gol de Marc Gual

ATACS AVORTATS

Amb l’1-1, els de Martí van tenir més control però no van triar bé les últimes accions

MINUT A MINUT

9’ Pèrdua de Diamanka que aprofita Isi per buscar sort amb un xut potent des de fora l’àrea que Juan Carlos desvia amb la ma a córner. 10’ Yuri rep a la frontal després d’una pèrdua de Ramalho i xuta a la mitja volta, però surt desviat a l’esquerra de la porteria.
15’ Jugada individual de Samu Saiz que finalitza amb un xut potent que Caro es treu de sobre com pot. 24’ Kaxe recull una pilota morta i prova una volea que surt desviada després de tocar un defensa, tot i que l’àrbitre no dona el córner.
35’ Centrada de Kaxe, que venia de fora de joc, i Asier Benito des del segon pal remata a la fusta. 46’ Jugada d’Isi que finalitza amb un potent xut per sobre del travesser.
47’ Caro bloca un remat de cap de Gual des de la frontal de la petita després d’una centrada de Brian Oliván.
49’ Alcalá deixa la pilota morta a la frontal de la petita i Asier Benito ho aprofitar per marcar a plaer l’1-0.
56’ Jugada personal de Jairo que combina amb Samu i aquest per Gual que, dins l’àrea, fa un bon control orientat i un xut sec amb l’esquerra a la base del pal que es converteix en l’1-1. 85’ Falta central que penja Granell i Ramalho, lliure de marca, remata de cap al fons de la porteria. El VAR anul·la el gol per fora de joc. 89’ Centrada de Son que Nacho Gil no remata bé però Alcalá a punt està de desviar a dins.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)