El protagonista

Borja García

El mag també sap acabar-les

Dimecres anava ben coix. Ni tan sols durant l’escalfament semblava fer gaire bona cara. Però va començar el partit i es va transformar. Determinant la setmana passada quan va entrar i va trobar Cristhian Stuani, Borja García va fer ahir el paper de l’uruguaià. Ja va aparèixer a l’àrea en una jugada que va controlar d’esquena la pilota, va mirar de girar-se i xutar i va reclamar falta (5’). Després d’un inici enèrgic del Saragossa, el Girona va començar a tenir més control coincidint amb més intervencions de Borja al mig del camp. On va fer mal el madrileny, però, va ser al davant. En una acció que va començar un lateral i va continuar l’altre, Borja va recollir la centrada de Maffeo i, en posició de davanter centre, va fer un xut sec amb la dreta imparable per a Ratón (20’). I sense gaire temps per pair el primer, els aragonesos es van trobar el 0-2. Stuani hi va posar la pressió i la recuperació davant d’Eguaras, que va badar, i va trobar Borja. El madrileny va aprofitar la relliscada de Grippo, va entrar a l’àrea i, amb suavitat i ensenyant el peu dret, va tornar a endreçar-la (27’). Amb el segon doblet de Borja des que és a Montilivi, l’escenari era idíl·lic per al Girona. Però l’error del porter Juan Carlos va reanimar el Saragossa (38’).

Borja i Stuani es van tornar a associar només de començar la segona part, tot i que la rematada de l’uruguaià no va inquietar Ratón. El madrileny també va buscar com a home més avançat una pilota llarga d’Alcalá (48’). El gol, però, va arribar a l’altra àrea. Si el Girona pretenia refredar l’empenta dels locals, va trigar quatre minuts a encaixar l’empat. Partit nou. I a remar, perquè el 3-2 no va caure d’un pèl (53’). En ple desconcert, Borja encara recollia alguna pilota i la posava a terra per agafar aire. Sovint rebent falta d’un rival, o de més d’un de cop. L’exjugador del Rayo també va aparèixer en la primera ocasió dels gironins en la segona meitat, però no va connectar bé la rematada en una acció que va acabar amb xut de Gumbau (66’). El Girona va intentar calmar una mica la tempesta amb alguna possessió llarga, però van ser comptades. Fins que va arribar la revolució del VAR, amb l’intercanvi de cops. Amb un equip molt ofensiu al camp, Borja compartia espai amb Samu Saiz, Marc Gual, Aday i Stuani. Però no va passar res més. Ja n’hi havia hagut prou. El doblet de Borja no va servir per guanyar, però hauria pogut ser molt pitjor.

4
gols
en la lliga. En va fer tres a primera, en dos cursos. El seu rècord són els set del curs de l’ascens
2n
doblet
amb el Girona. En va fer un contra el Lugo, fa tres anys. El quart de la seva carrera