Girona

A casa, de tres en tres

L’equip de Pep Lluís Martí sap que l’única manera de fer bo l’empat a Saragossa és guanyant aquest migdia els gallecs, que transiten per la zona tèbia

Els gironins aspiren a encadenar la tercera victòria a casa, que suposaria la setena jornada seguida sense perdre, tot i que no podran assaltar els llocs d’ascens directe

El Girona busca enllaçar el setè partit puntuant, que seria el sisè de Pep Lluís Martí, però dels dos signes que li serveixen per aconseguir aquest objectiu amb l’empat faria curt. L’únic resultat vàlid aquest migdia contra el Lugo és la victòria. Per fer bo el 3-3 de Saragossa (amb un gust amarg, després del 0-2) i per continuar pressionant els quatre rivals que té al damunt. Assegurant els tres punts no n’hi haurà prou per assaltar els llocs d’ascens directe, però sí que són imperatius per evitar que els de dalt s’escapin i que els de sota el superin i el deixin fora de la zona de play-off. És, en certa manera, el peatge que els gironins han de pagar per haver badat tant a l’inici de curs, amb sis derrotes en les dotze primeres jornades.

El marge de millora

Tot i que l’equip no coneix la derrota amb el nou tècnic, la sensació és que encara hi ha aspectes clarament millorables. En defensa, les badades a La Romareda van fer evident que l’equip encara és lluny de ser granític. I difícilment ho aconseguirà fins que al gener no vingui un o dos pivots defensius, però de moment hi ha Juanpe i Ignasi Miquel –dos potencials titulars que esperen torn– esperant que el tècnic, que fins ara ha apostat sempre per Alcalá i Ramalho, els digui que ha arribat la seva hora. En atac, de jugadors que han de fer un pas endavant n’hi ha uns quants. De moment s’ho estan carregant gairebé tot a l’esquena Stuani (13 gols) i Borja García (4 gols i dues assistències), amb Jairo i Gual també oferint un bon to, però l’equip necessita molt més homes que estaven cridats a ser actors principals com Àlex Gallar, Samu Saiz i Pape Diamanka –també Jozabed, tot i que fins aquesta setmana no ha rebut l’alta després de gairebé dos mesos– i que s’han de destapar pel bé col·lectiu.

Consistent a fora

El Lugo, que ja ha visitat dues vegades Montilivi (una victòria i una derrota) després de ser el botxí de l’ascens la temporada 2014/15, arriba a l’estadi havent perdut només dos partits a fora (als camps del Cadis, 2-1; i del Numància, 3-1) i havent puntuat en les sis sortides restants (només una victòria, 0-1 a Albacete). Lluny de l’Anxo Carro els gallecs solen fer partits molt tancats (només sis gols a favor, però també només vuit en contra).

LA DEFENSA

Tot i no haver perdut, el 3-3 de Saragossa pot provocar algun canvi al darrere

EL JOC D’ATAC

Stuani i Borja estan a un nivell molt alt, però fa falta sumar més homes a la causa

EL LUGO A FORA

Dels vuit partits que ha jugat lluny de l’Anxo Carro, només ha perdut a Cadis i a Sòria
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)