Girona

Pressa per pressionar

El Girona obre la 20a jornada (21 h) amb l’oportunitat d’acostar-se a la zona d’ascens i inquietar els rivals de la zona noble

El millor equip des de l’arribada de Pep Lluís Martí a Montilivi busca a Los Pajaritos allargar la sèrie de set jornades invicte

El Numància encadena quatre jornades sense guanyar (2 punts de 12)

L’avantatge de començar abans d’hora la jornada, si és que s’aprofita, és la pressió que es pot injectar als rivals directes. És l’oportunitat que té aquest vespre (21 h) a Los Pajaritos el Girona, que vol enviar un altre missatge als equips que ocupen la zona noble de la classificació. Les set jornades sense perdre són un primer senyal, i la consistència d’un equip que ha superat la irregularitat que no el duia enlloc i ha guanyat fermesa i fiabilitat, un altre. I l’estat de gràcia de Cristhian Stuani, a un ritme d’una altra lliga, és un avís encara més contundent d’un conjunt que, sense fer res de l’altre món, és el millor de segona A des que el tècnic balear va assumir l’encàrrec de fer-lo revifar. Sense haver tastat la derrota, Martí se centra a anar fent petits passos. I si l’equip és capaç de sortir de Los Pajaritos de la mateixa manera que l’últim cop que el va visitar –un 0-2 amb doblet d’Alcalá en el curs de l’ascens–, se situarà de manera provisional a un punt de la zona d’ascens directe, tot esperant el desenvolupament d’una jornada que té un duel entre el quart (el Fuenlabrada) i el segon (l’Almeria), i en què l’Osca (a Miranda) i el Cadis (a Oviedo) també juguen com a visitants.

Tant la sèrie de set jornades invicte com els 14 punts de 18 amb Martí són dignes d’un equip en forma, però el Girona arrossega els problemes de l’arrencada –sis derrotes en dotze jornades– i no li convé gens fer passos en fals. Avui visita un estadi on no és fàcil guanyar, com va experimentar fins a sis vegades consecutives abans de l’últim precedent. Aquesta temporada, l’Osca i el Fuenlabrada hi han perdut, i el Rayo hi ha empatat tot i avançar-se dos cops en el marcador. El conjunt de Luis Carrión afronta l’últim duel a casa del 2019 amb la intenció de superar una encallada que s’allarga quatre jornades –amb dos empats a casa i dues derrotes a fora– i que li ha frenat l’energia amb què s’havia enfilat fins al cinquè lloc gràcies a tres victòries consecutives. El Numància ha celebrat davant la seva afició cinc de les sis victòries que ha aconseguit, i és molt més fiable a Los Pajaritos (18 punts de 30 de possibles) que a camp contrari (8 de 27). L’equip té l’exjugador del Llagostera Alberto Escassi com a sorprenent màxim golejador, que avui podria avançar la posició des de l’eix de la defensa fins al mig del camp.

LA JORNADA

Avançar feina és clau; l’Almeria va a Fuenlabrada, i el Cadis i l’Osca també juguen a fora

EL NUMÀNCIA

Ha obtingut 18 dels 26 punts que té i cinc de les seves sis victòries a Los Pajaritos

CINC PUNTS MENYS

Enfilat al cinquè lloc amb tres triomfs seguits, la frenada l’ha situat a mitja taula
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)