Girona

“Visc el dia a dia, però és el debut somiat”

Carlos Martínez. El futbolista del filial va tenir els primers minuts amb el primer equip i els va rubricar amb el 2-4 de la tranquil·litat a Cartagena

Després d’Aday i Gumbau i amb 2-1, Martí va mirar a la banqueta i va veure que l’únic davanter nat que hi havia era Carlos Martínez, del filial. I el va fer sortir en el minut 81. El jugador, que té 22 anys i ha arribat aquest estiu després de jugar a tercera el curs passat en el Sant Andreu (30 partits i 3 gols) i l’anterior en el Terrassa (20 i 4), juga amb el filial del Girona a primera catalana, tot i que alterna algun entrenament amb la primera plantilla: “Sé quin és el meu lloc i visc el dia a dia. Em dec al filial, però estic a disposició del club”, va dir el davanter, que va ser l’autor del gol de la tranquil·litat, un golàs (2-4). “Estic feliç perquè és el debut somiat. Des de la banqueta, desitjava que arribés el moment. Quan he sortit, només pensava en positiu. Fins i tot abans de l’acció del 2-2, quan tot semblava perdut. Estàvem amb un més i dominàvem. I si teníem sort de marcar, ens quedava la pròrroga.”

Ignasi Miquel va fer el 2-2 i Carlos Martínez va tenir 30 minuts de propina que els va gaudir. “El gol? Hi ha tingut molt a veure el míster. M’ha dit que fos jo i que fes el que millor sé fer. He definit igual que si haguéssim anat 2-1. Quan ets davant el porter no penses, actues.”

EL PROTAGONISTA

Relació de futbolistes del filial o del juvenil que han disputat el primer partit oficial amb la primera plantilla del Girona en la copa des que l’equip és a la LFP:
Curs 2012/13
Sporting-Girona 2-0
PERE PONS
substitueix Garmendia, lesionat, en el minut 59. Aquell curs, el de Sant Martí Vell acabaria jugant nou partits de lliga a segona A.
Curs 2014/15
Girona-Tenerife 0-0 (6-5)
DAVID BIGAS
entra ja en la pròrroga (99’) per Cristian Alfonso i acaba jugant 21 minuts. Aquell curs acabaria jugant un altre partit de copa i dos de lliga.
Curs 2015/16
Nàstic-Girona 2-2 (5-4)
DAVID SERRANO
disputa els 120 minuts del partit amb pròrroga. També jugaria un partit de lliga de segona A.
Curs 2017/18
Llevant-Girona 1-1
MAXI VILLA
, del Peralada, juga els 90 minuts al Ciutat de València. El Girona havia perdut el partit d’anada per 0-2.
BAMBO DIABY
, també del filial, surt a la gespa en el minut 25 per la lesió de Planas.
PEDRO PORRO
debuta per Mojica en el minut 79, encara en edat juvenil. Acaba jugant cinc partits a segona B amb el Peralada i no debuta amb el Girona en la lliga fins al curs següent (2018/19), a primera.
Curs 2018/19
Alavés-Girona 2-2
ANDZOUANA
, del Peralada, debuta a Mendizorrotza i disputa els 90 minuts. No jugaria en la lliga.
VALERY FERNÁNDEZ
, també del filial, juga el partit sencer i, dues setmanes després, s’estrenaria a primera. L’escalenc, ara lesionat, acabaria jugant 5 partits de copa i disset en la màxima categoria.
ERIC MONTES
entra al camp en el minut 84 i acaba marcant el gol de l’empat a dos en el minut 90 de partit.
Girona-At. Madrid 1-1
PAIK
rep l’alternativa en l’anada de vuitens a Montilivi. El coreà es titular i juga 66 minuts.
Girona-Real Madrid 1-3
ÀLEX PACHÓN
, encara en edat juvenil, tot i que jugant a segona B amb el filial (Peralada), salta a la gespa en el minut 67 i acaba assistint Pedro Porro en l’acció que va significar l’1-2.
Curs 2019/20
Cartagena-Girona 2-4
CARLOS MARTÍNEZ
el futbolista del filial (1a catalana) ingressa al camp en el minut 81 i marca el quart gol que sentència del tot l’eliminatòria.
Desitjava que arribés aquest moment, però també tinc molt clar que soc jugador del filial
Carlos Martínez
DAVANTER DEL GIRONA
Abans de sortir, el tècnic m’ha dit que fos jo i que fes el que millor sé fer. En el gol, he definit igual que si haguéssim anat 2-1