Girona

Contra un 1a i a Montilivi

copa · Dels 32 supervivents en la competició del KO, al Girona només li poden tocar catorze equips en l’eliminatòria de setzens de final, que se sorteja demà per categories · Es mantenen en competició divuit dels vint equips de primera, només sis de segona A i vuit de segona B

L’eliminatòria de setzens de copa tindrà unes connotacions diferents de les dues anteriors per al Girona. Després d’enfrontar-se a un líder de tercera (el Linares) i a un de segona B (el Cartagena) no podrà fer-ho contra el líder de primera perquè la bola del Barça (i també les del Real Madrid, Atlético de Madrid i València) serà per a un dels vuit equips de segona B que sobreviuen en el torneig del KO. Els gironins, això sí, tenen garantit que el rival de setzens de final serà un equip de primera divisió i que tindrà el factor camp a favor en una nova eliminatòria que es decidirà a partit únic.

Per a tots els gustos

Els equips de primera divisió han fet valer la diferència de categories i només n’hi ha dos que s’han acomiadat de la competició (l’Alavés en la primera eliminatòria i el Getafe en la segona). Els altres divuit es mantenen dempeus i, descartats els equips que juguen la Champions i que aquesta setmana han disputat la Supercopa, al Girona li queden només catorze rivals possibles.

Amb vista a l’espectador i a aconseguir uns ingressos extres –la copa no està inclosa en l’abonament de la temporada–, els equips més atractius són els dos andalusos (Betis i Sevilla) i també l’Espanyol, que sempre atrau gent a Montilivi. També hi ha rivals molt complicats esportivament, com l’Athletic i la Real Sociedad o el Vila-real. En dotze anys a la Lliga de Futbol Professional, els setzens van ser el sostre del Girona quan l’equip de Montilivi jugava a segona A (curs 2013/14) i el punt de partida d’aquesta competició en les dues temporades que els gironins van jugar a primera. Els de Pep Lluís Martí haurien de superar dues eliminatòries més per arribar als sembla que inabastables quarts de final que van assolir el curs passat després d’eliminar l’Alavés i l’Atlético de Madrid. El Real Madrid va barrar el pas dels gironins a semifinals amb un global de 7-3 (4-2 i 1-3).

L’escabetxada més significativa s’ha produït a segona A, on dels 22 equips que van començar la copa només en queden sis (Rayo, Saragossa, Mirandés, Tenerife i Elx, a banda del Girona). Hi ha vuit segones B esperant que els toqui la grossa (Barça o Madrid). Els pocs representants que quedaven de tercera han desaparegut en la segona eliminatòria.

Calendari molt atapeït

El Girona tindrà dues setmanes molt concentrades de partits: dijous contra l’Extremadura a casa (lliga), diumenge a Tenerife (lliga), el 21 o 22 els setzens de copa a l’estadi i el 26 contra l’Oviedo (lliga), també a Montilivi. Avui hauria d’arribar el primer reforç i estar dijous disponible (Brandon Thomas).

ELS MÉS LLAMINERS

Els dos andalusos (Betis i Sevilla) i l’Espanyol són els que poden dur més gent a l’estadi

LA TERCERA, A CASA

L’eliminatòria torna a ser a partit únic, però ara el Girona té el factor camp a favor

EL CALENDARI

Els setzens (dia 21 o 22) es jugaran entre els partits contra el Tenerife (19) i l’Oviedo (26)
Curs 2008/09
2a eliminatòria
Nàstic-Girona 0-2
3a eliminatòria
Hèrcules-Girona 1-0
Curs 2009/10
2a eliminatòria
Girona-Nàstic 1-0
3a eliminatòria
Girona-Celta 1-3
Curs 2010/11
2a eliminatòria
Girona-Osca 1-1 (3-5 penals)
Curs 2011/12
2a eliminatòria
Deportivo-Girona 5-1
Curs 2012/13
2a eliminatòria
Sporting-Girona 2-0
Curs 2013/14
2a eliminatòria
Girona-Ponferradina 2-1
3a eliminatòria
Girona-Alavés 0-0 (4-2 penals)
Setzens de final
Girona-Getafe 1-1 Getafe-Girona 4-1
Curs 2014/15
2a eliminatòria
Girona-Tenerife 0-0 (6-5 penals)
3a eliminatòria
Valladolid-Girona 2-0
Curs 2015/16
2a eliminatòria
Nàstic-Girona 2-2 (5-4 penals)
Curs 2016/17
2a eliminatòria
Osca-Girona 1-0
Curs 2017/18
Setzens de final
Girona-Llevant 0-2 Llevant-Girona 1-1
Curs 2018/19
Setzens de final
Alavés-Girona 2-2 Girona-Alavés 2-1
Vuitens de final
Girona-Atlético 1-1 Atlético-Girona 3-3
Quarts de final
R. Madrid-Girona 4-2 Girona-R.Madrid 1-3
Curs 2019/20
1a eliminatòria
Linares-Girona 1-2
2a eliminatòria
Cartagena-Girona 2-4
3a eliminatòria
Girona- ? ?
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)