Girona

Brandon Thomas s’hi afegeix

El Girona tanca la incorporació del mallorquí, cedit per l’Osasuna

El jugador de Santanyí ha de donar una alternativa més de velocitat i profunditat a l’atac, que Pep Lluís Martí trobava a faltar

Brandon Thomas és el primer fruit del Girona en el mercat d’hivern. El davanter mallorquí, que ahir va acabar de tancar una cessió que el club gironí tenia ben encarrilada des de feia dies, torna a la categoria que coneix més bé des que hi va treure el cap el curs 2013/14 i mirarà de contribuir a la millora del Girona, molt necessària si vol fer bones les expectatives. L’objectiu inequívoc del club és l’ascens, una fita que Brandon va celebrar la temporada passada amb l’Osasuna i que aspira a repetir, ara ja com a blanc-i-vermell. I si hi ha premi, Brandon continuarà a Montilivi, perquè la fórmula pactada entre el Girona i l’Osasuna és la mateixa que el club gironí ha aplicat en la majoria de jugadors que han arribat cedits a principi de curs. Els navarresos cedeixen el jugador fins al juny i inclouen una clàusula de compra obligatòria en cas d’ascens del Girona.

Brandon Thomas ha d’aportar la profunditat i la velocitat que busca Pep Lluís Martí, que demanava completar l’atac amb un futbolista que pogués demanar la pilota a l’espai. Cristhian Stuani i Jonatan Soriano són davanters centre de referència i el tècnic també veu més en punta Marc Gual, que pràcticament no ha situat a la banda. Brandon pot actuar com a segon punta i entrant des de l’extrem, i Martí el coneix bé, perquè tots dos van coincidir com a jugadors al vestidor del Mallorca.

El de Santanyí es va formar al conjunt balear, amb el qual va arribar a debutar a primera divisió el curs 2012/13. Va compaginar el filial i el primer equip fins que es va consolidar, amb el Mallorca a segona A. I arran del descens a segona B, l’Stade de Rennes se’l va endur per 3 milions d’euros. L’Osasuna va fer una operació similar a l’actual, una cessió amb clàusula de compra, que va activar perquè va pujar a primera la temporada passada, amb una bona aportació de Brandon, autor de cinc gols en 36 partits. Amb 24 anys, el jugador superava el centenar de partits a la categoria de plata (109) entre el Mallorca i l’Osasuna, amb un global de 24 gols. La seva temporada de més inspiració va ser la 2016/17, la del descens del Mallorca a segona B, que va tancar amb dotze gols.

Després de l’ascens de l’Osasuna a la màxima categoria, el maig passat, el club navarrès se’l va quedar per dos milions d’euros. I tot i que va començar aquest curs 2019/20 a primera tenint protagonisme, Jagoba Arrasate li va anar perdent la confiança. Brandon tanca la primera part de la temporada després d’haver acumulat 406 minuts de lliga –i 90 de copa, a Llorca, on va marcar el seu únic gol del curs– en vuit partits. L’últim, en la 13a jornada, el 10 de novembre.

El jugador de Santanyí, que el 4 de febrer farà 25 anys, té ganes de recuperar el protagonisme que li ha faltat en els últims mesos a primera. Amb l’acord amb el Girona ben encarrilat, ja no va participar dissabte en la victòria de l’Osasuna al camp de l’Haro, en la copa.

Sessió i presentació

Brandon viurà avui la seva primera jornada completa com a futbolista del Girona. Tindrà el primer contacte amb els nous companys al matí, a La Vinya, on l’equip té programat entrenament, i serà presentat a la tarda (17h) a Montilivi. Si no hi ha cap contratemps, el davanter hauria d’estar a punt per si Pep Lluís Martí considera oportú citar-lo per al partit de dijous a Montilivi, contra l’Extremadura.

L’ACORD

Jugarà cedit per l’Osasuna fins al juny amb clàusula de compra en cas d’ascens

IMMEDIAT

Fa avui el primer entrenament i la presentació hauria d’estar a punt per a dijous

AMB L’OSASUNA

8
partits
a primera ha jugat aquesta temporada, res a veure amb l’anterior (36 partits i 5 gols)

LA FITXA

109
partits
i 24 gols a segona A en cinc cursos diferents acumula el punta, que farà 25 anys al febrer.

AMB EXPERIÈNCIA

Brandon Thomas Llamas
Santanyí 04-02-1995 (24 anys) Posició: extrem Alçada: 1,77 m Pes: 71 kg
Etapa de formació
Mallorca
Etapa de sènior
12/13
Mallorca (1a divisió) 1 p. 0 g.
12/13
Mallorca B (2a divisió B) 2 p. 0 g.
13/14
Mallorca (2a divisió A) 2 p. 0 g.
14/15
Mallorca (2a divisió A) 3 p. 1 g.
14/15
Mallorca B (2a divisió B) 34 p. 8 g.
15/16
Mallorca (2a divisió A) 29 p. 6 g.
16/17
Mallorca (2a divisió A) 39 p. 12 g.
17/18
S. Rennes (1a divisió) 11 p. 1 g.
18/19
Osasuna (2a divisió A) 36 p. 5 g.
19/20
Osasuna (1a divisió) 8 p. 0 g.
19/20
Girona (2a divisió A) ?
Partits de copa
5 partits en total (4 amb el Mallorca i 1 amb l’Osasuna).
Debut a primera divisió:
15/12/2012 en un Mallorca-Athletic (18 minuts), amb 17 anys.
Debut a 2a divisió A:
31/5/2014 en un Mallorca-Las Palmas (38 minuts), amb 19 anys.
PALMARÈS
Un ascens a 1a divisió
Amb l’Osasuna, 2018/19.

El pivot i la sortida de Coris

J.D.

El Girona té altres temes candents sobre la taula que ha de resoldre al gener. El més urgent és el del pivot defensiu, que a l’agost ja va quedar en la llista de feines pendents i que també és una exigència de Pep Lluís Martí. Quique Cárcel tenia lligat Cristóforo (com l’últim dia del mercat d’estiu), però l’Eibar es va posar a última hora pel mig i se l’ha endut. La figura d’un mig de contenció, que inexplicablement no és en la plantilla, és imperativa. De sortides, tot indica que s’ha d’embastar ben aviat la de Coris, malgrat el bon paper que el tossenc (acaba contracte a l’estiu) va fer en la pròrroga a Cartagena. I hi ha d’haver més sortides, perquè un altre objectiu de la direcció esportiva és alleugerir una mica la plantilla d’efectius (25 comptant el porter Suárez). I si Martí vol consolidar el dibuix amb tres centrals que va fer a Cartagena, no s’hauria de descartar que es busqui algú a l’eix, tot i que no és, ni de bon tros, el més urgent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)