Girona

El protagonista

Pape Diamanka

Una mala passada

En el naufragi del Girona a l’Heliodoro Rodríguez López, una figura va sobresaltar per sobre de la resta: Pape Diamanka. El migcampista senegalès, que venia de fer una actuació més que correcta dijous a Montilivi contra l’Extremadura, va repetir titularitat ahir en el doble pivot, però, aquesta vegada, el seu partit no va ser convincent. I és que d’una errada seva va néixer el gol del Tenerife, només de començar, una diana que irremeiablement va condicionar l’esdevenir de l’enfrontament i que, finalment, després de la nul·la capacitat de reacció i falta d’arguments del conjunt blanc-i-vermell, va acabar decidint-lo.

Era el minut 7 quan Diamanka, centrat, a camp propi, a prop de la línia de mitjos i en situació el Girona de sortida de pilota, va rebre una esfèrica de Mojica, procedent de la banda esquerra. L’africà la va controlar i es va girar per canviar el sentit del joc i buscar Maffeo a la dreta, però va fer una passada poc tensa, tova i horitzontal que l’atacant dels canaris Nahuel va detectar i va interceptar. Amb la defensa blanc-i-vermella ben oberta, el jugador local només va haver de posar la directa fins arribar davant de Riesgo.

Una mala passada que va marcar evidentment a Diamanka, un futbolista que viu incòmode en el doble pivot. Migcampista amb cames per arribar a l’àrea rival i ser determinant de cara a porteria, uns atributs que no ha pogut exhibir des que va aterrar en el Girona, ja que sempre ha actuat de pivot, demarcació en què se’l veu molt encotillat. De ben segur estaria molt més confortable el senegalès uns metres per davant, jugant d’interior o fins i tot de mitjapunta, sense responsabilitats a l’hora de treure la pilota, sense haver d’estar fix al lloc, haver de guardar tant la posició, ni estar pendent de tasques defensives, que és el que se li demana en aquest Girona. Però l’equip, que acostuma a basar el seu joc a partir de la pilota i la possessió, li acaba dibuixant un context que no l’afavoreix i amb què no pot lluir. Sí que és cert que va rendir en l’última jornada, contra un Extremadura que va exigir més aviat poc també, però ahir va tornar a mostrar aquesta versió més dubtosa. L’errada segur que no el va ajudar, i en un partit en què al Girona va tocar-li atacar en una situació gairebé permanent d’atac posicional, en estàtic, no va aconseguir ser transcendent, desafinat i imprecís, a més, com la resta de companys, tot sigui dit, en els metres finals les escasses vegades que es va animar a incorporar-se. Substituït per Jozabed, 58 minuts va estar a la gespa.

58
minuts
79%
encert en la passada
15
participacions en la lliga
8
titularitats
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)