2a divisió FEF

Els filials, una pedra a la sabata

2a divisió B. El Llagostera, després de l’1-0 contra l’Eixea –filial de l’Osca–, allarga la mala dinàmica contra els segons equips i té el pitjor balanç de la lliga, amb 3 punts en set partits

Amb l’equip instal·lat a la desena posició, amb 29 punts després de 21 jornades i el bitllet per continuar la temporada que ve a segona B mig comprat, pocs aspectes negatius es poden veure en la temporada del Llagostera. Un, però, és el rendiment que està oferint l’equip en els partits contra equips filials, i és que amb la derrota de diumenge al camp de l’Eixea (1-0) els gironins van tornar a demostrar que tenen molts problemes per tirar endavant els partits contra aquesta classe d’equips, que destaquen més pel seu talent individual que per la seva experiència. Després del duel contra el filial de l’Osca, el Llagostera ja ha disputat aquesta temporada set partits contra equips filials –un contra el Barça B, l’Espanyol B, l’Atlètic Llevant, el Vila-real B i el València Mestalla, i dos contra l’Eixea– i només ha estat capaç de sumar 3 punts, gràcies als empats a casa contra l’Eixea (2-2), el Barça B (1-1) i el València Mestalla (1-1). L’únic de tots aquests partits que pot tenir un condicionant especial és el de l’Espanyol B, que va arribar després d’una eliminatòria duríssima de copa.

El balanç, doncs, és nefast, i és que el Llagostera no ha estat capaç de sumar ni el 15% dels punts en joc. Amb aquests registres, els d’Oriol Alsina són, de llarg, el pitjor equip de la categoria a l’hora d’enfrontar-se als segons equips de categories superiors. Només l’Oriola, cuer i que ha sumat 4 punts amb un partit menys, li podria discutir aquesta mala etiqueta.

Tots els equips de la zona mitjana alta de la classificació han tret molt més rendiment dels partits contra els filials que el Llagostera. I és que dels equips que el Llagostera té per sobre només el Cornellà es podria dir que tampoc està aprofitant aquests partits. De fet, en una classificació imaginària en què no es comptessin els partits contra els filials, el Llagostera seria el quart classificat. Només el superarien el Sabadell i el Cornellà, per dos punts, i l’Espanyol B, que hauria sumat un punt més.

Des del descens de plata

La mala dinàmica del Llagostera contra els equips filials a segona divisió B no és una novetat d’aquesta temporada, i és que des que els gironins van baixar de segona A han tingut molts problemes per guanyar aquests partits. De fet, en la temporada del descens a tercera, la 2017/18, el Llagostera es va enfrontar a quatre filials i en el global dels vuit partits només va ser capaç d’aconseguir vuit punts. Però és que el curs anterior, el primer després de l’experiència de dos anys a la categoria de plata, els d’Oriol Alsina encara van firmar un balanç pitjor, a l’altura del que tenen ara. I és que en aquella temporada, amb sis filials al grup tercer de segona B, el Llagostera només va aconseguir sumar 7 punts en els 12 partits que va jugar contra filials, una autèntica llosa que el va condemnar a la zona mitjana baixa de la classificació.

En canvi, en la primera etapa del Llagostera a segona B, els números dels blau-i-vermells contra els filials van ser més que correctes. En el curs de l’ascens, el 2013/14, els gironins van sumar 18 punts en deu partits. En el curs anterior el balanç va ser d’11 punts en vuit enfrontaments, mentre que en el curs del debut a la categoria, el 2011/12, el Llagostera va sumar 13 punts en sis partits contra equips filials.

L’Olot només hi ha cedit dos empats i és el més eficient

Per confirmar que el Llagostera arrossega una llosa en la classificació per culpa del mal rendiment en els partits contra els equips filials només cal fer una mirada als números dels seus veïns, l’Olot. I és que els olotins, que estan empatats a 29 punts en la classificació amb els llagosterencs, han estat capaços de treure molt més rendiment d’aquests partits, i ho han convertit en la seva gran basa per mantenir les aspiracions d’atacar tard o d’hora la zona noble de la classificació. De fet, els de Raúl Garrido són els que més rendiment han tret dels partits contra els equips filials, i és que han sumat 14 punts en els sis partits que han jugat –el Lleida ha sumat un punt més amb un partit més–. Els olotins han guanyat contra el Mestalla (1-0), l’Eixea (0-2), l’Atlètic Llevant (3-0) i el Barça B (1-0), i només han cedit dos empats, contra l’Espanyol B (1-1) i el Vila-real B (1-1).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)