Girona

El Girona, ni per inèrcia

2a divisió A. El Dépor, amb cinc victòries consecutives, ha sortit del pou, una ratxa espectacular que només iguala el Cadis en aquesta lliga. El Girona, en canvi, no ha guanyat més de dos partits seguits

En un campionat tan igualat com és la segona divisió A, una bona ratxa pot fer canviar radicalment la situació d’un equip en poc temps. El Deportivo de la Corunya n’és un clar exemple. El conjunt gallec, a la misèria fa poc més d’un mes, en plena crisi institucional –Paco Zas, el president, va dimitir– i esportiva –cuer, va arribar a estar a nou punts de la permanència–, ha tret el cap i ha sortit del pou. Cinc victòries seguides en tenen la culpa. Amb els triomfs, la calma ha arribat al club blanc-i-blau, ja amb nou president, Fernando Vidal, l’encarregat de contractar Fernando Vázquez per a la banqueta, l’artífex d’aquesta sèrie. I és que el veterà tècnic de Castrofeito va agafar un equip últim, que acabava de trencar una dinàmica de 19 partits sense guanyar, i compta ara els quatre partits que ha dirigit per triomfs –el primer dels cinc de la successió va ser amb Luis César d’entrenador–. El Dépor és ara a dos punts de distància del descens, i a nou del play-off d’ascens.

Aquesta situació li ha permès l’espectacular sèrie que porta, que continua vigent i que pot allargar aquest dissabte contra Las Palmas a Riazor. Si guanyés, el conjunt orientat per Fernando Vázquez superaria la millor ratxa de triomfs consecutius en aquest campionat, que comparteix amb el Cadis. El conjunt andalús, que ha recuperat el lideratge aquesta última jornada, també ha estat temps impulsat i amb embranzida; fins a dues vegades ha encadenat cinc victòries seguides. El segon classificat, l’Almeria, també va sumar partits consecutius vencent al seu moment, quatre, i també ha tingut dues ratxes de tres.

Uns números als quals no aconsegueix acostar-se el Girona, que ni per inèrcia arrenca i s’embala. I és que el conjunt blanc-i-vermell no ha estat capaç de guanyar més de dos partits seguits. Ho ha fet en tres ocasions, dues amb Juan Carlos Unzué i una amb Pep Lluís Martí com a màxims responsables de l’equip, però al final una ensopegada ha acabat truncant el projecte de sèrie. Amb Unzué sempre va ser un duel perdut el que el va frenar: a les victòries de l’equip gironí amb el tècnic navarrès en les jornades 3 i 4 contra el Màlaga (1-0) i contra el Rayo (3-1), les van seguir dues derrotes amb el Cadis (2-0) i l’Almeria (3-1); i a les assolides en les jornades 9 i 10, contra el Dépor (3-1) i contra el Racing (0-3), també les van seguir dues desfetes contra Elx (0-2) i l’Oviedo (4-2), que li van acabar suposant la destitució. Amb Martí l’única ratxa es va iniciar en els seus dos primers matxs, en les jornades 14 i 15 amb l’Extremadura (1-3) i el Tenerife (1-0), una dinàmica que no va poder allargar amb un empat contra la Ponferradina (1-1). Fa deu jornades ja que el Girona no repeteix un triomf.

EL GIRONA I EL LÍDER

3
vegades
ha aconseguit encadenar 2 partits seguits guanyant el Girona aquesta temporada en la lliga.

SENSE REPETIR

2
vegades
ha aconseguit encadenar 5 partits seguits guanyant el Cadis aquesta temporada en la lliga.
1r CADIS
5 (2 cops)
17è DEPORTIVO
5 (*)
2n ALMERIA
4
9è LAS PALMAS
4
4t SARAGOSSA
3 (*) (2 cops)
5è FUENLABRADA
3
7è NUMÀNCIA
3
10è MIRANDÉS
3
3r OSCA
2 (3 cops)
8è GIRONA
2 (2 cops)
11è RAYO V.
2 (2 cops)
13è PONFERR.
2 (2 cops)
14è SPORTING
2 (2 cops)
16è ALBACETE
2 (2 cops)
19è OVIEDO
2 (2 cops)
6è ELX
2
15è MÀLAGA
2
20è LUGO
2
21è EXTREMADURA
3
12è ALCORCÓN
1 (*) (7 cops)
18è TENERIFE
1 (6 cops)
22è RACING
1 (2 cops)
(*) Ratxes en curs

ABANS DE LA SÈRIE

Fa deu jornades, des de la 15, que el Girona no aconsegueix donar continuïtat a una victòria
El Dépor era a 9 punts de la permanència, els mateixos que el separen del ‘play-off’ d’ascens
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)