Girona

Calma abans de la tempesta

Mercat d’hivern. Divendres a mitjanit s’abaixarà la persiana i el Girona continua amb les 25 fitxes cobertes i sense concretar cap sortida, un requisit imprescindible perquè hi hagi entrades

Avui, demà i demà passat. Menys de tres dies perquè el Girona reequilibri una plantilla que ja ha quedat clar que està descompensada per l’excés de mitjapuntes i sobretot per la falta d’un pivot defensiu (o més d’un). Ahir, 28 dies després que s’obrís el mercat d’hivern i 148 dies després que es tanqués el d’estiu –on aquest dèficit ja es va detectar–, va ser una altra jornada improductiva. Un dels noms que té activats el club és el de Luis Milla (Tenerife), tot i que es manté un pla prioritari d’un futbolista contrastat i amb més recorregut.

Primer, les sortides

Amb les 25 fitxes ocupades, està clar que no hi haurà ni una sola entrada si no hi ha abans cap sortida. El Girona té coll avall que Sebas Coris (finalitza contracte a final de curs) acabarà rescindint el seu contracte, però encara falta arribar a un acord per deslliurar la seva fitxa.

Més enllà del tossenc, les sortides es compliquen per l’alt cost de les mateixes. Tornar un cedit –el Girona en té uns quants– és complex perquè en la majoria de casos hi ha una clàusula obligatòria de compra a final de curs. I treure’s un primera espasa de sobre es complicat perquè difícilment cap equip, llevat que sigui un primera, podria assumir les nòmines que està pagant el Girona. A més, tots els jugadors d’aquesta llista de candidats a sortir (que no es curta) estan fent un paper molt per sota de les expectatives i no criden massa l’atenció en el mercat d’hivern.

Tot i això, baixes com Jordi Calavera o fins i tot Brian Oliván (aquesta, menys probable) són més factibles que d’altres. Gallar (el seu fitxatge va costar uns dos milions) és a l’òrbita de diversos equips, entre els quals, l’Sporting, i el Girona també veuria bé desprendre’s de la que va ser una de les grans apostes a l’estiu.

També hi ha el cas de Marc Gual, un davanter que amb Pep Lluís Martí ha tingut un paper molt secundari. Diumenge contra l’Oviedo, sense anar més lluny, el futbolista de Badalona no va sortir malgrat que el seu equip necessitava un gol per decantar el partit. En els dotze partits amb Martí, Gual n’ha jugat tres de titular (només un de complet) i en quatre més ha sortit ben entrada la segona meitat. En els altres cinc no ha disputat ni un sol minut. Gual, que juga al Girona com a cedit pel Saragossa i ha fet quatre gols, podria estar a l’òrbita del Madrid Castilla, a la zona mitjana del grup I de segona B.

Agrada Luis Milla

El pivot defensiu ha d’arribar sí o sí, independentment que es busqui una altra peça (extrem). Amb Cristóforo a l’Eibar, el Girona ha hagut de cercar en altres direccions. El jugador del Tenerife Luis Milla és un dels noms que té Cárcel sobre la taula, tot i que està blindat per una clàusula important i tampoc seria un perfil molt clar d’home de contenció. En les negociacions per rebaixar el preu, el Girona podria fer-hi entrar algun dels jugadors amb els que vol alleugerir la plantilla.

Al Tenerife, Milla va coincidir nomes dos partits amb Pep Lluís Martí en el curs 2017/18 (el jugador va arribar-hi al gener provinent del Fuenlabrada i el tècnic va ser destituït a inicis de febrer). En tres cursos a Tenerife, el futbolista, de 25 anys, acumula 74 partits a segona A.

N’HI HAURÀ MÉS

Calavera, Gallar i Gual, que ho té encarrilat amb el Madrid B, són candidats a sortir

EL COMPTE ENRERE

Tot i que queda molt poc marge, el primer moviment podria provocar un efecte dominó

LES SORTIDES

La de Coris sembla clara, però el club vol treure’s més llast per equilibrar la plantilla

LES ENTRADES

L’alta del mig centre defensiu és innegociable, i Luis Milla (Tenerife), una de les opcions
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)