Girona

L’ERTO com a via de sortida

Per superar la crisi. La Lliga de Futbol Professional s’ofereix a ajudar i assessorar els clubs en les sol·licituds d’expedients que creguin oportú presentar un cop allargada la suspensió

L’estat d’alarma ampliat fins a l’11 d’abril torna a impedir fer qualsevol mena de programació futbolística. Fa només alguns dies, el president de la Lliga de Futbol Professional (LFP), Javier Tebas, ja feia estimacions per tornar a jugar la competició al maig. La realitat canvia els calendaris i la patronal i la federació espanyola, en la comissió de seguiment, han decidit posar la tornada al congelador. “La comissió de seguiment acorda la suspensió de les competicions professionals de futbol fins que les autoritats competents del govern estatal i de l’administració general de l’Estat considerin que es poden reprendre i això no comporti cap risc per a la salut”, assenyala el document compartit pels dos organismes. La comissió s’havia de reunir demà, data fins a la qual s’havia acordat la primera suspensió, però amb l’ampliació de l’estat d’alarma, la Lliga i la RFEF van decidir no posar-se cap data de tornada i esperar que obtinguin llum verd de les autoritats.

Al mateix temps de l’anunci de la comissió, que afecta les categories professionals (tant masculines com femenines), la federació espanyola va ampliar l’aturada general a la segona B i va instar les federacions territorials a seguir el mateix camí amb les seves competicions. El dia de retorn és imprevisible i posar-hi una data concreta no té cap sentit, com tampoc definir si el que queda de competició es podrà tornar a jugar.

La Lliga i els ERTO

Pendent de l’evolució de la pandèmia, el Girona haurà d’estudiar quines mesures pren per fer front als efectes que provoca la suspensió de la competició. La Lliga ja ha fet un primer pas en donar suport –a través d’un comunicat– als clubs que optin per fer un ERTO (expedient de regulació temporal d’ocupació) “a causa del considerable minvament de la seva activitat”. “La Lliga donarà suport, assessorarà i ajudarà en la coordinació de les sol·licituds per força major que els clubs considerin oportú presentar”, assegura. En un context ple d’incògnites, un dels obstacles que s’hauran de superar si la lliga es reprèn i s’allarga al juliol és la caducitat dels contractes que expiren el 30 de juny. Al Girona, la majoria de lligams que acaben al juny són de cessions, però moltes amb clàusula de renovació en cas d’ascens.

CONTEXT DELICAT

El Girona, com la resta de clubs, ha de definir com fa front als efectes de la suspensió

MÉS INCÒGNITES

Allargar la lliga generarà un embolic amb els contractes que expiren al juny

PERÍODE INDEFINIT

Les competicions queden suspeses fins que no hi hagi perill per a la salut pública
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)