Girona

Assajos ja més reals

El Girona enceta el període dels entrenaments en grups amb la convicció que no hi ha de posar tanta imaginació per preparar el retorn

L’equip manté la rutina d’arribada i sortida de La Vinya

Tornar a trepitjar la gespa del camp d’entrenament i deixar les rutines de treball en confinament va ser un primer pas, però la plantilla del Girona agraeix encara més el període que acaba de començar a La Vinya. Després de vuit dies treballant tots sols, els futbolistes van reviure sensacions molt més pròpies d’un esport col·lectiu, amb la primera tanda d’entrenaments en grup. Encara limitats, amb colles de deu futbolistes, però força més a prop del que estan habituats a fer. Ja no farà falta tanta imaginació per programar sessions que s’assemblin al que es trobaran en competició. “Treballar en confinament s’ha fet estrany i, tot i que vam agrair tornar a trepitjar la gespa, la setmana passada també va ser atípica. Ara hem aconseguit reviure sensacions més reals, treballant una mica en grup, estant en contacte amb companys i fent exercicis que s’acosten a la realitat de la competició”, resumia Borja García després de l’entrenament. “Tant de bo anem fent passos perquè aviat estiguem tots junts, sempre amb la màxima seguretat possible.”

El Girona no fa ús de moment dels vestidors i els jugadors mantenen la mateixa rutina d’arribada i sortida de les instal·lacions que en la fase d’entrenaments individuals. El primer grup estava citat a quarts de nou del matí, i l’últim va plegar cap a quarts de dues. Tot i que poden utilitzar diversos camps, els grups no coincideixen. I el cos tècnic multiplica la seva feina, perquè treballa de manera íntegra en les tres sessions programades. Pep Lluís Martí ha format grups de deu futbolistes en què hi ha representades diverses posicions del camp, sempre amb un porter. La intenció és anar canviant els grups de futbolistes durant el treball setmanal. “És com si fos una pretemporada. S’agraeix tornar a veure els companys. Van anar bé, les sessions que fèiem per videotrucada dos cops per setmana quan estàvem tancats a casa, però trobava a faltar veure’ls i estar junts, encara que sigui per grups”, explicava Borja. Ara cal que no hi hagi cap entrebanc i es pugui reprendre la competició: “És començar de zero. Hem estat dos mesos inactius, ara hem reprès l’activitat i no sabem quant temps tindrem de preparació. Sí que sabem que el primer que s’adapti a totes aquestes circumstàncies noves serà qui més terreny tindrà guanyat.” L’altre maldecap serà gestionar un calendari molt dens en ple estiu. “És una situació excepcional. Tornar després de dos mesos, jugar cada 72 hores i amb temperatures altes. Segur que tot plegat tindrà conseqüències físiques”, admet Borja. El Girona, a vuit punts del segon classificat, té assumit que, si vol aspirar a l’ascens directe, haurà d’accelerar molt en una recta final sense públic: “Sabem que el retorn genera alegria i distracció. Intentarem posar-nos a to i lluitar per l’objectiu. Dels aficionats, encara que no puguin venir, segur que en rebrem escalf. I nosaltres ho donarem tot per assolir l’objectiu final.”

TOT EL MATÍ

El cos tècnic treballa de manera íntegra en les tres sessions diferents

DE 10 EN 10

Els grups, amb un porter i posicions de jugadors barrejades, s’aniran canviant

LES REACCIONS

Segur que el primer que s’adapti a les circumstàncies noves tindrà més terreny guanyat. Els primers partits seran molt importants
Ara comencem a reviure situacions més o menys reals, amb companys i fent exercicis que s’acosten a la realitat d’una competició
Els mesos de confinament han estat estranys, sense trepitjar la gespa, i els entrenaments tots sols també eren atípics
Jugar cada 72 hores i amb calor segur que tindrà conseqüències físiques
Borja García
MITJAPUNTA DEL GIRONA

Geli: “Si fem bé les coses, tindrem opcions de tot”

X.M.

El Girona veu els entrenaments de grup com un pas més per tornar a competir, posició que sempre ha defensat el club. “Els jugadors veuen la fi d’aquesta llarga aturada i poden fer la seva feina, que és el que volen”, va explicar Delfí Geli al programa Tot rodó de TVGirona. “S’ha estat molt temps aturat, però és un moment d’excepcionalitat i ho hem d’acceptar.” El president confia que, si es reprèn la lliga, l’equip sigui capaç de pressionar els equips en zona d’ascens directe. “Serà una petita lliga. Els dos primers tenen avantatge, però hi ha marge per a tot. Si fem bé les coses, tindrem opcions de tot, farem respecte i posarem certa pressió als de dalt.” Geli va confirmar que estan valorant com compensar els abonats: “Ho estem acabant de parlar, també amb LaLiga, per anar una mica alineats.”

Nova etapa també per al Barça i l’Espanyol

Tant el Barça com l’Espanyol van poder avançar també de fase i fer entrenaments de grups. A la ciutat esportiva Joan Gamper, van tornar els tradicionals rondos, tan característics de l’estil Barça. Els futbolistes blaugrana van treballar en dos grups, i els tres porters (Ter Stegen, Neto i Iñaki Peña) es van exercitar a banda amb els seus preparadors. Els lesionats Ousmane Dembélé i Samuel Umtiti continuen treballant en la seva recuperació.

L’Espanyol també va tornar a la feina. Abelardo va dividir els seus homes en tres grups, que van treballar en diferents horaris i en diferents zones. L’Espanyol, que va ser un dels equips més perjudicats per la malaltia, s’exercitarà en dobles sessions durant tota la setmana per mirar de trobar un punt físic òptim per quan torni la competició.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)