2a divisió FEF

El primer triomf de l’any no ha arribat a Badalona, Llagostera ni Banyoles

El futbol que ens hem perdut. Els tres equips són els únics entre els 29 catalans de 2a B i 3a divisió que encara esperen l’oportunitat de poder celebrar la primera victòria del 2020

La pandèmia de la Covid-19 ha provocat que s’hagin donat per acabades totes les lligues fora de la LFP. Encara queden qüestions per resoldre’s. Per exemple, què passarà sobre els aspectes classificatoris i quan es podrà jugar el play-off exprés que en principi s’ha de disputar a segona B i tercera divisió. El que és clar, però, és que la suspensió provoca que l’espectador del futbol català es perdi una sèrie de partits, retrobaments i històries que haurien centrat l’atenció.

La cancel·lació de la temporada farà que alguns equips trobin a faltar més el futbol que altres, i és que la sensació de celebrar victòries és de les millor que pot tenir un jugador o un aficionat. I en aquest sentit hi ha tres equips que troben a faltar aquesta sensació més que la resta, i és que no saben què és sumar els tres punts des del desembre de l’any passat. I amb l’aturada, l’absència de celebracions s’allargà durant uns nou mesos, si és que no són més perquè la temporada que ve comença bastant més tard del que és habitual. És el que li passa al Llagostera i al Badalona, que no van guanyar en els deu partits que es van disputar de 2a B el 2020, i al Banyoles, que tampoc ho va aconseguir a 3a. El més curiós és que el Badalona i el Llagostera van engegar l’any amb un enfrontament directe el 5 de gener al municipal llagosterenc, que va acabar amb un empat a zero tot i que els dos equips van tenir bones ocasions. Va ser el primer partit de l’any i una mostra del que els hi esperava, i és que els Reis van decidir que no els hi portarien ni gols, ni victòries.

Lògicament, sense haver guanyat el balanç dels tres equips en les últimes deu jornades és nefast. El Llagostera i el Badalona només van arribar a sumar cinc punts amb cinc empats, sent els pitjors equips de la categoria, mentre que el Banyoles només en va sumar quatre, tres menys que un Sants que en el 2020 només va guanyar en el primer partit contra la Pobla de Mafumet, amb golejada inclosa (4-0).

Curiosament, tots tres havien tingut un bon final del 2019. Per al Llagostera l’últim triomf va ser el 14 de desembre contra l’Olot (1-0), el mateix dia que el Banyoles va guanyar per última vegada, en aquest cas a un aspirant a tot com l’Hospitaet (3-1). Qui va acabar millor l’any passat, però, va ser el Badalona, que ho va fer amb tres victòries consecutives contra l’Atlètic Llevant (1-0), l’Hèrcules (1-2) i l’Oriola (1-0).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)